Франция отхвърли закона за арменския геноцид

Турция приветства решението, Саркози ще готви нов
Обновена: 28 фев 2012 20:51 | 28 фев 2012 20:30,
399
Франция отхвърли закона за арменския геноцид
Саркози възложи да се подготви нов закон за геноцидите. Снимка: Reuters

Френският конституционен съвет отхвърли закона, криминализиращ отричането на геноцидите, в това число и арменския геноцид през 1915 г.

Законът стана причина за дипломатическа криза между Франция и Турция. Анкара го определи като ограничаване на свободата на мнение.

"Конституционният съвет смята, че като наказва оспорването на съществуването и на юридическото определение за престъпления, които сам е признал и квалифицирал като такива, френският парламент нанася противоконституционна вреда на правото на свобода на мнение и на общуване", се казва в решението.

Законът трябваше да бъде подписан от Саркози до края на текущия месец. Ако бе влязъл в сила щяха да се налагат глоби до 45 000 евро, присъда до една година затвор или и двете на всеки, който отрича съществуването на геноциди.

Турция приветства решението на френския Конституционен съвет. Турският външен министър Ахмет Давутоглу заяви, че правителството ще прецени дали да възобнови икономическите, политически и военни контакти с Франция след решението на най-висшата юридическа инстанция във Франция.

Давутоглу посочи, че е била направена важна стъпка, предотвратяваща политизирането на историята. Турският външен министър добави, че с решението на най-висшата юридическа инстанция във Франция е била създадена "добра възможност" за отношенията между турците и арменците.

Междувременно, френският президент Никола Саркози поиска правителството да подготви нов текст на закон за геноцидите, който да бъде съобразен с решението на Конституционния съвет.

БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Sauromatae KOI TE ZNAE TI PAK KAKV SI *** AMA HAIDE
259
11
 
11
 
! Отговори
ЕЗОП преди 12 години
ЗА ТУРЦИТЕНа Турция и писнало да говорят лошо за нея. Отишла при Христос и попитала какво да прави. Той и казал да признае геноцида. На другия ден Турция пак тъжна.-Лош съвет ми даде- простенала тя. Признах си го вътрешно и пак ме мразят.-Аз ти казах да признаеш геноцида, а не да убиваш кюрди - възразил Христос.
258
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Франция 1-5 ТурцияИ шестте гола са от Саркози
257
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kogato frenskiyat parlamen prie tozi zakon nie kazahme che frantsuzite sa *** a vie tvirdyahte che sa dostoynstvoto na evropa a sega nie pak kazvame che frantsuzite sa *** i vie go kazvate e makar i kisno namerihte pravilniyat pit
256
1
 
5
 
! Отговори
Ъ преди 12 години
До всички българси турци - хайде, аркадашлар да си кажем истината и дъ ни съ караме, а истината е:"Интереса клати феса."Те така е било, така и ще бъде. Ей го и примера - Ирак, Афганистан, Тунис, Египет, Либия, Сирия, а за Латинска Америка да не говорим.
255
9
 
10
 
! Отговори
Sauromatae преди 12 години
Аз не живея е турция и не говоря е туски/*** форуми.Вие търчите като Вдовици на *** в България, а после само ни обиждате и забивате нож в гърба. Това че Франция е върнала закона не значи нищо.Важното сега е че САЩ натиска Азербайджан и Турция срещу Иран, скоро ще почнат фойерверките и върху Анадола ще се изтурят доста ракети. Ще има тогава сейр за гледане. *** монголци стрещу арабски ***.ПП: *** са ваши братя понеже сте черни и грозни като тях, а ние не сме
254
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tova da ne e balgariq kakvoto ni kajat i nie podvivame opashkite i se pravim na primerni priemame kakvoto ni se naredi ot EC .a kolkoto do armenskiq genocid koi ot vsi4kite pisheshti tuk e presastval na vaprosniq genocid.KOI /??????? A KOLKOTO DO !!!!!! Sauromatae TI SI GLEDAI TVOQTA STRANA E NE TURCIQ ZASHTOTO TURCITE NQMA DA GI STIGNEM NIKOGA BALUSH PROST A KOLKOTO DO ANADOLA NEZNAM DALI SLED VTORATA SVETOVNA VOINA V GERMANY SA PRIELI RABOTNICI OT BALGARIQ ILI OT TURCIQ RAZBIRA4 .
253
2
 
