Обвиняват стрелочник за влаковата катастрофа в Полша

Той изпратил единия влак в коловоза на другия
Обновена: 6 мар 2012 07:19 | 6 мар 2012 07:15,
13
Обвиняват стрелочник за влаковата катастрофа в Полша
Тежката катастрофа взе 16 жертви. Снимка: БТА

Полски прокурори планират да предявят обвинения на стрелочник за това, че по невнимание е предизвикал челния сблъсък между двата влака, при който в събота загинаха 16 души, предаде Ройтерс.

Прокурорите, разследващи най-тежката железопътна катастрофа в страната от 22 години, заявиха, че стрелочникът е заплашен с максимум осем години затвор, ако бъде признат за виновен, че погрешно е превключил стрелките на релсите и така е изпратил единия влак в коловоза на другия.

Още по темата
 Двата влака - експрес от Варшава за Краков, и друг, пътуващ за столицата, се сблъскаха с комбинирана скорост 100 км/ч близо до град Шчекочини в южна Полша. При удара единият локомотив излетя във въздуха и падна върху няколко вагона зад него, а още няколко дерайлираха.

Стрелочникът, чието име бе премълчано, е под психиатрично наблюдение заради преживения шок и засега не може да бъде разпитан. Друг стрелочник, който също е бил на смяна в събота вечерта, е на разположение на прокуратурата за разпит, но няма да бъде обвинен, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
topor преди 12 години
Машинистите също са спали.Длъжни са били при излизане от гарата да погледнат сигнала на входния светофар, и на предупредителния - ако са го подминали. Във всички случаи са могли да реагират.
10
0
 
4
 
! Отговори
malart преди 12 години
Знаех си, че стрелочник ще го отнесе. Проблемите са много по-дълбоки. Ама нали най-малкия трябва да го отнесе. Също като при нас.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Там където работят хора винаги има възможност за грешки! Днешно време е въпрос на пари управлението на влаковете напълно да се автоматизира и да се изключи човешкият фактор!
8
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
нека хората най после да разберат колко отговорна и тежка е железопътната работа,а не тези от бтв да викат ;решо дето вдига байрака;.
7
0
 
4
 
! Отговори
topor преди 12 години
Аууу. И тея полски *** лажат и мажат.Едва ли ЖП структурата им е от началото на миналия век, че стрелочникът безконтролно да обръща стрелките.Всичко се прави вече автоматично или полуавтоматично . След отключване от ръководител движение.Светлини, *** по инф. табло и др. контроли. Явно водката е била доста. С мариновани гъби.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а сега стрелочника да му яде главата
5
0
 
4
 
! Отговори
КОКО преди 12 години
ДА ПРИЕМАТ ВЛАК НА ЗАЕТ КОЛОВОЗ БЕЗ ДА СКЪСАШ ПЛОМБА ТРУДНО СТАВА.МИСЛЯ ЧЕ ТУК НЕ СТАВА ЗА ГРЕШКА НА СТРЕЛОЧНИК.ПО СКОРО НА ДЕЖУРНИЯ РЪКОВОДИТЕЛ.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За подобна катастрофа не е виновен само един човек, а доста повече. Наистина да пази Бог от подобни инциденти!
3
0
 
8
 
! Отговори
дан преди 12 години
абе какви началници ще наказват, те какво общо имат с движението на влаковете....но в написаното нещо не се вързват нещата...манипулацията на стрелочника се отразява на командния пулт на дежурния и той дава сигнал за движение на влака...той къде е блял
2
3
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
защото винаги са го отнасяли дребните риби.да си чул-а да има наказан някой директор за нещо? аз не съм чувала.
1
3
 
7
 
! Отговори
роланд преди 12 години
Не разбирам много ама защо стрелочника...? има Началник гара, Ръководител движение....???