Путин изпусна бюлетината си от вълнение

„Наспах се, спортувах и гласувах”, заяви кандидат-президентът
Обновена: 4 мар 2012 13:17 | 4 мар 2012 13:17,
94
Путин изпусна бюлетината си от вълнение
Путин пусна бюлетина, като първо я изпусна. Снимка: Reuters

Кандидатът за президент на Русия, премиерът Владимир Путин, гласува заедно със съпругата си Людмила в изборната секция в Руската академия на науките, където е гласувал многократно на предишни избори, включително на парламентарните през декември.

По пътя към кабинката за гласуване Путин изпуснал бюлетината си, съобщи сайтът Нюзру.
"По пътя към урната кандидатът за президент изпусна бюлетината. Вълнува се, навярно", съобщи Туитър "За честни избори".

На въпрос на журналисти  по повод твърденията за изборни нарушения, дали се е свързвал със своя щаб и дали разполага с информация по въпроса, Путин отговори: "Наспах се, малко поспортувах, после пристигнах тук. С никакъв щаб не съм се свързвал".

На въпрос за активността на избирателите той отговори: "Разбира се, разчитам на добра активност. Уверен съм,че хората ще се отнесат към това отговорно".

Говорителят на премиера Дмитрий Песков по-рано бе заявил, че Путин вероятно ще отиде в щаба си вечерта.

Известно време след като Путин си тръгна, в секцията се втурнаха три девойки, съблякоха се до кръста и започнаха да викат обвинения по негов адрес. Бързо притеклите се полицаи ги закриха с якетата си, преди да ги отведат.

Кандидатите за президентския пост - лидерът на "Справедлива Русия" Сергей Миронов и лидерът на комунистическата партия Генадий Зюганов, също  вече гласуваха в изборни секции в Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

Миронов каза на журналистите, че след 21,00 ч. московско време (20,00 ч. българско) уебкамерите ще бъдат включени във всички секции, където ще се броят бюлетините. Той изтъкна, че именно такова е било предложението на неговата партия за осигуряване на чистота и прозрачност на изборите.

Освен това той добави, че в секцията, където е гласувал, наблюдателите от политическите партии споделили, че са получили инструкция да показват увеличено копие на протокола пред камерите. Така ще можем да извършил алтернативно преброяване и да контролираме резултатите, каза Миронов, като отново заяви ,че не вярва на председателя на ЦИК Владимир Чуров.

Зюганов разказа на журналистите за допуснати нарушения на изборите. По думите му в Хабаровск група лица изхвърлили бюлетини, а в някои секции в Москва имало "въртележка" (когато се гласува многократно с помощта на удостоверение за гласуване не по местожителство).

Още по темата
 Председателят на ЦИК Чуров обеща проверка на информациите за липса на въпросните удостоверения в редица региони. "При гласуването с такова удостоверение се отрязва талонче и ако броят на талончетата после не съвпадне с числото в протокола за гласувалите с такова удостоверение, това е криминално престъпление", обясни той.

Полицията затвори Манежния площад, където монтират сцена за митинг на привържениците на Путин под лозунга "Изборът е направен", планиран да започне в 21,30 ч., малко след затварянето на последните изборни секции (20,30 ч. бълг. време),на който се очакват около 10 000 души и може би самият Путин.

Сцена се монтира и на Площада на революцията, организиран от движението "Млада гвардия на Единна Русия", където се очакват около хиляда души. На 4 и 5 март са планирани няколко митинга, все в центъра, практически на едни и същи места - Манежния площад и Лубянка. Едновременно с митингите на привържениците на Путин са планирани и опозиционни акции, като най-голямата е утре на Пушкинския площад, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
HERMMES преди 12 години
DA, C PUTIN SAPO4VANOVATA EPOHA
62
0
 
3
 
! Отговори
ббб преди 12 години
Аман от американски наблюдатели, които скрити под знамето на демокрация, права и общочовешки ценности, крадат от всички народи ресурси, работна ръка, носейки развалини след себе си, за да могат шепа американци да живеят в охолство за сметка на целия свят. Но това ще свърши скоро, защото хармонията е нарушена и всичко ще си дойде на мястото. Путин ще бъде божия бич за самозабравилото се западно консуматорско аморално общество, забравило християнските си ценности и духовност.
61
0
 
