В Словения решават за осиновяване на деца от хомосексуални

На референдум се оспорва закон, даващ подобно право
Обновена: 25 мар 2012 09:43 | 25 мар 2012 09:36, Елка Василева
31
В Словения решават за осиновяване на деца от хомосексуални
Словения решава днес дали да позволи на хомосексуални да осиновяват деца от родителите им. Снимка: архив, Reuters

Словения решава днес дали да позволи на хомосексуални да осиновяват деца от родителите им, след като консервативна група поиска национален референдум по въпроса, съобщи Ройтерс.

Предишният парламент, доминиран от лявоцентристка коалиция, прие нов семеен закон през юни 2011 г., но Гражданска инициатива за семейството и правата на децата го оспори, заявявайки, че хомосексуалистите не трябва да получават право на осиновяване.

До февруари групата, която има подкрепата на Католическата църква, беше събрала 42 000-те подписа, необходими за референдума. Според социологически проучвания гласоподавателите вероятно ще подкрепят закона с малка преднина.

Според закона гей двойките нямат право да осиновяват деца от трета страна, но консервативни групи искат анулирането му, защото им позволява да осиновяват деца от родителите им.

Малката адриатическа страна, която се присъедини към ЕС през 2004 г., е относително толерантна към хомосексуалните двойки, които имат право да регистрират официално връзката си от 2006 г.

Миналата година съд осъди трима словенци на до седем години затвор за това, че са нападнали гей активист в Любляна  през 2009 г., посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен до 12 преди 12 години
ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е КРАЯ НА СВЕТА,ДРАГИ!СЛЕД КАТО ПРИРОДАТА Е ДОПУСНАЛА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПРИВЛИЧАНЕ МЕЖДУ ХОРА ОТ ЕДНАКЪВ ПОЛ,ЗАЩО ДА Е НЕНОРМАЛНО ТАКИВА ХОРА ДА СЕ РАДВАТ И НА ДЕТЕ КАТО ОСТАНАЛИТЕ.А И КОЙ СИ ТИ ДА КАЗВАШ КОЕ Е ПРАВИЛНО.НЕ ЗАБРАВЯЙ,ЧЕ БОГ Е ЛЮБОВ И ВСИЧКО КОЕТО СЕ ПРАВИ ОТ ЛЮБОВ ЩЕ ПРЕБЪДЕ, А ОМРАЗАТА И НЕПРИЕМАНЕТО НА РАЗЛИЧНИЯ НЕ ТЕ ВЪЗВИСЯВАТ!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да се даде възможност на някой,който иска да даде любов и дом на дете да го направи!Каква ще е външната форма няма значение.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво!Подкрепям СВОБОДАТА,ИЗБОРА И ТОЛЕРАНТНОСТТА!Така трябва да бъде ако искаме да живеем в по-добър и мирен свят!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Содом и гомор!
17
3
 
2
 
! Отговори
Найденов преди 12 години
Ама защо плювате против тази възможност бе хора??? Това се казва ДЕМОКРАЦИЯ,ЧОВЕШКИ ПРАВА,ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ и не знам какви още алабаланици,с които ни пълнят мозъците от 23 години!!!!!!! Не са телефонирали от Брюксел до София,и продажните ни правителства,от която и партия да са,веднага ще се пишат най-отявлените гейове и в един глас ще ревнат ДААААААААА!!!! Трябва и в България да е така,щом го има на Запад,значи така е правилно ,така е редно!
16
1
 
2
 
! Отговори
. преди 12 години
Биййййййййййп , грешка ! Най-развитата страна от бившите соц. републики в ЕС , вече демонстрира своето превъзходство. Като гледам как се отразява напредъка в условията на демокрация , май по-добре да си останем неразвита страна.
15
0
 
2
 
! Отговори
..... преди 12 години
ex orientalizam , oreientalizam........... pone edno 100 godini Bg mantalitet izostava ot svetovnia,.............no ents...........far away from idiots.......
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕКА ВСИЧКИ НЕНОРМАЛНИ ДА СИ ОСИНОВЯТ ПО 3 НАШЕНСКИ *** И ВКУПОМ ДА СИ ОТИВАТ ПРИ ТЕХНИТЕ ЗАЩИТНИЦИ ДЕТО МНОГО СИ ГИ ДОЛЮБВАТ- В СКАПАНИЯ ИМ ТЕРИТОРИЯ
13
9
 
13
 
! Отговори
гей-болен-обладан преди 12 години
На акъла ли ви, ако го приемат словенците какво значи това. Ултра болно общество! Дано тук никога не се случи...
12
3
 
4
 
! Отговори
за 14 преди 12 години
Зависи от ..филията! Някой я предпочитат да се намаже и с мас...
11
7
 
12
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
а педофилията и тя ли е част от демократичните ценности ?
10
11
 
4
 
! Отговори
поли гамен преди 12 години
Хомосексуалните двойки са част от новата демокрация и който е против хомосексуалността и не е хомосексуален определено не се ползва от правото си да споделя новите демократични ценности!
9
3
 
5
 
! Отговори
педофил преди 12 години
а в България кога ще въведат подобе хубав демократичен закон ? да живее демокрацията !
8
6
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Добре де *** толкоз ли не могат да си вземат примерно куче ? За кво им е да развалят невинните деца ?
7
3
 
3
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
"Според закона гей двойките НЯМАТ право да осиновяват деца от трета страна, но консервативни групи искат анулирането му, защото им ПОЗВОЛЯВА да осиновяват деца от родителите им."----------------------В крайна сметка законът позволява ли или не позволява?Или някой е махмурлия?
6
8
 
12
 
! Отговори
А стига бе ?! преди 12 години
И най страшното е, че някой болен мозък е напраскал минуси. Т.е. *** , който иска детенце в обятията си ... гнусно ! Много гнусно !
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко ни е наред и на нас, и на другите държави, но този проблем и той трябва да се разреши - как се чувстват хомосексуалистите, добре ли им е като си го слагат, как си го слагат, искат ли деца, хареса ли им гей парада, усмихва ли им се шефът в работата, с булчинска рокля ли ще се женят - на, все такива ваааажни работи. Като намерим решение и на тези глобални проблеми, може пък и Иран да се откажат от агресивната си политика и ........заживели дружноооо.
4
5
 
24
 
! Отговори
Майко мила ... преди 12 години
тате Пешо и мама Киро, а ?! За бога, толерантността има граници ! Това е престъпление към дечицата ! На какво ги обричате с подобен семеен модел ?!
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пореден абсурд - а ако са си хомо, а не са регистрирали връзката значи, че ще може. Всеки има право на близост, но не ми се вижда нормално едно дете да има двама бащи или две майки. Детето не е домашен любимец! Трябва да се замислят за него, а не за себе си.
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еее, така, така, антихристи, давайте, напъвайте, че времето ви изтича.горките деца, наистина.