Видео от личния архив на заподозрения убиец Мера

Целта на полицията е той да бъде заловен жив
Обновена: 26 мар 2012 11:52 | 22 мар 2012 12:37, Елка Василева
32

Повече от денонощие френската полиция се опитва да го залови жив, като той е блокиран в жилищен блок в града.

Днес полицията прекрати преговорите с Мохамед Мера и премина към тактика на сплашване. В интервал от няколко часа специалните сили взривяват в апартамента му светлинно-шумови гранати, така че мъжът да се паникьоса и да спре да се съпротивлява, пише ИТАР-ТАСС.

По данни на телевизия BFM от началото на операцията в 3 часа през нощта срещу сряда са били проведени три такива психологически атаки. Последната е била около 5,30 ч. местно време. „Той каза, че е готов да се предаде следобед, след това размисли, затова бяхме принудени да засилим натиска“, съобщи за Франс прес източник от френските правоохранителни органи.

Още по темата

Според досегашната информация полицията е избила или взривила прозорец в апартамента, в който се е барикадирал Мера. Целта е била да се види какво се случва в помещението.

В квартала, в който се намира блокът на Мера, са спрени токът, газът и водата. Така полицаите са изолирали Мера от външния свят, лишавайки го от възможността да следи ситуацията в интернет или по телевизията.

Експертите не изключват специалните сили да изчакват той да се изтощи морално и физически и тогава да се опитат да го заловят.

По думите на френския вътрешен министър Клод Геан полицията се стреми да избегне щурм, тъй като тогава Мера може да бъде убит. „Искаме да го заловим жив и да го изправим пред съда“, каза Геан.

Френският гражданин от алжирски произход Мера е заподозрян за убийството на трима военни в Тулуза и областта миналата седмица и на четирима души, от които три деца, при нападение срещу еврейско училище в югозападния френски град в понеделник. Според Мера целта му е била да отмъсти за смъртта на палестински деца и заради участието на френската армия в Афганистан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
7
 
! Отговори
la/*/na преди 12 години
Хора това което показват са глупости подстрекаващи към омраза към този от видеото и това което прави. Къде във видеото пише че това е Мохамед Мерах. Това са фалшифицирани фантасмагории , ИЗМИШЛьОТИНИ , заблуда, и промиване на мозък с цел насочване на стадото. Започвам да се дразня, от това че ни вземат за пасящи овце.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** !
28
2
 
3
 
! Отговори
до Ристьо 26 преди 12 години
Тоя цитат си го нацвъкла де що има новина за тоя *** Мерах. Като толкова му се възхищаваш що не цитираш Корана, им се занимаваш с поезия, от която нищо не разбираш?!
27
1
 
1
 
! Отговори
vaprosa e преди 12 години
zasto stava taka,kat sa setim ,she bade kasnobrat4ed
26
2
 
3
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Ако бех пуснал тъща си в апартамента му,още преди 3 дена да е изкочил през комина от ужас!
25
10
 
18
 
! Отговори
Ристьо Ботеф преди 12 години
Който падне в бой за свобода, той не умира.
24
0
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 12 години
Пропусна фратернитето(братсво). А за Сирия и Иран там петела не може да кукурига защото в същност е само едно боядисано врабче.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега хиляди ислямски терористи ще изкочат да го копират....
22
1
 
6
 
! Отговори
22 преди 12 години
За малко да станем пижони на тази история с този край,но това е голям гаф ,да не се справиш с един на 23 години ще разиграва спец службите.Хайде,няма пишони.
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредния интегриран ислямист. Въобще модела на интеграция в Европа дава отлични резултати - още няколко години и ислямистите ще интегрират евро мекокитковците веднъж завинаги.
20
1
 
7
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Трябва по някакъв начин да се оправдае участието на франсетата в Либия,вероятно Сирия и Иран!Предстоят и избори!Бая са се оквацали либертетата,егалитетата!А бе,демократи!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прекрасен екшън икраят е супер.жив ни трябваше е мъртъв да ни кажи всичко в съда.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са последствията от толерастията завладяла Европа.
17
0
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 12 години
Стига бе, убиха кокошката със златните яйца?
16
2
 
26
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Това момче че е убиец - убиец е. Ама не мога да разбера защо евреите се правят на ощипани моми - светата вода ненапита. Докато има конфрикт, ще има убити и от двете страни, това трябва да им е ясно! А те дори не искат да си признаят, че също имат вина за конфликта!!
15
1
 
5
 
! Отговори
Мерит преди 12 години
Убиха го преди малко(източник френско радио)
14
1
 
1
 
! Отговори
Koito преди 12 години
e slojil minusche na komentar nomer 9, da ide da chete The Daily telegraph ili pak Le Monde i da vidi, che naistina go ubiha v 11h30 frensko vreme
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес .бг Къде е инфото за това .че 150 мохамедани са нахлули в съд в Дания и са се опитали да убият подсъдимия
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много пари изкара този Мерах. Вече десета статия за него. Предлагам го за Оскар в категория главен герой в най-добра порнографска сапунка
11
8
 
2
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
Мангалат е бил убит преди 30 минути!!