4
 
! Отговори
до наблюдател преди 12 години
Много избирателно наблюдаващ. Богатството и ресурсите, цялата земя принадлежи на човечеството, НО това го кажи на американците, които сеят демокрация с бомби по целия свят и им грабят ресурсите, така както запада точеше ресурси и жива сила от колониите си, когато други страни изнемогваха и тънеха в мизерия. За това сега имат висок стандарт, но се свърши тази и Путин ще спре техния грабеж и икономическо робство, което сеят с корпорациите си.
60
5
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
На разумните хора по света е ясно, че времето на Путин изтича много скоро, колкото и да се бие в гърдите с тази фалшива победа, след като свободните медии съобщиха за масови нарушения и фалшификации на тези избори. Асад скоро ще бъде свален в Сирия, след това е Иран а после идва ред на Путин и на Русия. Не може страни като Русия и Иран да блокират огромни суровинми ресурси и богатства в момент когато цивилизованият свят има крещяща нужда от ресурси за да запази равнището си на живот. Природните богатсва и ресурси принадлежат на цялото човечество и на този който може да ги използва и разработва, и не трябва да се обсебват от тези които случайно се намират върху теритирията на тези богатства. Правото на щастие е универсално право дадено от бога на човека и всеки има право да живее щастливо с висок стандарт на живот и високо ниво на потребление. Бокирането на ресурсите от Русия и Иран и спъването на ръста на производството и потреблението на цивилизованите общества е посегателство върху правото на щастие на хората, право дадено от бога, това е агресия върху западната цивилизация и Русия и Иран скоро ще понесат тажкия ответния удар за тяхната с нищо непровокирана агресия срещу демокрацията и цивилизацията.
59
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 12 години
Някй има ли информация колко струват тези избори на американския данъкоплатец.
58
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 12 години
масоните са да треперят
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единственото оръжие, за масово поразяване, което не притежава Русия е ''HOLLYWOOD'' 20 години Америка настройваше света срещу руснаците, те бяха готините, а руснаците лошите, глупави пиандури!
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руският президент с Българско име Владимир Владимирович няма да го срами я .
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аре бееее, къде са 100 хилядните митинги на опозицията, къде са? Давайте ги по новините да ги видим!
54
0
 
1
 
! Отговори
До 82 преди 12 години
.....и със сезонните също!How do you do?Дую, дую, но плохо!
53
1
 
1
 
! Отговори
Turkey - Russian преди 12 години
Много знае българина, отново започва със завистта си, сега гледай какви коментари,че простите руснаци гласуват за Владимир Путин! Преди имаше простите турци и те гласуват за Ердоган, а ние умните за Бат Боко! :D:D ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАСега в Русия пияните отново ще реват 5 години :)
52
0
 
2
 
! Отговори
Димитър Цветков преди 12 години
54-ти, бъркаш Путин с Елцин.
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Путин ги размаза! Към момента - 62 %! Вторият, Зюганов - 18 %Американците да го ду`ат с "цветните" си революции :)))
50
0
 
4
 
! Отговори
Дядо преди 12 години
...голем си.
49
0
 
7
 
! Отговори
дядо преди 12 години
имахма *** за президент дето си съдра *** да запишат формулировка председател или нещо подбно, а после нито един път не се обиди като го наричаха президентимахме и *** за министърпредседател сега посланик в една държава с президент *** - дето си дъвчеше вратовръзката пред камератаднешният ни президент и той май....дава всичко от себе синека ония хора си решават кой да им е президентиска ми се и за нашите управляващи така да ги плюят в чужбина а пък ние да си ги харесваме
48
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мале мале тоя една бюлетина не може да пусне без да я изтърве пък тръгнал президент да става... ужас... Предполага се че държавен глава трябва да е стабилен и да не е подвластен на вълнения до такава степен че да му охлабва захвата...
47
1
 
12
 
! Отговори
Иван глупака преди 12 години
Идвай си отново,Путин- да нариташ банкянската зелка.
46
2
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
УСПЕХ ПУТИН БЪЛГАРИЯ ТЕ ПОДКРЕПЯ!
45
1
 
11
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
Ще шибна едно вино, има и сгодно мезе...
44
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
последни часове остават до избирането на Путин за президент и ние като българи трябва да отпразнуваме този избор