Скандал заради наши роми в парламента на Финландия

"Близо сме до опита да поставим етикет на един цял народ"
Обновена: 30 мар 2012 14:46 | 30 мар 2012 13:23, Елка Василева
245
Скандал заради наши роми в парламента на Финландия
Жена проси в центъра на Хелзинки. Снимка: архив, Reuters

Финландските парламентаристи се скараха заради румънските и българските роми, пише вестник "Адевърул" днес.

Спор на тема ромските просяци избухна вчера във финландския парламент между министъра по европейските въпроси Александер Стуб и парламентариста Юси Хала-ахо, съобщи телевизия YLE на електронната си страница.

През последните години финландските градове се сблъскаха с поток от роми, идващи главно от Румъния и България, много от които просят по улиците.

Парламентаристът Юси Хала-ахо от Партия "Финландците" поиска от правителството да вземе мерки за борба с това явление. "Тази дейност включва трафик на хора и организирана престъпност", подчерта той.

Стуб изрази възмущение от твърденията на парламентариста, като изрази надежда, че дебатите по тази тема няма да се водят с използвания от Хала-ахо тон.

"Близо сме до опита да поставим етикет на един цял народ", посочи Стуб.

Финландският министър на вътрешните работи Пейви Ресенен обеща, че властите ще анализират проблема, за да определят дали просенето в организирана форма трябва бъде смятано за престъпление, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
1
 
! Отговори
Болярин преди 2 години
До Бай Киро Че в България ли да просят?! Достатъчно си имаме такива у нас. Не ги искаме в България. Да си седят в другите държави, никакво връщане в България.
190
0
 
3
 
! Отговори
ku преди 12 години
до 237:Пак си много демократичен - за 1-во *** - може да се помогне, за 2-ро да духат супата, а за 3-то - глоба от 15000 лв. (Това само за мангалчетата!)
189
0
 
1
 
! Отговори
guest преди 12 години
238 otvori si uchebnika po istoriq i procheti si pak uroka za rimskata imperiq
188
5
 
2
 
! Отговори
Ала бала преди 12 години
До Blitz.bg 231- Абре ти нормален ли си бре те *** не могат да намерят кокали за себе си на кучутата ще дават. Работещата лелка във клона на нашата поща всеки ден мъкне канчета със храна от студентски стол да храни над 20 кучета. Извратено племе сме ние българите все във другите търсим вината а наща си не виждаме .Навсякаде кадето са нападнати хора от кучета все *** са виновни .Добре че беше нахапан професор,че да се вдигне шум а вината си е във Фъндъкова и всички кметове във общините
187
0
 
18
 
! Отговори
Bel преди 12 години
Какви романи? Къде сте го учили това? *** ( останало от Византия -асинганос, или неприкасаем) са от най-низшата прослойка (дори не каста) според ведите. Истинското им име е "мингос" , по български ***. Мингос е карма , наказание, а не народ. Много се размножиха, защото много се прераждат в мингоси - крадци, убийци, мъжеложци и пр. ***.Само с труд и образование могат да си заслужат по-добра съдба в бъдещ живот.
186
11
 
0
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 12 години
KATO GLEDAM KOMENTARITE SA POVE4ETO NA TEMA KRAJBA , AMI ROMA IMACHE MNOGO ZEMI I NYAKOI SI PLEMENA ILI TAKA NARE4ENI BARBARI IM VZEHA ZEMITE V TAKIV SLU4AI KOI E KRADECA . NA PO4TI VSI4KITE EVROPESKI EZICI OSNOVATA E OT GRUPATA NA EZICA ROMANES ,SAMO SI DRINKATE I EDIN KATO ZLOBEE I DRUGITE STE GOTOVI DA GO POSLEDVATE HORA BEZ SOBSTVENA MISAL PAPAGALI.
185
2
 
20
 
! Отговори
Бай Киро преди 12 години
Специално се обръщам към правителството на Финландия като искам да заявя, че просяците са организирани от престъпни босове и всички, повтарям всички *** много добре знаят какво правят.Господа изгонете ги както Саркози - навреме и до един, защото ще дойде ден когато ще се чудите какво да ги правите.Тези мързеливци никога, ама никога няма да започнат да работят както вие работите!
184
14
 
