Барак Обама нарече "трагедия" убийствата в Афганистан

Той изключва предсрочно изтегляне на американските войски
13 мар 2012 08:02,
25
Барак Обама нарече "трагедия" убийствата в Афганистан
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама нарече убийствата на 16 цивилни в Афганистан, извършени в неделя от американски войник, "трагедия", но подчерта, че този епизод няма да промени стратегията на Вашингтон или да доведе до предсрочно изтегляне на американските войски, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
В интервю за телевизия WF в Орландо, Обама посочи, че стрелбата показва още по-ясно необходимостта САЩ да се придържат към първоначалния план да предадат отговорността за сигурността на афганистанците и след това войниците да се върнат у дома.

Така президентът повтори уверенията, дадени преди това от неколцина служители от правителството, че убийствата няма да ускорят изтеглянето на американския контингент, предвидено за 2014 година.

Барак Обама отбеляза също, че този случай по никакъв начин не е показателен за огромните жертви, които американските мъже и жени правят в Афганистан.

Той подчерта, че продължава да изпитва гордост от това, което силите на САЩ са постигнали там, действайки при огромно напрежение, допълва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
До 17 преди 12 години
То пък една родина, то пък едни хора...Изобщо някой има ли идея защо руснаците, американците и европейците си пращат 20-годишните момчета в това забравено от бога място? Маковата теория не ми изглежда достатъчно убедителна, има хиляди по -приятни места за тази цел.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей,има едно еврейче тук да пише глупости!
19
1
 
4
 
! Отговори
xari potar преди 12 години
BRAVO NA USA PIPNAXA NEFTA NA IRAK I LIBIQ VZEXA I NARKOTICITE NA AFGANISTAN VSE VELIKI POSTIJENIQ ZA TOVA TRQBVAT MNOGO JERTVI KAKVO KATO SA CIVILNI I DECA CENATA E QKA
18
1
 
7
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Както се вижда и американските войници се пукат по шевовете от ''хуманизъм''! В Библията е казано, че който сее вятър ще жъне буря, но кой да чете и да вярва!? Явно ''световните освободители'' не вярват, че космическите закони важат и за тях!
17
1
 
9
 
! Отговори
българин преди 12 години
Все някой ще спре империята на злото САЩ.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Барак Обама е невинен! Долу ръцете от Обама! Той можел бил само да се гордее! Невинен е и храбрият американски боец - просто на пътя на куршумите му е имало жени, деца, старци... Какво са дирили там, в родината си? Мистър Обама, не връщайте Нобеловата за мир! Няма Нобелова за гадост и арогантност. Тази ще Ви е единствената. Ще си я отнесете и след като напуснете Белия дом, да я гледат сладките *** внучета - няма да дойде чичко афганистанец, зер.
15
1
 
7
 
! Отговори
Лево-десно преди 12 години
А аз си мисля, и съм почти сигурен, че това са режисирани акции. Само дето това Обама няма как да го сподели с нас, защото неговите господарчетата-кукловоди ще се разсърдят.
14
0
 
12
 
! Отговори
най... преди 12 години
Най-лесния начин да се ДОКОПАШ до целта е ФИЗИЧЕСКОТО елиминиране/убийство/....В 21 -ви век когато децата гледат междузвездни войни,БАЩИТЕ убиват други деца в реални войни....!!!!
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 12 сигурен ли си я пак си помисли
12
1
 
3
 
! Отговори
обамка преди 12 години
ето тези "световни сили" ви казват кои са лошите и добрите. и вие несъзнателно се съгласяваъе с тях,това се вижда от коментарите ви по другите теми. т
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САЩ и тоя псевдо "черен" са просто кукла на конци. Думата на Обама тежи малко по-малко от моята, понеже на мен за разлика от него никой не ми казва какво мога и трябва да казвам.
10
15
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Do 9 - 10 а най-голямата трагедия за родителите ти си самия ти
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма по-лоша напаст от тия ***.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най голямата трагедия на човечеството е САЩ.......
7
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** не се прави на знаещ , защото си *** като маково нааждение , естествено че е такава ролята им и го е казал много точно и ясно само такива *** като тебе не могат да вденат.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В интервю за телевизия WF в Орландо, Обама посочи, че стрелбата показва още по-ясно необходимостта САЩ да се придържат към първоначалния план да предадат отговорността за сигурността на афганистанците и след това войниците да се върнат у дома. Демек, колко още има за убиване... та като ги убием всичките афганистанци тогава ще се махнем, ще оставим само фермери да ни отглеждат мака за наркотиците, иначе ще стане скучно на европейците и руснаците:))
5
11
 
1
 
! Отговори
ANONIMEN преди 12 години
Гарибалди макар и формално да си прав , в случая се касае за едно тежко престъпление на един излязъл извън релси човек , такива стават навсякъде по света , в случая лошото е че е в чужда страна от " мироопазващи сили " и този злощастен случай прибавен към изгарянето на корана ще разруши много от мостовете , които бяхя изграждани цяло десетилетие, това е.И не ми говори за американско насилие , говори за руско , сръбско , иракско , там има много повече какво да напишеш.
4
1
 
16
 
! Отговори
Красен Ясен преди 12 години
Нарекъл го трагедия, а е трябвало да го нарече престъпление.
3
1
 
19
 
! Отговори
Garibaldi преди 12 години
Слушам коментарите на нашите журналисти за избитите 16 цивилни от американски войник и се чудя на подготовката им като журналисти . Или съзнателно не искат да правят паралел при подобни случаи. А е наложително ако искаме обективно да информираме зрителите и слушателите си. Избиването на цивилни от Янките в Ирак,Афганистан и във всичките им войни които водят не е изолирано явление.Хиляди са цивилните убити от американските войски....Не случайно журналистите са припомнили на Обама за избиването на над 500 цивилни във Виетнам от американски взвод. Избити са най -хладнокръвно от развилнели се американски войници. И винаги не се стига до осъждането им ....Един такъв печален акт ,мобилизира в случая хиляди афганистанци да преминат на страната на талибаните. Който иска да научи повече за клането в Виетнам/ Ми Лай/ да чукне в търсачката.../гледката не е за деца/
2
2
 
7
 
! Отговори
брей преди 12 години
Не се притеснявайте господин Президент, държайки народа си на това ниско вибрационно и еволюционно ниво, Вие ще се първите, които ще погинат ДРАМАТИЧНО и ТРАГИЧНО, точно както вашите жертви!