Британец от арабски произход наел българи да убият брат му

Те са признати за виновни от съд в Единбург
1 мар 2012 07:32, Елка Василева
32
Британец от арабски произход наел българи да убият брат му
Британец от арабски произход наел българи да убият брат му. Снимка: архив, Reuters

Съд в Единбург призна вчера за виновен в убийство британец от арабски произход, съобщи излизащият в шотландската столица вестник "Дейли рекърд".

Мохамад Азам Сидик, на 42 години, наел двама българи да екзекутират брат му Мохамад Надин Сидик, посочва вестникът.

Жертвата бил намерен с огнестрелни рани в апартамент в градчето Файф на 24 октомври 2010 г. Двамата братя първоначално били партньори в семейна компания, но се разделили заради спорове за пари.

Двамата българи, наети да извършат убийството - 28-годишният Тенчо Андонов и 27-годишният Деян Николов,  също бяха признати за виновни в предумишлено убийство. Те пристигнали във Великобритания през 2007 г.

"Това е престъпление, извършено от алчност", заяви пред журналисти прокурорът по делото.

Първоначално поръчителят и извършителите на убийството са били неизвестни. Разследването на убийството е било най-сложното в 62-годишната история на полицията в град Файф. В него са участвали над 80 полицейски служители от полицейски служби на цялата територия на страната и са били похарчени 1,4 милиона лири.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
блог преди 12 години
Вие све още ли не разбрахте,че хората се делят единствено на добри и лоши,независимо от религията,политическите възгледи,етнос ,произход. всички сме хора 1 път сме добри 1 път сме лоши. докато има хора,които се хващат за расистски тези човечеството никога няма да напредне.както е било до сега,ако не броим технологичното развитие,което се прави единствено за пари.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всеки си плаща за престапленията бе те са някакви непрофисиоланисти щом са ги хванали.
17
6
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 12 години
Арабина знае кой да наеме.Това татарско племе предаде Левски ,изровиха кокалите на Чапли,първи фъшифицираха долара и так дальше та един арабин ли не могат да убият.
16
0
 
5
 
! Отговори
kireza преди 12 години
Ние се плашим че мюсюлманите ще ни повзривят някоя и друга бобичка....не се кахърете бе джанъм,те ще платят на нашите *** за да го направят....а *** в България дал бог,пълно е с тях...Само едно се чудя - като ги арестуват всички болеят,душа берат в арестите,та как не измряха до сега????????Идете в You Tube,там има карти на Евросъюза с ислямското присъствие и прогнозите...Ще се втрещите.В Холандия мюсюлманите вече ще бъдат съдени по законите на Шериата....О времена....
15
0
 
9
 
! Отговори
Na4kin преди 12 години
Светът е пълен с *** и ***!
14
3
 
12
 
! Отговори
georgi преди 12 години
Не станаха ли много тези - британец от арабски произход, немец от турски произход, французин от танганайски произход и т.н.. Идва времето или вече е дошло, когато в Европа няма да има местни - католици или християни...
13
1
 
18
 
! Отговори
Schweizer преди 12 години
Двамата българи не могат ли да обжалват пред български съд? Ако имат такава опция и кихнат пред съдията, 100% ще получат само 2 години условна присъда.
12
0
 
10
 
! Отговори
hihi преди 12 години
Деянчо го познавам лично преди време се бяхме запознали на острова,здравичко и салбоумно момче от Шумен 1 во бачкаше като охрана по заведенията, посел започна и тарговия с цигари и алкохол,рекети даже помня че при една от засечките ни се хвалеше че шафът му бил купил нава кола BMW 530 миии ето за какво му бил подаръка значи...........
11
2
 
19
 
! Отговори
Kentucky Bourbon преди 12 години
Просто хубави новини за българи по света...дал господ...
10
2
 
22
 
! Отговори
АААА ДО маке преди 12 години
*** !!!! ти какъв си бе сополанко ?????????????? татарите произлизат с няколко указа от българите още през времето на Иван Грозни а и после и Сталин - *** необразован .............. бил маке и какво е това ?????? грък ли си албанец ли си сърбин ли си българин ли си или си просто *** от провинция македония за , която спорят няколко държави ????? м?
9
9
 
6
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
DOJIVOTEN ZA BALGARITE.
8
3
 
4
 
! Отговори
Е ,И ??? преди 12 години
КВО ДА НАПРАВИМ НИЕ СЕГА ПО-ТОЗИ ПОВОД ???? ИЗВОД ЛИ ??????? ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ В ДРУГИЯ КРАЧОЛ !
7
3
 
38
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Супер два български *** по-малко ! Дайте им само доживотни да сме сигурни, че няма да излезат никога, защото в БГ-то щяха да получат по няколко годинки затвор, ако изобщо и после щеше да се намери някой Марин да ги помилва, защото такава му била работата !
6
4
 
25
 
! Отговори
до Маке преди 12 години
Маке сега като ви напипат албанските талибани и те виждам при сюнетчията боклуко
5
3
 
14
 
! Отговори
КОКО преди 12 години
ТУК ГИ ХВАЩАТ НО НЕ ГИ ПУСКАТ....ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРИЯ.КВОТО ДРОБИЛ ТОВА СЪРБА.
4
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мръсния арабин ги е издал.Полицайте са го видели че е лабав направили са му един детектор на къжата и той си е признал всичко.Трябваше след като вземат кинтите да убият и другия.Чиста работа ;)
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Британец от арабски произход нае българин да убие брат му, но за жалост сръбски полицай го арестува. Ще лежи в унгарски затвор до делото, което ще се води във Франция и след това ще го екстрадират в Пакистан...
2
5
 
18
 
! Отговори
до маке преди 12 години
Дано ти счупят главата някъде , да ти дойде акъла.
1
1
 
14
 
! Отговори
viv преди 12 години
и тук ги хващат-ама друг път