32-ма загинали при самолетната катастрофа в Русия

Самолетът се е разбил при опит за принудително кацане
Обновена: 2 апр 2012 09:50 | 2 апр 2012 09:24, Елка Василева
34
32-ма загинали при самолетната катастрофа в Русия
Трийсет и двама души са загинали при днешната самолетна катастрофа в Русия. Снимка: архив, Reuters

Трийсет и двама души са загинали при днешната самолетна катастрофа в Русия. 11 души са оцелели и са в реанимация, предаде руската агенция Интерфакс, като се позова на властите. Сред загиналите са и четиримата членове на екипажа, са уточнили авиодиспечерските служби, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Самолетът АТР-72 на руската авиокомпания "ЮТеър" е пътувал от Тюмен за Сургут, в Тюменска област, Западен Сибир. Той е паднал в 7.50 ч. местно време (3.50 ч. българско време) на заснежено поле на 45 километра от Тюмен. Причините за катастрофата се изясняват.

Още по темата

На борда на самолета е имало 43 души - 39 пътници и четирима членове на екипажа.

От тях 32 са загинали, съобщиха от областното управление на руското министерство на извънредните ситуации.

Всички пострадали се намират в реанимация в болница, уточни представител на Федералната медико-биологична агенция, цитиран от ИТАР-ТАСС. Двама от тях са оперирани в момента, останалите не се нуждаят от хирургична интервенция.

Самолетът се е разбил при опит за принудително кацане. Възможно е да са възникнали технически проблеми със самолета веднага след началото на полета, съобщиха представители на силовите структури.

Като приоритетни причини за катастрофата се разглеждат неизправност в самолета и пилотска грешка, предаде още ИТАР-ТАСС, като се позова на говорителя на Следствения комитет Владимир Маркин. Няма основания да се допуска, че метеорологичните условия сами по себе си може да са допринесли за злополуката.

АТР-72 е двумоторен турбовитлов пътнически самолет френско производство за средно дълги полети. Той може да превозва до 74 пътници и се управлява от двама пилоти, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: СибирРусияСургутТюмен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
29
 
! Отговори
Кольо преди 12 години
Ей какви чудеса стават по света:Разбил се ATR-72, и остатъците му се комбинирали в парчета от Як-40!