Организация, свързана с Ал Кайда, пое отговорност за Тулуза

"Франция да преразгледа враждебната си политика спрямо мюсюлманите"
Обновена: 26 мар 2012 11:50 | 22 мар 2012 17:34, Елка Василева
118
Организация, свързана с Ал Кайда, пое отговорност за Тулуза
Мохамед Мера. Снимка: Reuters

Групировка, свързана с Ал Кайда в ислямски Магреб, пое отговорност в комюнике, разпространено днес в интернет, за убийствата в Тулуза и призова Франция да преразгледа "враждебната си политика" спрямо мюсюлманите, предаде Франс прес.

Текстът, подписан от организацията "Джунд ал Хилафа" (воини на халифата), която в миналото е поемала отговорност за атаки в Афганистан и Казахстан, е поместен на сайта Шамих, разпространяващ обикновено комюникета на Ал Кайда.

Заподозреният за убийството на 7 души в югозападния френски град Тулуза и региона  Мохамед Мера беше застрелян днес от френски полицаи, след като над 30 часа се беше барикадирал в жилището си в града.

Още по темата

Самият Мера при преговорите с полицията беше заявил, че е извършил убийствата като отмъщение за убийството на палестински деца от израелски войници, както и за изпращането на френски войници в Афганистан. Нарекъл е себе си боец от Ал Кайда.  Мъжът е бил наблюдаван от френските власти, като повод е било негово пътуване по границата между Афганистан и Пакистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** фанатици. Те кого уважават и зачитат начина му на живот, че искат някакво специално отношение.
62
12
 
51
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
АРЕ *** СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ЗА ***,АМИ ДАЙДЕ ДА МЪДРИМ КАКВО ЩЕ ПРАВИМ С ТОВА БЕЗАКОНИЕ И ПРЕСТЪПНОСТ.МЕСТО ДА ПИШЕТЕ ПОМИЯ ДА СЕ ХВАНЕМ И ДА ИЗНЕСЕМ ЦЕЛЯ *** ОТ БЪЛГАРИЯ НАЧЕЛО С КОСТОВ ГОЦКО ДОГАН СТАНИШЕВ И БОЙКО. ВРЕМЕ Е ЗА СВОБОДА,СТИГА С ТАЗИ *** ТОЛЕРАНТНОСТ СТИГА С ТОЛЕРАНТНОСТА И КЪМ ФАШИСТИТЕ .ВРЕМЕ Е ЗА ПРОЧИСТВАНЕ И ДА ОСТАНЕМ САМО РАБОТЕЩИ И ЧЕСТНИ ГРАЖДАНИ
61
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 89 ми като расте к,во правиш тука и пишеш отровната си ционистка пропаганда събирай си куфарите и си върви ,без вас в България определено ще е много по добре .И помни еврейче ,че всяка мисъл е енергия и тя рано или късно се материализира ,а вас *** цял свят ви намрази и ви е бедна фантазията какво ви мислят хората ,а то ще ви дойде задължително до главите
60
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за да няма повече воини и напрежение по света трябва да няма ционисти без тях светът ще е по добро място за живот от сега , тоя юдеин дето иска да бомбандира ядрените инсталации на Иран да върви да си воюва сам ,а не страхливия *** да чака друг да му върши мръсната работа ..за съжаление на ционистите целия свят ги намрази тотално и сега си режисират такива постановки да предизвикат съчувствие ,но не минава
59
13
 
36
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Населението на Израел разсте всяка година средно с около 2-3% Има си статиските *** и ги виж !
58
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не Франция, ами мюсюлманите да си променят порядките и начина на живот и да се помъчат да се интегрират като хората, а не да се опитват да създават държава в държавата. "Когато си в Рим, дръж се като римляните" - не случайно са го казали хората.
57
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еврейчетата уж се пишат (умни),а излезе ,че са доста глупави и наивни щом се вързаха на тая постановка ,която цели само едно, ционистите да държат в страх обикновените *** ,които в последните години масово напускат обетованата земя ,понеже им писна от постоянните воини и напрежение в близкия Изток ,с този случай се цели да им се втълпи ,че само в ерец са в (безопасност) ,не напразно ги погребаха в изрел,без ерец ционизма е безсмислен ,това беше целта на занятието жалко за жертвите
56
10
 
