Организация, свързана с Ал Кайда, пое отговорност за Тулуза

"Франция да преразгледа враждебната си политика спрямо мюсюлманите"
Обновена: 26 мар 2012 11:50 | 22 мар 2012 17:34, Елка Василева
118
Организация, свързана с Ал Кайда, пое отговорност за Тулуза
Мохамед Мера. Снимка: Reuters

Групировка, свързана с Ал Кайда в ислямски Магреб, пое отговорност в комюнике, разпространено днес в интернет, за убийствата в Тулуза и призова Франция да преразгледа "враждебната си политика" спрямо мюсюлманите, предаде Франс прес.

Текстът, подписан от организацията "Джунд ал Хилафа" (воини на халифата), която в миналото е поемала отговорност за атаки в Афганистан и Казахстан, е поместен на сайта Шамих, разпространяващ обикновено комюникета на Ал Кайда.

Заподозреният за убийството на 7 души в югозападния френски град Тулуза и региона  Мохамед Мера беше застрелян днес от френски полицаи, след като над 30 часа се беше барикадирал в жилището си в града.

Още по темата

Самият Мера при преговорите с полицията беше заявил, че е извършил убийствата като отмъщение за убийството на палестински деца от израелски войници, както и за изпращането на френски войници в Афганистан. Нарекъл е себе си боец от Ал Кайда.  Мъжът е бил наблюдаван от френските власти, като повод е било негово пътуване по границата между Афганистан и Пакистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
11
 
32
 
! Отговори
El_Diablo преди 12 години
TEKBIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIR
2
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
3, защото:1. това е поредният удобен случай евреите да бъдат изкарани жертви и да се прощава за безобразията на по-високопоставените от тях.2. това е поредният удобен случай да бъдат убедени хората, че е необходим дори повече контрол (На което, разбира се, здравомислещ човек няма как да се хване - след като при всичката мания за "сигурност" от толкова години всичко това се случва, значи никой няма и за цел да го предотвратява)
1
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бил е наблюдаван и атаката не е предотвратена. Поредното доказателство, че репресиите не са "за наша защита", а тъкмо обратното.