Махнаха надгробния паметник на родителите на Хитлер

Мястото привличало неонацисти
Обновена: 30 мар 2012 07:24 | 30 мар 2012 07:24,
98
Махнаха надгробния паметник на родителите на Хитлер
Архивна снимка на Адолф Хитлер Снимка: Reuters

Паметникът на гроба на родителите на Адолф Хитлер беше махнат, защото гробът се превърнал в място за поклонение на  неонацисти, предаде ДПА, като се позова на енорийски свещеник от австрийския град Леондинг. 

Свещеникът Курт Питершастер оповести и изявление нa възрастна далечна роднина на Хитлер. В него тя казва, че гробът няколко пъти е бил оскверняван заради това, че на него са идвали неонацисти, за да изразят симпатиите си към покойните родители  на диктатора. 

Името на жената, която се е грижила за гроба, не се съобщава. С годините обаче за нея ставало все по-трудно да се грижи за гроба и накрая тя решила да преотстъпи правата за ползване на парцела. 

Сега надгробният паметник е махнат, а парцелът може да  се използва от друго семейство, въпреки че костите на родителите на Хитлер ще останат там. 

През ноември някой постави на гроба на Алоис и Клара Хитлер ваза с есесовския символ През 2009 г. върху гроба беше  намерена възпоменателна плоча, в която се припомняше, че Хитлер навършва 120 години. 

Автобуси, пълни с крайнодесни симпатизанти, са посещавали гроба на родителите на диктатора, твърдят местни
жители. Идвали и туристи.

Миналата година германският град Вунзидел премести  тленните останки на заместника на Хитлер - Рудолф Хес, след като гробът му стана място за поклонение за крайнодесни симпатизанти.        

(БТА) 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: хитлергробродители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Нинче , айде по комина , по комина и дим да те няма!
63
0
 
0
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Kameraden Die Fahne Hoch!
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mnogo 4etoh ave evrei kaKVO PRAVITE V TUK
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОКЛОН ПРЕД НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ПОЛИТИК В ИСТОРИЯТА!
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eдно е сигурно - Хитлер не е ***
59
4
 
3
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Бряй какви гнусни антисемити съществували в БГ-то.
58
0
 
0
 
! Отговори
До 82 /Гурбетчията/ преди 12 години
А ти какво направи за своята родина, освен че я плюеш по форумите?Там, където си сега - може да е и в Дивдядово - затова ли ти плащат добре, да седиш пред компютъра и да се обаждаш по всяко време на денонощието?Можеш да не ми отговаряш. Тук никой не ти вярва.
57
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРЪМНИ *** ,СПАСИ СВЕТЪТ !!!!
56
5
 
12
 
! Отговори
Само глупак може да преди 12 години
пренебрегне факта, че благодарение на Фюрера преди време получихме цялата си етническа територия, без да сме воювали.Спомнете си интервютата, излъчени по телевизията преди няколко дни от наши села, в които се говор влашки. Възрастна жена изрично заяви: "Германците ни караха да говорим български, макар и развален." Днес нищожен брой бълг.граждани се самоопределят като власи.А вижте какво става в Румъния - дори потомците на банатските българи се афишират вече за румънци(от страх.)Бъдете обективни
55
1
 
14
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Драги ми еврейчета вие сте богоизбрани казвате,ама ВИЕ го казвате нали? ами аз мога да кажа че *** са богоизбрани или нигерийците или палма де майорка.Но ако сте "богоизбрани" наистина ,то на кой бог служите бе? По делата ще ги познаете нали? мдаа вашите дела нещо ми приличат на поклон пред златния телец.И друго стига с тоя антисемитизъм,ние не мразим вашите братя арабите нито вас,а ВАШАТА ВЪРХУШКА ЦИОНИСТИТЕ.И друго по-спокойно нещо много сте докачливи,бързо бързо забравихте кой ви спаси
54
3
 
