Махнаха надгробния паметник на родителите на Хитлер

Мястото привличало неонацисти
Обновена: 30 мар 2012 07:24 | 30 мар 2012 07:24,
98
Махнаха надгробния паметник на родителите на Хитлер
Архивна снимка на Адолф Хитлер Снимка: Reuters

Паметникът на гроба на родителите на Адолф Хитлер беше махнат, защото гробът се превърнал в място за поклонение на  неонацисти, предаде ДПА, като се позова на енорийски свещеник от австрийския град Леондинг. 

Свещеникът Курт Питершастер оповести и изявление нa възрастна далечна роднина на Хитлер. В него тя казва, че гробът няколко пъти е бил оскверняван заради това, че на него са идвали неонацисти, за да изразят симпатиите си към покойните родители  на диктатора. 

Името на жената, която се е грижила за гроба, не се съобщава. С годините обаче за нея ставало все по-трудно да се грижи за гроба и накрая тя решила да преотстъпи правата за ползване на парцела. 

Сега надгробният паметник е махнат, а парцелът може да  се използва от друго семейство, въпреки че костите на родителите на Хитлер ще останат там. 

През ноември някой постави на гроба на Алоис и Клара Хитлер ваза с есесовския символ През 2009 г. върху гроба беше  намерена възпоменателна плоча, в която се припомняше, че Хитлер навършва 120 години. 

Автобуси, пълни с крайнодесни симпатизанти, са посещавали гроба на родителите на диктатора, твърдят местни
жители. Идвали и туристи.

Миналата година германският град Вунзидел премести  тленните останки на заместника на Хитлер - Рудолф Хес, след като гробът му стана място за поклонение за крайнодесни симпатизанти.        

(БТА) 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: хитлергробродители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
15
 
0
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Някакви долни антисемити..реално аз се чудя в българия какво става, десните партии са продължение на неонацисткия режим от 40-те години ли?
43
10
 
2
 
! Отговори
Еврейна преди 12 години
Иван иванов,дане би мойте другари еврейте да са изнасили ли *** и бащати,*** мръсен.Внимавай защото тежко ти горко ако те напипам.не знаеш как ще те изнасилия.
42
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво сте го изтипосали този душевно болен нацист?
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проблемът не е във вярата! Проблемът е,че евреите заробиха света икономически и го разиграват като кукла на конци! Именно срещу това е борбата на Хитлер!
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само времето ще покаже кой крив и кой прав. Хитлер НЕ Е подпалил Втората световна. Надявам се истинските виновници все някога да льснат и да си платят! И тогава и паметникът на тези невинни хора ще бъде възстановен
39
8
 
1
 
! Отговори
Нина до 53 преди 12 години
Благодаря ти, радвам се, че в България все още има разумни хора.
38
12
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 12 години
недей забравя, че антисемитизма е престъпление, а Трибунала в Нюрнебрг по същество все още е действащ! Също и претъпление е неонацизма и изповядването на нацистки идеи, употреба на символики и т.н.! А в И-т няма нищо скрито, ако ще да пишеш и от Луната! Така че се успокой, защото може да се озовеш на място, където ще ти предявят съответните обвинения и без даже да може да си отовриш устата!!!!!!!!!!
37
21
 
2
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Еврейският народ наистина е богоизбран, а злобата и завистта ви нямат граници, то е разбираемо, защото живеете в една бедна и неперспективна страна.
36
11
 
0
 
! Отговори
Нина преди 12 години
До Иванов Ти си твърдото доказателство, че българия е една долна дупка, в която живеят полунормални същества, които се мислят за "хора".
35
11
 
2
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Горете в ада долни нацисти...
34
5
 
10
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
И какво сега мръсните гадове ЕВРЕЙЧЕТА си надвиха на масрафа така ли. Напротив другари ЕВРЕЙЧЕТА Хитлер ще стане още по-велик само заради това, че Ви е избивал Вас и мръсните ***. Друг е въпроса, че самия той е еврейн и за да Ви избива е получавал от Вашите богаташки фамилий пари и указания. Това Вие си го знаете ама мръснишките Ви номера иначе няма да минават. И сега какво целия свят мрази и ненавижда тази *** *** - ЕВРЕЙТЕ....
33
5
 
