Син на Кадафи искал кораб с акули за атракция

Плавателният съд трябвало да побира 3500 гости
Обновена: 17 мар 2012 12:06 | 17 мар 2012 12:06,
7
Син на Кадафи искал кораб с акули за атракция
Снимка: Reuters
Круизен лайнер със собствени акули, които да развличат пасажерите - тази идея имал четвъртият син на Муамар Кадафи -Ханибал Кадафи, който контролираше по времето на баща си либийската морска промишленост, пише в. "Дейли телеграф".
 
Корабът, поръчан от Ханибал, е трябвало да бъде предназначен за 3500 гости. Той е трябвало да се казва "Финикия". Основната аткрация щяла да бъде 120-тонна камера, пълна с морска вода, обитавана от 6 акули от 3 различни вида. 
 
Около камерата трябвало да се издигат мраморни стълбове, гигантски скулптури и огледала със златни рамки. Четирима биолози на пълен работен ден щели да бъдат ангажирани на лайнера, за да се грижат за хищните му обитатели. Поръчката за кораба така и не била изпълнена по времето на режима на Кадафи.
 
След падането на либийския лидер, корабът бил все пак завършен, а после закупен от една от най-големите круизни компании в света, базираната в Женева фирма "Круизиз". Корабът бил преименован на "Прециоза" и от март догодина ще плава около гръцките острови.
 
Резервоарът за акулите обаче бил премахнат, както и архитектурните екстри около него. Ханибал Кадафи избяга с други членове на семейство Кадафи в Алжир миналото лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Искал искал преди 12 години
Някъде да пише че ще е за него? доколкото разбрах това е туристически кораб за 3500 души. Някои строят 800метрови сгради пак за туристически или каквито там цели. Днес БГ - стига популистка пропаганда.
3
0
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Абе вижда се капиталистите с каква ценностна система са.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отишъл е при тате в Алжир!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да бе да се задавят акулите. ти луд ли си?