7
 
! Отговори
Tyrym преди 12 години
ЯКО КОМПЛЕКСИ ЯКО. Ако това беше новина за България в Турски всекидневник едва ли някой щеше да и обърне внимание ама в БГ като че види новина за Турция направо се насирате. Ясно е че единственото съществено което се случва е в Южната съседка, тука нищо не се случва само *** истории в преките и преносни смисли.
252
0
 
1
 
! Отговори
Ъ преди 12 години
"Ду(е)мокрацията" в действие! Абе, може и да е палач, ама демократичен!)))))))))))
251
1
 
6
 
! Отговори
до Турчин с фес преди 12 години
Не тоя се прави на турчин.Той си е провокатор.вони ми през монитора
250
2
 
8
 
! Отговори
Арам Хачатурян преди 12 години
Френски ПАЧАВРИ - ама то касапин касапину око вади ли?Същите изверги сте както турците. Що народ сте избили и поробили а сега се правите на невинни демоазели!*** и арабелите, които навремето поробихте и експлоатирахте а сега са ваши граждани ще ви го върнат тъпкано за всичко
249
10
 
4
 
! Отговори
до Турчин с фес преди 12 години
Кои Непокорни БЕ? другарюю Турчин? Ти си един ***! Даже и ти не знаеш какъв си. Дедите ти са си дали ВЯРАТА , а ти говориш Български. На това му се казва ПОМАШКИ-*** !КАКЪВ ТУРЧИН СИ ТИ? КЪДЕ ЖИВЕЕШ? "Непокорните" сега имат ДЪРЖАВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕПОКОРНОСТТА СИ! а ти дори не знаеш какъв си...резан си...ама говориш Българси....ТОЕСТ ***.ИЛИ КАКТО КАЗВАТ НЕМЦИТЕ.... POMAKEN !!!
248
3
 
9
 
! Отговори
пашата преди 12 години
Българския комплекс "Турция" все още е доста силен.
247
2
 
2
 
! Отговори
илко преди 12 години
Насилственото приемане на християнството в българските земи е било необходима политическа стъпка за да се стигне до "ЗЛАТНИЯ ВЕК НА БЪЛГАРИЯ", където ние сме определяли вноса на стоки от и за Азия и където руски посланици са взимали съвети от българските управници как да управляват племената си.Без християнство нямаше да пишем днес в този сайт на КИРИЛИЦА и едва ли щяхме да се наричаме българи, тъй като на по-следващ етап румъния щеше да е европейската граница
246
0
 
12
 
! Отговори
Черното злато преди 12 години
Саркози кротна,че турците ще му трябват за Иран?Не четете ли Иран спря доставките на нефт за Великобритания и Франция,заради наложеното икономическо ембарго.Интереса клати феса...
245
2
 
1
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 12 години
***, мустафа м***н***ф, ще ми говори за свобода на мнение
244
17
 
12
 
! Отговори
Турчин с фес преди 12 години
Аз пък признавам арменския и други геноциди, ако не се колят непокорните, става разграден двор като ваща мекушава България. Като се възмущавате от геноцидите, лапайте *** чепки.
243
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хехе, тук като гледам има доста зли хора, които отричат геноцида, извършен от християни... хайде, да оставим насилственото покръстване на България, и да се прехвърли до "новият свят" - където жертвите на християнството са между 100 и 150 милиона души. Пред това дори Монголската инвазия бледнее...Е хайде да не бъдем лицемери, или да признаваме всичките геноциди или нито един?
242
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко велики СА БИЛИ ФРАНЦУЗИТЕ КЪДЕ СТЕ БЕ ШУШУМИГИ...
241
8
 
16
 
! Отговори
КДК преди 12 години
Глупав президент заради личните си интереси разваля отношенията между две държави.