Жена камикадзе се взриви в Дагестан

Загинали са петима полицаи
7 мар 2012 12:25, Елка Василева
28
Жена камикадзе се взриви в Дагестан
Жена камикадзе се взриви в Дагестан. Снимка: архив, Reuters

Жена камикадзе се взриви в село на 40 км от столицата на Дагестан Махачкала и уби петима полицаи, съобщи Ройтерс, като се позова на агенция РИА "Новости".

Според ИТАР-ТАСС атентаторката е вдовица на бандитски главатар, който е бил ликвидиран миналия месец при операция на специалните части.

Дагестан е арена на всекидневни нападения и атентати и на практика се е превърнал в територия, на която се разгаря ислямисткият бунт, обхванал след двете войни в Чечения населения предимно с мюсюлмани Северен Кавказ, посочва Ройтерс.

Ислямисткият интернет сайт kavkazcenter.com съобщи, че убитите в атентата са над десет. След експлозията на мястото на атентата са се появили и въоръжени бунтовници, които разстреляли всички ранени.

Интернет сайтът се използва от групировка, която твърди, че иска да създаде независима ислямска република в Северен Кавказ, в която основен закон да бъде шериатът. Същата групировката, която пое отговорност за днешния атентат, твърди, че е извършила нападенията на летище Домодедово през януари 2011 г., когато
загинаха 37 души, и в московското метро през 2010 г., когато бяха убити 40 души, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай,Путин!
20
3
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Много си прав човече , жалко е че не мислят повече хора като теб.
19
9
 
2
 
! Отговори
за димбул и 21 преди 12 години
димбул и этот 21 ,это псевдорусские , сначала с собой разберитесь а после этого с другими начинайте . а ты *** *** нечего мой комментарии тереть *** болгарская ! уверен что вы суки ни разу в России не были ***
18
4
 
9
 
! Отговори
dimbul преди 12 години
До 18 - На *** твоя циганская *** хороша.
17
8
 
1
 
! Отговори
до 17 от друг руснак преди 12 години
димбул *** ка ты *** ! надявам се това ще го разбереш
16
1
 
8
 
! Отговори
dimbul преди 12 години
До 16 Ако Ви не знате, четете руски интернет, мисля че руски език познавате. Всеки ден в русия атентатите. Рунаците се обаждат към специални службите ако виждат някоква торбичка или не позната кола во двора си. Много ми е страхотно че наблюдавате за мен. Аз мисля, че български познавам похубаво от Вас.
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех, димбулчик! Многа тупой човече сы ти! Отдавна тебе наблюдавам и ште ти кажа, чи ты вовси нэ руснак и прайш элэментарни грешки, правейки се на такыв! Ти - просто провокатор! Нахрень это тебе?
14
4
 
11
 
! Отговори
dimbul преди 12 години
Трябва на всички руснаци да дават оръжие, за да сами ще разбират с тях. Хващан терорист - семейството му в затвора на 10 години, а на терориста - каршум, само така. Мюсюльманите по цял свят вече като зараза, която подлежи само на уничтожаване.
13
1
 
2
 
! Отговори
Киро преди 12 години
Надявам де, че секретният НИИ по Разни Хитри Неща в Енск (Арзамас 19) вече е получил задача да разработи устройство за дистанционно взривяване на шахиди.
12
3
 
6
 
! Отговори
dimbul преди 12 години
Тъжно е много, че пак хората загинали.Всеки месец в тези мюсюльмански Кавказ испраштат по няколко милиарди рубливзети от несчастни руски хора и стотици полицаи от всеки градове на Русия Не всички се връщат от там, във градове и села на Русия се появяват нови гробища на убития във тези Кавказ. Руснаците се боят да излязат от къща, то на летище атентат, то на автогара, то на ЖП гара, то на спирка на общ транспорт. Колко още ще продолжава тази партизанска война срещу руски хора?
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
123 (No10), краставицата....краставицата...съдържа 98% вода. Не ви ли омръзна бе, хора? Убитите полицаи са от някоя от дагестанските народности - лезгини, даргинци, кубачинци... Със сигурност са изповядвали исляма. Наместо да видите истинското зло - войнстващия ислямизъм, пак се хващате да гризете Русия. За мен сте или умствено скопени, или платени провокатори.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като прочета...."информира Ройтерс" или "съобщи Ройтерс",веднага ,ама на секундата ми става ясно за какво става въпрос! Айде мерси за информацията от ройтерс!!!
9
15
 
5
 
! Отговори
123 преди 12 години
Бунтовниците в Кавказ са преди всичко националисти и водят борба за освобождение на земите си от руските окупатори. Всякакви други интерпретации са опит да се прикрие отвратителната руска политика спрямо народите на Кавказ.
8
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това е резултата от политиката на путин
7
0
 
13
 
! Отговори
Веселин преди 12 години
Интересно ми е ако това се бе случило по времето на Сталин, дали щеше после да има такава република :)
6
5
 
1
 
! Отговори
сатъра преди 12 години
еми това е свободна Русия.....
5
0
 
1
 
! Отговори
от 5 преди 12 години
то кой да чете :) моя грешка...
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жена камикадзе се взриви в Дагестан....Жена камикадзе се взриви в село на 40 км от столицата на Дагестан ...---Добре ... почти в София нали ?
3
1
 
11
 
! Отговори
антимюслем преди 12 години
Това са плодовете на "мирната" религия наречена ислям. Не е далече времето когато света ще трябва глобално да се заеме с мисюлманите , те не могат да станат нормални хора нито имат такова желание.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро ще има нови унищожени ислямски *** !