39
 
! Отговори
няма терористи преди 12 години
В България няма терористи. За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
55
12
 
33
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Войната е била невъзможно да бъде спечелена, Вермахта е имал планове как да действа само до Урал, нямало е как да спечели войната.... А немските евреи, които е пратил на смърт са били учени, индустриалци и вярни патриоти, сам се е застрелял в коляното както казват немците. Я се поинтересувай малко колко от физиците работили по Манхатън Проджект са от немски произход.
54
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние в България си нямаме Ал Кайда. Но си имаме режима на комунисти и депесе! То ни стига да се избият 2 милиона българи за 20 години преход....
53
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гастарбаитари - фанатици -фобове и фили ,прикрити араби и евреи тук.Французите ги мързеше и експолатираха колониялните си поданици , сами знаеха ,че ще има проблем но мързела е друго нещо.Момчето има поне 1000 причини дали е право или не ,ами направи грешка, лешоядите само това и чакаха сега имаме сценария с лошия арабин и за пореден път добрите евреи.На нас българите които има пипе ще се досети с какво ни излъгаха.
52
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
78, това е чиста проба ТЕРОРИЗЪМ. Същото, в което обвиняваме мюсюлманските откачалки.А то и севернокорейските и пакистанските откачалки имат ядрени оръжия, но светът не само не е свършил, ами и баш "борците срещу" тероризма САЩ са единствените в историята, които са използвали такива.
51
10
 
37
 
! Отговори
невменяем преди 12 години
Ние в България си нямаме Ал Кайда. Но си имаме режима на пожарникаря!
50
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 69Хитлер е *** и *** ! Преебал е Германия повече от всеки друг, допреди войната Германия е била най-развитата държава в света !!! Най-много наука, иобретения и нобелови луреати са идвали от Германия. След войната САЩ и Русия са заграбили учени техника и т.н. Така че Хитлер не ми го хвалете изобщо ! -------------------Ама, ако беше спечелил войната..... Щяхме да имаме *** векове наред.....а сега ни натресоха само джамии...
49
8
 
34
 
! Отговори
ХИРУРГА преди 12 години
Хайде Жоре мамин хаиде да си измиеш зъпките и да си лягаш.че нали чуваш как хлопа!!!
48
14
 
37
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Най-малкото което може да направи НАТО е да избомби инсталациите за обогатяване на уран в Иран и да ги превземе и разруши ! Такова оръжие не бива да попада в ръцете на тези откачалки !
47
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
preti 15 tena amerikanski voinik izbi v avganistan 17 coveka poveceto teca teca
46
11
 
36
 
! Отговори
Dobrin преди 12 години
Mohamed4o si otide s dupka v glavata . kolko li sa mohamed4ovcite ?i za6to kato sa takova goliamo bratstvo musulmansko , ne si pomagat ostaviha go da pukne sam. takiva sa ,silni sre6tu ne vaurageni i deca sa silni . Vav Francia nosiat samo problemi i go kazvam ot opit . neka si hodiat i tam da si praviat dgihat u tiah si , da revat kakto v Siria sega revat - i nie da gi ostavim da revat i da se trepiat u tiah si .
45
12
 
37
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Няма от какво да се лекувам, тези *** искат да забранят всичко и искат да се молим по цял ден на Алах, забранени са хубавите жени, музика, филми, поезия, изкуство, всичко хубаво. Това не са хора, те искат целия свят да стане както е в техните страни, това няма как да стане без кръв. Ако на теб ти харесве да живееш като животно и да се молиш по цял ден на Алах и да гледаш забулени пингвини с *** от 2 квадратни метра добре, на мен не ми харесва това !
44
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
64, помисли де - ако не е бил Хитлер, нямало е да има и еврейска държава. И какво като не е съществувала дотогава - не е имало влиятелни евреи ли? Май не си чувал за Ротшилд.