3
 
! Отговори
Името преди 12 години
Аз от индо-българите бях доволен, докато една крадла маскирана на *** не ми открадна 115 лева 5 евро и една лилава банкнота, докато ме заблужаваше, ще ще ми духа... но Преди това (1 нормална, но не заинтересована към изпразването ми *** - от зле на по-зле щото и докато ми крадяха парите пак не се изпразних), та преди нея пък ромката се оказа... ром... ама духаше добре, макар че на няколко пъти като си слагаше зъбите около топките ми... това може и да мине за страшно. Но можеше и СПИН да е де
183
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SUEPR NALI MNOGO LAQT DA IM DAVAME PRAVA I 4E SME RASISTI I KAKVI LI NE ETO SEGA DA SI BERAT PLODOVETE TE .NE STIGA 4E LQJAT NA NASH GRAB *** DOLNI A I PRAVA ISKAT ZA DA IMAT PRAVAT TRQBVA I ZADALJENIQ NE SAMO NIE DA SE GARBIM A TE DA SI JIVEQT JIVOTA
182
0
 
17
 
! Отговори
Blitz.bg съобщава,че преди 12 години
трагедията в "Малинова долина" /нахапаният от глутница професор/ е свързана с ***. Жената,която хранела кучетата със сурови кокали - за да са яки и зли - правела това,за да привлича тази глутница около блока си.Той бил полупразен и *** се опитвали да се самонастанят там.Ромите пък се оплакват,че преди време тези кучета нахапали тяхно дете-*** /защо ли за това не се е чуло нищо?!/Какво, според вас, търсят цели стада *** точно в Малинова долина и около дипломатическите резиденции?
181
0
 
27
 
! Отговори
единствен изход преди 12 години
Не си правете живота труден и сложен! Спрете всички пари и помощи за *** и те сами ще си отидат. Не се тревожете, те ще си намерят други балами да ги хранят.
180
1
 
33
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
Най добрият *** е умрелия ***.
179
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А сега тъкмо са им на крака. Да ги интегрират, пък и на нас да дадат пример.Истината за Шенген най-накрая лъсна ето го и проблема- скъпите ни ***.
178
0
 
28
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
Ама и финските националисти не си поплюват .Бил съм свидетел как ги бият тази жалка миризлива ***.Те трябва да им се купи един билет и за Индия ,Бангладеш да се върнат към корените
177
1
 
29
 
! Отговори
помня от някога преди 12 години
Някога в България по закусвалните и ресторантите беше забранено да се сервира на ***, гонеха ги от големите магазини , и вечер в центъра ако хванеха *** го прибираха за 20 дневен обществено полезен хамалски труд. Там работиха по 8 -9 часа и получаваха само храна но след това си знаеха мястото и не раждаха както сега за пари и социални помощи
176
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оооо стария етикет отдавна го свалиха сега сме преоценени в супер промоция дори ни считат вече като вредна и отровна стока която трябва да бъде изхвърлена.
175
0
 
17
 
! Отговори
bg преди 12 години
А бе, той етикета отдавна ни е сложен, но сега ни се казва директно. Тези цигроми ги търпим и толерираме само в България.
174
5
 
10
 
! Отговори
Ала бала преди 12 години
Как другите държави са могли да си интегрират *** а ние все не можем ,то ние какво ли можем . Изглежда само във нашата Бъргария има *** ,ега си колко сме никадърни
173
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Опитах се да интегрирам едни ***,а те ми откраднаха медната тава за сладко
172
12
 
13
 
! Отговори
Ала бала преди 12 години
Абре вие тука лудили сте ,все някой ни е виновен турци ,*** и ала бала истината е ,че сме некадърен народ ,по некадърни от нас във европа няма. Във момента на дневен ред във медиите на всякаде пишат и говорят за уличните кучета ние със това не можем да се справим камоли със друго .Винаги търсим проблема във другите а то проблемът си е ние съмите ,гнилото е при нас със всичко сме последни само със лошото сме на 1 място крадливи и завистливи хора сме си ,у дави се навиди и ***