Пожар избухна на круизен кораб край Сейшелите

Коста Алегра е на компанията, стопанисвала и Коста Конкордия
27 фев 2012 18:25,
35
Пожар избухна на круизен кораб край Сейшелите
Коста Алегра. Снимка: livejournal.com

Пожар избухна на кораб на компанията Коста Крочиере - собственик потъналия на луксозния туристически кораб Коста Конкордия, съобщи Франс прес, като се позова на италианските гранични власти.

В. "Кориере дела сера" пише, че става дума за кораба Коста Алегра. Пожарът пламнал на 260 морски мили от Сейшелските острови.

Още по темата

Корабът има 399 кабини и 13 луксозни апартамента. Плавателният съд е дълъг 187 метра и е построен през 1992 г.

На него могат да пътуват около 1000 пасажери. Няма данни за пострадали.

Корабът отплавал от Мадагаскар към Сейшелите. По първоначални данни огънят е избухнал в машинното отделение. Двигателите са извън строя, но комуникационната техника на плавателния съд работи.

Италианските гранични власти са се свързали с властите на Сейшелите, няколко товарни кораби в района са пренасочени към Коста Алегра, за да му окажат съдействие.

Към повредения кораб сейшелските власти са изпратили и катер, самолет и два влекача, допълва АП.

На 13 януари при корабокрушението на Коста Конкордия край тосканския остров Джилио  загинаха 32 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
15
 
! Отговори
Бай Моряк преди 12 години
Тая круизна компания и десетки други подобни само като знам как правят подбора на кадрите си и направо ми се изправя косата от ужас:!!!Само като знам кви са им мениджърите по т.нар. ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ(Human Resources),малеееее...:-)))).Нормална практика по тия круизни компании е мениджърите по човешките ресурси да са завършили всякакви професии и специалности нямащи нищо общо с корабите и морето!!!Например:разни философии,филологии,истории на изкуствата(!?),хотелиерство и ресторантьорство,европеистики,психологии и какво ли още не:-))))).Хора които никога не са се качвали,служили или работили на кораб правят подбора на морските кадри!Хора за които морето и корабите се изчерпват със снимки и картинки на кораби,морета и океани!!!Или с това което са видели лятос на плажа:-))))).Е,точно тия измислени мениджъри Човешки Ресурси правят и провеждат разните му там измислени интервюта и събеседвания!И от тях зависи дали един морски професионалист ще бъде одобрен за работа на кораб!Затова и кадрите по корабите са такива-затова защото тези,които правят подбора за никъв *** не стават!Затова и зачестиха морските катастрофи по света...
7
1
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
До 9-ти: Кремиковци съм го...виждал само на картинка.Аз съм се занимавал с ремонт на бойна техника в БА.Всички системи за следене състоянието и гасенето на пожар в бойната техника са автоматизирани.Изправноста на системата за гасене се индицира на командното табло и е част от контролната проверка за бойна готовност на въоръжението.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ha ha aaaaaaaaaaa
5
3
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Не съм бил...моряк,но от техника разбирам.Обезопасяването на подобни съоръжения езаложена от инженерите и конструкторите на кораба и има няколко вериги на следене и...реакция.Проверката за изправност е автоматизирана но трябва да се следи от операторите.Възможна е повреда и ако сигнализацията се...шунтира нарочно,и се натрупат няколко такива негативни...субективни намеси,Бог да е на помощ на байй Коста.Моят извод е,че това е...диверсия,планирана да изглежда,като...нещастен случай.
4
3
 
11
 
! Отговори
a преди 12 години
сега ще паднат цените на круйзите и ще резервираме ексурзия...
3
3
 
3
 
! Отговори
lisygera преди 12 години
използват стари кораби и никви инвестиции за ремонти...за да свалят цените на услугите, за това по кротко с лоукост офертите...всяко нещо си има две страни
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един като повлече крак и гледай кво става с тея крузни кораби
1
6
 
2
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Анонимните в действие....браво.