В Шенген най-рано през септември

България и Румъния се надяваха на прием през лятото
Обновена: 2 мар 2012 08:48 | 1 мар 2012 23:55, Бойчо Попов
95
В Шенген най-рано през  септември
Снимка: Reuters

Лидерите на страните от Европейския съюз решиха да отложат за септември решението за евентуално приемане в Шенгенското пространство на България и Румъния, гласи проектът за заключителна декларация на срещата на върха в Брюксел.

Поради несъгласието на Холандия в най-близко време не се предвижда приемане на двете страни в Шенген и решение по въпроса ще бъде взето през септември 2012 г., гласи проектодекларацията, получена от AFP и цитирана от БТА.

Дотогава ЕС ще помага на Букурещ и София да определят мерките, които ще позволят присъединяването им на тази дата.

Двете страни очакваха днешния отказ заради несъгласието на Холандия, според която те не са постигнали достатъчен напредък в контрола над границите и борбата с корупцията.

България и Румъния обаче се надяваха да получат поне гаранция за зелена светлина през лятото, но в крайна сметка решението се отлага за септември, посочва AFP.

Според правителството в Хага София и Букурещ трябва да положат повече усилия за преодоляване на проблемите с организираната престъпност и корупцията.

"Ние не сме срещу присъединяването на България и Румъния към Шенген. Това, което искаме, са абсолютни гаранции, че шенгенските критерии се прилагат в тези две страни", заяви по-рано днес преди Европейския съвет премиерът на Холандия Марк Руте.

Още новини от Европа четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
Септември ще бъде ма преди 12 години
Всичко писано от философи, поети -ще се сбъдне!- Без бог! без господар!Септември ще бъде май.Човешкия животще бъде един безконечен възход- нагоре! нагоре!З е м я т а щ е б ъ д е р а й -ще бъде!
87
1
 
1
 
! Отговори
К...Р преди 12 години
Никакъв шенген за този мафиотски ***!!!
86
1
 
4
 
! Отговори
7 преди 12 години
KAKVO VI INTERESYVA SHENGEN KATO NEMA DA HODITE NIKADE. VIE AKO STE ISKALI DA HODITE DA STE ZAMINALI.
85
3
 
2
 
! Отговори
аожэ преди 12 години
Със Герб когато влезем във шенген аз ще се казвам магаре.Той ББ си мисли че като може да манипулира Българския *** народ и другите ще е така да ама не.
84
1
 
1
 
! Отговори
на Конски Великден преди 12 години
С "герб" в Шенген - най-рано на Конски Великден!
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да стане. Шенген през крив макарон!
82
1
 
0
 
! Отговори
Прост отговор преди 12 години
До 83. Ами погледни надолу, през един коментар под твоя въпрос - 81
81
3
 
1
 
! Отговори
Ivo преди 12 години
Абе тия *** лалета за кви се взеха *** гнусни.
80
1
 
4
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Уважаеми сънародници,Не са само холандците. Никой не ни иска, само Холандия се е нагърбила с ролята на черната овца, а другите тайно й ръкопляскат под масата. През мандата на това правителство вечно ще гледаме Шанген през крив макарон. Горките румънци. В тях ми е надеждата да вдигнат стачка и да свалят и нашето правителство, защото ние явно не можем.
79
1
 
1
 
! Отговори
БТК преди 12 години
Тука този проблем май не може да се реши с кирки по предните капаци на колите на холандците?! Ще трябва да се надупвате ....
78
2
 
3
 
! Отговори
7 преди 12 години
искамдапопитамиаконякойзнаедаотговори-Какваеразликатазаобикновениябългарин,акосмевШенген?
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Шенген най-рано през крив макарон. :P
76
2
 
11
 
! Отговори
Б(риджит) Б(ардо) преди 12 години
Запитайте се, кой в България най-много иска да влезе в Шенген? Отговорът е точно там. И ако сега "мизата" за пропускане на територията ни е една, то ако станем външна граница и на Шенген, тя вече ще бъде много-много по-голяма. А тези пари у кого отиват сега? И у кого ще продължават да отиват? Навярно у никого от пишещите тук.Какво по-различно от времето на Левски? "Заспал" народ, не можещ да види причините за тежкото си положение, камо ли да въстане. Днес сме роби на самите себе си...
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BOKO TIKVATA OTSE4E 3 MESESA SLED IZBORITE SME VIV SENGEN MINAHA 3 GODINI ILI TOY NEMOJE DA BROI ILI BILGARINA ......../
74
2
 
5
 
! Отговори
Kentucky Bourbon преди 12 години
Правилно! Българите (визирам 95 % от пишещите тук) са еманация на низост и пошлост. Хората на запад предпочитат африканци и араби пред такива като вас! Хайде сега вой до небесата....:)
73
2
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 12 години
Като ги гледам какви са ***,в какви порутени къщи живеят и как се обличат по тия сериали,направо са светлини години "напред"! :)))))) Вярно,че има много богати там,вярно,че има и хубави квартали,но ако сметнем съотношението спрямо населението,ще имаш да вземаш,че са много напред....
72
1
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 12 години
Номер 74 Никой до сега не се е изразявал толкова правилно,относно членството ни в ЕС.Виж румънците си имат политици,а ние си имаме ***!Време е това свиркаджийско правителство да си ходи,никой не защитава права ти ни пред ЕС,а може да се каже че в момента сме една от най-дисциплинираните финансово страни!
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
74Други са проблеми, които промитите ви мозъци не могат да осъзнаят.
70
2
 
4
 
! Отговори
зс преди 12 години
до67 и въпреки това са в пъти по -добре от нас.Стачкувайки ,гърците си говорят-по тихо да не събудим българите
69
9
 
12
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
Това е поредното доказателство за двойният аршин с който мерят в Брюксел или откровено казано дискриминацията на България в ЕС! Омразата на запада най-вероятно е за това, че сме славянска държава и ние сме се превърналина онова *** дето дето се мъчи да влезе в ресторанта , те го изритват, то пак опитва! Редно е нашите политици най-после да се "озъбят" на дебелогъзите чиновници от Брюксел, като торлкова не ни искат да им теглим един шут, напускайки тази разпадаща се *** ЕС!