В Шенген най-рано през септември

България и Румъния се надяваха на прием през лятото
Обновена: 2 мар 2012 08:48 | 1 мар 2012 23:55, Бойчо Попов
95
В Шенген най-рано през  септември
Снимка: Reuters

Лидерите на страните от Европейския съюз решиха да отложат за септември решението за евентуално приемане в Шенгенското пространство на България и Румъния, гласи проектът за заключителна декларация на срещата на върха в Брюксел.

Поради несъгласието на Холандия в най-близко време не се предвижда приемане на двете страни в Шенген и решение по въпроса ще бъде взето през септември 2012 г., гласи проектодекларацията, получена от AFP и цитирана от БТА.

Дотогава ЕС ще помага на Букурещ и София да определят мерките, които ще позволят присъединяването им на тази дата.

Двете страни очакваха днешния отказ заради несъгласието на Холандия, според която те не са постигнали достатъчен напредък в контрола над границите и борбата с корупцията.

България и Румъния обаче се надяваха да получат поне гаранция за зелена светлина през лятото, но в крайна сметка решението се отлага за септември, посочва AFP.

Според правителството в Хага София и Букурещ трябва да положат повече усилия за преодоляване на проблемите с организираната престъпност и корупцията.

"Ние не сме срещу присъединяването на България и Румъния към Шенген. Това, което искаме, са абсолютни гаранции, че шенгенските критерии се прилагат в тези две страни", заяви по-рано днес преди Европейския съвет премиерът на Холандия Марк Руте.

Още новини от Европа четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Аз не искам в Шенген - не разбирам що е тази драма а и където не си желан и да влезеш пак ще си нежелан. Да си живеят в стъкления си свят сами в заблуда че всичко им е идеално. Живи и здрави да са Шенгенци.То те за това не ни искат щото ние сме готови и последна капка кръв да дадем само да сме вътре - кой ти иска член без достойнство и себеуважение.
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво толкова ... мързи ви да спрете за 2мин на границата и да си покажете личната карта ли?Или ще ви пречи на контрабандите ?Шенген = 5мин по - малко на митницата.... Нищо повече
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
49Те не са ти виновни... Виновни са ония от партията им, които спират толкова дисциплинирана държава като нашата. "Покрили сме всички технически изисквания за прием в Шенген" бие се в гърдите ***.. Толкова ли няма кой да му обясни, че изискванията за Шенген не се свеждат само до ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ, а има куп други ?!За 3 години съдебната система стана по зле.. Има присъди само в периодите когато се очаква някой доклад от ЕК ... и след това пак едно голямо НИЩО !!1
45
2
 
14
 
! Отговори
хотелиер в СБ преди 12 години
Елате и вижте холандците какво поведение имат на нашите курорти!Вечно пияни, дрогирани и крещят като ненормални към 3-4 часа през нощта.Ни възпитание, ни култура!Пълни ***, родени в толерастка държава, израстнали сред гейове,наркомани и официални ***.Знаят много да плямпат, но като през август спасихме едно момче от удавяне то даже едно мерси не ни каза.Абе западнал народ,обезобразен от материални блага и липса на здрава семейна среда.14% ХОМОСЕКСУАЛИСТИ, какво и скате!
44
4
 
6
 
! Отговори
Fuckin' Dutch преди 12 години
пипна ли некой холандец или лелеййй па холандка в България ше му/и истърбуша карантията и ше го/я напълна с плява. *** мръсно педофилско племе
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КЛАСИЧЕСКИ ПРИМЕР НА 2-НИ СТАНДАРТИ!Направиха антибългарски сайт, в ЕС даже за парлама не ги и скастриха, а за съда и корупцията дигнаха патардия.Живях 11 години в предградие на Ротердам, там за едно отчуждено место двама съседи се колеха като прасета,след това даваха рушвет на полицая да не образува дело.След 3 месеца един от съседите го блъсна с колата умишлено и пак почнаха подкупи и т.н.За няколко години пред очите ми станаха 4 сериозни потъпквания на закона.И те ни приказват за ред???
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е КАК МОЖЕ ТАКА БЕ. ТА НИЕ СЕ НАЙ-ДОБРИТЕ В ЕС ?!БОЙКО Е СВЕТОВЕН ЛИДЕР ЗАЕДНО С Г-Н АПАРТАМЕНТ...ОТЛИЧНИЦИ ПО ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО. ЩО ТАКА НЕ НИ ЩЪТ ТИЯ БАСИ...ЩЕ СИ ПОМИСЛИ ЧОВЕК, ЧЕ ИМАМЕ ГОЛЯМА КОРУПЦИЯ И НАЙ-ГОЛЕМИЯ СИВ СЕКТОР В ЕС ... УЖАС
41
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като мине сезона на тиквите - тогава шенген!
40
8
 
10
 
! Отговори
Епикур преди 12 години
Хората намекват, че докато Борисов е на власт - няма шенген! Но кой да се сети - футболистите ли?
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Шенген най-рано през септември 20......година
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Свърши авантата в ЕС.
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Шенген най-рано през септември.....2013 г., когато мутренската партия ГЕРБ ще е в опозиция!
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Шенген най-рано през септември.....2052 г
35
1
 
16
 
! Отговори
Монархист преди 12 години
Някои хора така и не разбраха, че Шенген напрактика означава безграничен контрол, най-общо и най-разбираемо казано. Все едно да пътувате от София за Варна. Никой никога не е казвал, че Шенген означава и свободен трудов пазар. Вземете се ограмотете малко, а не фантазирайте глупости. За свободни трудови пазари на територията на Европейския съюз за българи и румънци може да се говори едва в края на 2013г.
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
....да отложат за септември решението за евентуално приемане в Шенгенското пространство...Кой септември? 2013 или 2020? Хвърлях боб, леща, кукуруз е па не видим Шенген.
33
2
 
2
 
! Отговори
Mango преди 12 години
Abe horata sa zabelqzali ,4e kudeto ni pysnat i vsi4ko se provalq.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за някои отдавна няма шинген, ама за индианците - после!
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали малко след парламентарните избори дянков каза, че до скороще влезем и в еврозоната.
30
1
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Така е мат'риала свърши .
29
7
 
27
 
! Отговори
тенкю баби преди 12 години
Всяка година през шенгенската граница на Гърция пристигат от Турция около 100.000 *** на път за Европа, като десетки хиляди остават в Гърция, която е принудена на ги храни, да не говорим за невероятната престъпност.Не - благодаря! Такъв Шенген си е прецакване отвсякъде. Да благодарим на холандците, че все още не сме в Шенген.