1
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
Фашизмът/нацизмът/фалангизмът е най-голямото менте-идеолгия в историята на 20 век. Заемайки отделни лозунги от марксизма/комунизма за социалната справедливост и набивайки в съзнанието на масите национализма като универсален лек, работническата класа бива подлъгана и открлонена от идеята за прол. революция, докато световният елит продължава на спокойствие да си реди пасиансите.Либерализъм=фашизъм:това са двете патерици на едрата буржоазия, ползвани според конкретниата нужда и контекст!
32
15
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
Хитлер-чо е бил една екзотична ***, която е била обект на подигравки дълго време в германското общество. Хитлер-чо се превръща в Хитлер от момента, в който големите германски концерни /а и не само германски - американски капитали също/ започват да наливат огромни пари в него и го изстрелват на върха. И всичко това, за да се предотврати пролетарската революция и да се запази социалното статукво.Но така е-олигархията действа според ситуацията:един път налага либерализъм,друг път нацизъм.
31
7
 
4
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
Чета ви и виждам,че олигархията си е свършила добре работата, трансформирайки социалния гняв в проста етническа омраза.Толкова ли не можете да се усетите, че "панацеята",която "предлагате" във вид на някакъв "малък хитлер",фашизъм или всякаква подобна безумна идеология е добре отгледана в средите на едрата буржоазия и че чрез нея се отклоняват хората от големите, важните социални проблеми.Старият принцип "разделяй и владей" народите, било на етнически,расов или рел. принцип върши все още работа
30
12
 
6
 
! Отговори
50 милиона преди 12 години
ДНК на живите роднини на Адолфчо показва че не само еврейски но и северно африкански гени е имал (Мароко)Освен това е бил Ислямофил и Турковил... има доста речи в който хвали ***.Заради него умират 50 милона и над 7 милона Руси и Истински германци, а народо психологията им е смазана... днес Германците са изчезващ вид (както нас) измествани от *** маймуни от Турцуя, Арабия и Африка... Мечтата му се сбъднаАз не съм фен на този некъдърник който хвърли Европа в рацета на ***
29
1
 
21
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Хайзенберг по повод атомната бомба,Ото Скорцени пише в мемоарите си(които аз намерих на пазара изключително трудно,по знайни за нас причини),как след една среща във ''Вълчата бърлога'' идват учени и казват: ''Майн Фюрер,бомбата е готова,от вас зависи дали ще я използваме'',след което Хитлер отговаря: ''Мислих много и като войник ще кажа - няма нищо доблестно в използването на такова адско оръжие,заради което ще загинат толкова невинни,замразете проекта''
28
3
 
21
 
! Отговори
ЩАЙНЕР преди 12 години
Мечтата на световното еврейство е да заличи християнството и Европейските нации! Европейските християнски нации са трън в очите на Синедриона и пречка за осъществяване на техните планове за пълно господство над света. За това бе създаден комунизма проповядващ атеизъм-целта отдалечаване от божествената истина и превръщането на европейците в скотове и роби. Машата в ръцете на Синедриона беше Русия.Хитлер видя този сценарий! Сега планът е отново в действие,но вече са по-внимателни. Заличават пречки
27
1
 
18
 
! Отговори
7 преди 12 години
колкото пове4е 4ета за *** набези над мирни българи, толкова повече се сещам за Хитлер...ехххх
26
2
 
36
 
! Отговори
Хайзенберг преди 12 години
Всички ноу-хау и технически шедьоври от ВСВ до днес са гениални разработки на екипите на Вермахта. Това включва и атомната бомба, а неизползуването и от Хитлер е факт, над който може да се разсъждава...Същият този атомен заряд, предназначен за Манхатън и пленен от американците, бе използуван над Хирошима и Нагазаки. Значи морала на Хитлер е да не ползува това страшно оръжие, а победителите-американци цинично го употребиха.И днес дрънкат оръжие. Но и днес победена Германия е локомотива на ЕС.
25
0
 
18
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
..С едно малко уточнение - че създателя на танквоите войски - ген.Гудериан, признава в мемоарите си след войната, че тактика е учил от българин: "Учил съм се на танкова война от действията на генерал Колев с конницата му в Добруджа".