Задържането на убиеца в Тулуза - опровергано

Първоначално френски медии съобщиха, че мъжът е заловен
Обновена: 26 мар 2012 11:53 | 21 мар 2012 16:00, Елка Василева
25
Задържането на убиеца в Тулуза - опровергано

Френските спецчасти продължават обсадата на сградата, в която се намира заподозреният в убийството на деца пред еврейското училище в Тулуза, съобщи Би Би си.

По-рано френските медии съобщиха, че Мохамед Мера е арестуван, но тази информация не беше потвърдена. Френският вътрешен министър опроверга съобщението, че убиецът в Тулуза е бил арестуван, обяви негов говорител.

Малко по-рано френската телевизия BFM TV съобщи, че предполагаемият убиец на седем души в градовете Тулуза и Монтобан е задържан от полицията.

По думите на репортер засега няма информация дали мъжът е бил задържан при щурм  или сам се е предал на полицията.

Източник от полицията, несвързан пряко с разследването, е потвърдил ареста пред Ройтерс, но други полицейски източници са заявили, че не знаят за него.

В редакционния блог на BBC News се посочваше, че Мохамед Мера е бил задържан вътре в сградата, в която живее.

Минути преди съобщението за ареста му стана известно, че полицията планира да щурмува жилището му. По данни на Аосшиейтед прес операцията е била планирана за  14,30 ч. местно време. Тогава изтичал крайният срок, в който Мера бил обещал сам да се предаде.

Още по темата

Междувременно френският президент Никола Саркози пристигна в казармата Периньон в Тулуза, недалеч от жилищната сграда, в която се беше барикадирал терористът.

Заподозреният за разстрела на четирима души пред еврейско училище и убийството на трима войници се беше барикадирал тази нощ в блок в Тулуза. Полицейската операция започна в 3 часа местно време.
 
Мохамед Мера е главният заподозрян за убийството на седем души в Тулуза и околностите на града. На 12 март жертва на стрелеца стана войник в Тулуза, на 15 март в Монтобан бяха убити други двама войници, а на 19 март бяха застреляни три деца и един възрастен пред еврейското училище в Тулуза. При всичките тези случаи стрелецът успяваше да избяга със скутер.

При преговорите с полицията Мера е заявил, че е извършил убийството като отмъщение за убийството на палестински деца от израелски войници, както и за изпращането на френски войници в Афганистан. Нарекъл е себе си боец от Ал Кайда.  По-рано стана известно, че мъжът е бил наблюдаван от властите, като повод е било негово пътуване по границата между Афганистан и Пакистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
6
 
! Отговори
antiES преди 12 години
ако погледнем реално,единствените които яростно се противопоставят на новия световен ред са мюсюлманите
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рамала. Екстремистите трябва да спрат да използват палестинската кауза, за да оправдават своите актове на насилие, заяви палестинският премиер Салам Фаяд след смъртоносната атака срещу еврейското училище във френският град Тулуза, предаваАФП.Време е тези престъпници да спрат да прокарват своите терористични деяния в името на Палестина, да престанат да претендират, че се застъпват за правата на палестинските деца, които искат просто добър живот,каза палестинският премиер.
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е няма начин, евреите убиха евреи, евреин сарко лови мюслим купен от евреи - еврейски хепи енд и нов(стар) еврейски президент. мн.добро театро г-н сарко!
19
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Цецо...,Цецо...
18
5
 
3
 
! Отговори
Ъц преди 12 години
Абе, другари то се не разбра - те ли го фанъха или той съ сдаде?Дааа, предизборната кампания *** дребното Сарко за призидентин е в разгара си.Язък, гръмнаха и Кадаифа, та сега нема кой да му даде в заем, мъка, мъкааа.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тоя са му обещали много мангизи, сигурно цялата рода вече е във франция със френски паспорти до девето коляно:))) а той самия има рак в последен стадий. добра ще е сделката.
16
6
 
14
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Разбира се, че ще обвинят някой случайно нарочен мюсюлманин, защото не могат да хванат истинските герои. За тях се писа, че са бивши военни от френската армия с национал-социалистически убеждения.За "Ал Кайда" се разбра, че е просто поделение на ЦРУ - в Либия, в Сирия и навсякъде, където действа. Ционистите не се страхуват от нея, защото за тях работи.Това, от което истински се страхуват са независими патриоти, които не контролират. И от техния гняв.Слава на другарите от Тулуза!
15
1
 
6
 
! Отговори
евгени преди 12 години
ЖОРЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ СА НЕДОНОСЕНИ И ПИТАИ МАИКАТИ ЧЕ КОТО ГЛЕДАМ МНОГО СИ ЗЛЕЕЕ,
14
1
 
2
 
! Отговори
Публиката преди 12 години
Тази постановка не е интересна.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човека си каза какво не му харесва"Гронзни потни ***". немити не харесва, *** то си е човещинка:))) хигиена преди всичко
12
2
 
5
 
! Отговори
до жоро... преди 12 години
абе много си кух бе,такива като теб много боисъмги бил, бати тапънараси такива като теб заслузават крушум не други...
11
1
 
7
 
! Отговори
Евреин преди 12 години
Жоре вервам ти ние сме по чисти от мюсолманите. да си мейла да ти напиша....
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не бе жорето просто показва (на снимката) как са му разширили десятката. само не разбрах какво не му е харесало като и мюслимите и евреите все са си ***
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
>> Аосшиейтед прес
8
13
 
2
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Теб май арабчетата те кефят а? Пускаш ли им?
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
joro bg 6te grizne6 rezaniya kap4uk takuv
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жоре на теб май само *** те кефят а? духаш ли им?
5
16
 
7
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
С мюсолмани не искам да живея заедно или те или аз, няма средно положение, те не са хора и не заслужават да дишат въздуха ни !!! Гронзни потни ***, как ги мразя само, ако зависеше от мен щях да ги изтребя всичките !
4
15
 
9
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Жалко, сега французите ще го хранят цял живот и ще го дундуркат по затворите, за този *** само куршум в главата !
3
5
 
8
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Лошо става....мюсюлмани,християни.......толкова ли не можем да живеем заедно