Путин изпусна бюлетината си от вълнение

„Наспах се, спортувах и гласувах”, заяви кандидат-президентът
Обновена: 4 мар 2012 13:17 | 4 мар 2012 13:17,
94
Путин изпусна бюлетината си от вълнение
Путин пусна бюлетина, като първо я изпусна. Снимка: Reuters

Кандидатът за президент на Русия, премиерът Владимир Путин, гласува заедно със съпругата си Людмила в изборната секция в Руската академия на науките, където е гласувал многократно на предишни избори, включително на парламентарните през декември.

По пътя към кабинката за гласуване Путин изпуснал бюлетината си, съобщи сайтът Нюзру.
"По пътя към урната кандидатът за президент изпусна бюлетината. Вълнува се, навярно", съобщи Туитър "За честни избори".

На въпрос на журналисти  по повод твърденията за изборни нарушения, дали се е свързвал със своя щаб и дали разполага с информация по въпроса, Путин отговори: "Наспах се, малко поспортувах, после пристигнах тук. С никакъв щаб не съм се свързвал".

На въпрос за активността на избирателите той отговори: "Разбира се, разчитам на добра активност. Уверен съм,че хората ще се отнесат към това отговорно".

Говорителят на премиера Дмитрий Песков по-рано бе заявил, че Путин вероятно ще отиде в щаба си вечерта.

Известно време след като Путин си тръгна, в секцията се втурнаха три девойки, съблякоха се до кръста и започнаха да викат обвинения по негов адрес. Бързо притеклите се полицаи ги закриха с якетата си, преди да ги отведат.

Кандидатите за президентския пост - лидерът на "Справедлива Русия" Сергей Миронов и лидерът на комунистическата партия Генадий Зюганов, също  вече гласуваха в изборни секции в Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

Миронов каза на журналистите, че след 21,00 ч. московско време (20,00 ч. българско) уебкамерите ще бъдат включени във всички секции, където ще се броят бюлетините. Той изтъкна, че именно такова е било предложението на неговата партия за осигуряване на чистота и прозрачност на изборите.

Освен това той добави, че в секцията, където е гласувал, наблюдателите от политическите партии споделили, че са получили инструкция да показват увеличено копие на протокола пред камерите. Така ще можем да извършил алтернативно преброяване и да контролираме резултатите, каза Миронов, като отново заяви ,че не вярва на председателя на ЦИК Владимир Чуров.

Зюганов разказа на журналистите за допуснати нарушения на изборите. По думите му в Хабаровск група лица изхвърлили бюлетини, а в някои секции в Москва имало "въртележка" (когато се гласува многократно с помощта на удостоверение за гласуване не по местожителство).

Още по темата
 Председателят на ЦИК Чуров обеща проверка на информациите за липса на въпросните удостоверения в редица региони. "При гласуването с такова удостоверение се отрязва талонче и ако броят на талончетата после не съвпадне с числото в протокола за гласувалите с такова удостоверение, това е криминално престъпление", обясни той.

Полицията затвори Манежния площад, където монтират сцена за митинг на привържениците на Путин под лозунга "Изборът е направен", планиран да започне в 21,30 ч., малко след затварянето на последните изборни секции (20,30 ч. бълг. време),на който се очакват около 10 000 души и може би самият Путин.

Сцена се монтира и на Площада на революцията, организиран от движението "Млада гвардия на Единна Русия", където се очакват около хиляда души. На 4 и 5 март са планирани няколко митинга, все в центъра, практически на едни и същи места - Манежния площад и Лубянка. Едновременно с митингите на привържениците на Путин са планирани и опозиционни акции, като най-голямата е утре на Пушкинския площад, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странджа като те видя тук и се успокаявам брат , честно
22
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
То че си изпуснал бюлетината, много важно, то ти гледай да не изпуснеш властта!
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Избори по руски :) първо отстраняваш конкуренцията, после назначаваш псевдо опоненти и естествено печелиш :)))Лошото е, че и ние вървим в тази насока
20
0
 
13
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
е то нетрябват кой знае какви напъни за да станеш по-умен от ББ :)
19
13
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
А КАК ИМ ВИКАХА НА БИВШАТА СЪВЕТСКА РЕПУБЛИКА .. РУСИЯ ? НЕ БЕ ЛИ ПУТИЯ ..
18
7
 
26
 
! Отговори
до: 22 преди 12 години
Има една много съществена разлика, важна за пред света - Путин е умен, нашия е селянин!
17
1
 
11
 
! Отговори
Homer преди 12 години
Незнам много,ама според мен няма кой да го бутне!
16
9
 
20
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Лика прилика са си и двамата, с тази разлика че нашата мутра е само от 3 години.Единия открива амфори, другия става футболист на годината - ПР, шменти капели и здраво кражби и продажби
15
1
 
2
 
! Отговори
яко преди 12 години
набута
14
0
 
15
 
! Отговори
до: 18 преди 12 години
И аз съм за Путин, ама защото е Путин, а не защото ще спечели компартията! Путин няма нищо общо с нашата Тиква!
13
13
 
4
 
! Отговори
ДО 13 преди 12 години
Русия да ми го ###
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние сме за Путин.Ако не спечели Путин, печели кандидата на комунистическата партия.Вие това ли искате?
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Путин изпусна бюлетината си.."?Да не му е духнал и направил ветър некой опозиционер завистник ?
10
4
 
11
 
! Отговори
новинарче преди 12 години
скоро очаквайте заглавие:''Путин кихна''
9
5
 
20
 
! Отговори
Русофол преди 12 години
Да живее Русия, най-великата страна на света! Кат Русия няма втора, тъй велика на света, тя е нашата опора, тя е нашта висота! ПУТИН ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ ДО 2030година
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повод да намекне и покаже че и без неговата бюлетина ПОБЕДАТА му е в кърпа вързана !
7
0
 
20
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Не знам кой е журналиста на БТА писал статията и от какви източници черпи информация, но е смешно да не знае, че 21 часа в Русия е 19 часа в България!!!!
6
4
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Мечти ...... мечти :)))
5
9
 
16
 
! Отговори
RU преди 12 години
Путин ще построи Велика Русия или нов Съветски съюз-2 мечтата на Елцин построяванете ще стане след 2016 година Украина и България ще са първите влезли в този съюз..!!!!
4
0
 
15
 
! Отговори
досадинки. преди 12 години
Путин изпусна бюлетината си от вълнение. Дрън, дрън, само той си знае дали е от вълнение или не е . Може да е погледнал настрани нещо. И това не е важно , важното е, че я е взел обратно . Някаи като няма за какво да се хванат , пишат глупости за дреболии .