Махнаха надгробния паметник на родителите на Хитлер

Мястото привличало неонацисти
Обновена: 30 мар 2012 07:24 | 30 мар 2012 07:24,
98
Махнаха надгробния паметник на родителите на Хитлер
Архивна снимка на Адолф Хитлер Снимка: Reuters

Паметникът на гроба на родителите на Адолф Хитлер беше махнат, защото гробът се превърнал в място за поклонение на  неонацисти, предаде ДПА, като се позова на енорийски свещеник от австрийския град Леондинг. 

Свещеникът Курт Питершастер оповести и изявление нa възрастна далечна роднина на Хитлер. В него тя казва, че гробът няколко пъти е бил оскверняван заради това, че на него са идвали неонацисти, за да изразят симпатиите си към покойните родители  на диктатора. 

Името на жената, която се е грижила за гроба, не се съобщава. С годините обаче за нея ставало все по-трудно да се грижи за гроба и накрая тя решила да преотстъпи правата за ползване на парцела. 

Сега надгробният паметник е махнат, а парцелът може да  се използва от друго семейство, въпреки че костите на родителите на Хитлер ще останат там. 

През ноември някой постави на гроба на Алоис и Клара Хитлер ваза с есесовския символ През 2009 г. върху гроба беше  намерена възпоменателна плоча, в която се припомняше, че Хитлер навършва 120 години. 

Автобуси, пълни с крайнодесни симпатизанти, са посещавали гроба на родителите на диктатора, твърдят местни
жители. Идвали и туристи.

Миналата година германският град Вунзидел премести  тленните останки на заместника на Хитлер - Рудолф Хес, след като гробът му стана място за поклонение за крайнодесни симпатизанти.        

(БТА) 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: хитлергробродители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
днес вадят кости ,заличават гробове , съдят за убеждения .Това дами и господа са днешните моралистите които ви пазят от "лошите" ,и тези ни обещават достоен живот???
3
4
 
39
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Не се очудвайте,*** усещат надигането на белите хора от съня им и затова искат да заличат всички свидетелства за сеществуването на Фюрера и неговите близки! *** много скоро ще намерят майстора си,царуването им е към края! Целият ****ерастки европейски съюз,нато и оон ще изчезнат! Не мислете,че поощряването на *** и другите малцинства и емигранти в Европа е случайно! Евреите искат да заличат бялата раса!
2
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Модерното" общество е загубило всякакъв здрав разум. Гробът бил "оскверняван", ама махането на плочата не е никакво оскверняване, а?
1
3
 
43
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
*** ! Как може да смущават вечният сън на тези достойни хора. Пак някви *** това са решили. А Хес ако ще на луната да му преместят костите ,то евреите и *** няма да го забравят.