9
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Абе какво превъзходство може да имат хебреите бе,ако аз искам просто да си живея нормално,но имам съсед който е мързелив и завистлив и той воюва с мен без аз да знам,естетвено че ще има преднина пред мене.Ама я го поставете при равни условия със който и да е и ще пукне от глад.А нали Садам бил лош а? тогава защо все повече хора идват на поклонение на гроба му,та хамериканците искат да го преместят а????Така ще стане и с хитлер,Европа ще следва стъпките му за да оживее и то съвсем скоро.
53
3
 
10
 
! Отговори
ADOLF HITLER преди 12 години
ZI HAIL
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
каквото и да се говори за нацистите, все пак никой не е постигал такъв ред в обществото.
51
1
 
11
 
! Отговори
Луд умора нема! преди 12 години
Нина, ставаш твърде груба! Не знам дали се еврейка... познавам истински евреи и те никога не се афишират толково нагло! В България никой никога не е мразл евреите, народа беше този който ви спаси от влаковете за Германия. Но ако така грубо се демонстрира превъзходство само на база произход, ако богатия вика - "и какво, трябва да има бедни за да съм богат", дали ставате по-различни от хитлеристите, които също говорат за богоизбран произход и пари! Не ставате ли едно и също? Мисли Нина, мисли....
50
16
 
1
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Но това че ставате все по-бедни и зависими от нормалните държави, защо трябва да прераства в антисемитизъм? Защото вие не работите за българия, вие винаги сте работили за чуждия интерес, сега сте легнали на Шеврон и т.н. И затова целия еврейски народ ви е крив, но за да има богати трябва да има и бедни-жестоко, но е истина. Няма на планетата ресурс за всички да живеем добре.
49
1
 
11
 
! Отговори
Анти преди 12 години
Човешкият живот е най-висшата ценност! Всеки, който забравя това е престъпник! Важи за комунистите, който хвърляха хората по лагерите, важи за нацистите, които избиваха хората по лагерите, важи за воините, които убиват невинни за да си правят политиката, важи за политиците, които обричат цели нации на геноцид! За бога хора, спомнете си че първо и основно сте ХОРА, а след това евреи, християни, мюсюлмани, мъже и жени! Събудете се!
48
13
 
0
 
! Отговори
Нина преди 12 години
И защо нямат добро мнение за нас? Защото ние винаги се оправяме в живота, изградихме мощна държава буквално от пепелището, оцеляхме през страшните години на систематично унищожение, аткрихме овечето неща в науката, а вие тънете ли тънете...за собствените си неудачи отново проспериращите са ви винавни..ами бъдете и вие силни, но не можете, ще ставате все по-слаби и зависими докато не изчезне и формалното ви съществуване.
47
0
 
9
 
! Отговори
Луд умора нема! преди 12 години
Нинче, и десните и левите са от една майка родени и от един татко възпитани! За да бъдем точни... и ислямския фундаментализам трябва да го сложим в кюпа! Принципа е - Разделяй и владей! Комунизма не може да съществува без своя антипод, фундаментализма - също! И точният ти въпрос би следвало да бъде - кой печели от това? Оставям отговора на всички вас....
46
1
 
8
 
! Отговори
Balkan wolves MB преди 12 години
Хора, нямам особено добро мнение за евреите! Повечето от коментиращите са написали, за еврейската цел! Ясно ни е на всички! Бъдете предпазливи! Трябва да оцелеем! Войната вече е започнала! Мисля, че на голяма част от хората им е ясно за какво говоря!
45
1
 
4
 
! Отговори
Анти преди 12 години
Абе хора, всяко място което някаква група е решила че е свързано с техния човек се смята за богоизбрано - я ми кажете какво правят поклонниците в Йеросалим? Молят се на мястото, където са убили бога им!!! Какво правят в Мека? Тъпчат се един друг пак по подобни причини!! Не разбрахте ли че всяко почитание на нещо друго, освен човешката душа е промиване на мозъци! Статията горе, го доказва за пореден път! Я отворете очи и тогава нито евреите, нито Хитлер ще ви трябва!