Три от ранените при катастрофа в Швейцария деца са в сериозно състояние

Още не е ясна причината за инцидента, при който загинаха 28 души
Обновена: 15 мар 2012 09:33 | 15 мар 2012 09:20, Елка Василева
2
Три от ранените при катастрофа в Швейцария деца са в сериозно състояние
Три деца от ранените при катастрофата на белгийски училищен автобус в Швейцария във вторник вечерта са в сериозно състояние.Снимка: Reuters

Три деца от 24-мата души, ранени при катастрофата на белгийски училищен автобус в Швейцария във вторник вечерта, са в сериозно състояние и са настанени в университетската болница в град Лозана. Всички пострадали при злополуката, която отне живота на 28 души, вече са идентифицирани, предаде Франс прес, като се позова на официални източници.

Състоянието на три от ранените деца е обезпокоително и те са транспортирани в Лозана, съобщиха швейцарски медици. Останалите пострадали, повечето от които са с фрактури, остават в други болници в района на катастрофата.

"Положението на децата, които са тук, предвид сериозността на злополуката е сравнително добро. Най-лошото е, че те осъзнават... че много от техните приятели и приятелки не са оцелели, което за тях естествено е нещо много, много тежко", обобщи лекар от болницата в град Сион.

Още по темата

Самоличността на всички ранени при катастрофата вече е установена, съобщи белгийското министерство на здравеопазването. Седем от тях са ученици от началното училище в Ломел, Североизточна Белгия, като двама от тях са в тежко състояние. Останалите 17 ранени са ученици от началното училище в Хеверле, в централната част на страната, като двама от тях са в тежко състояние.

Жертвите са шестима пълнолетни и 22 деца, сред които 7 холандци. В превозното средство са пътували общо 52 души – 6 пълнолетни и 46 деца, 10 от които холандци.

Швейцарската полиция разследва катастрофата, но все още не е установила причината за трагедията. За момента тя не открива явни фактори, които са допринесли за злополуката. Според полицаи шофьорите са получили необходимата почивка, автобусът е бил по предварителни данни в добро състояние, пътят е бил чист и в пътно транспортното произшествие не е участвал друг автомобил.

Швейцарски прокурор съобщи, че ще се работи по три версии: техническа причина, внезапно физическо неразположение на шофьора и човешка грешка.

По данни на спасителите децата са си били поставили коланите на седалките, но поради силата на удара и това не е спасило живота на много от тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
+++ преди 12 години
+++++++++?????????????????????????????????.....непростима загуба....