32-ма загинали при самолетната катастрофа в Русия

Самолетът се е разбил при опит за принудително кацане
Обновена: 2 апр 2012 09:50 | 2 апр 2012 09:24, Елка Василева
34
32-ма загинали при самолетната катастрофа в Русия
Трийсет и двама души са загинали при днешната самолетна катастрофа в Русия. Снимка: архив, Reuters

Трийсет и двама души са загинали при днешната самолетна катастрофа в Русия. 11 души са оцелели и са в реанимация, предаде руската агенция Интерфакс, като се позова на властите. Сред загиналите са и четиримата членове на екипажа, са уточнили авиодиспечерските служби, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Самолетът АТР-72 на руската авиокомпания "ЮТеър" е пътувал от Тюмен за Сургут, в Тюменска област, Западен Сибир. Той е паднал в 7.50 ч. местно време (3.50 ч. българско време) на заснежено поле на 45 километра от Тюмен. Причините за катастрофата се изясняват.

Още по темата

На борда на самолета е имало 43 души - 39 пътници и четирима членове на екипажа.

От тях 32 са загинали, съобщиха от областното управление на руското министерство на извънредните ситуации.

Всички пострадали се намират в реанимация в болница, уточни представител на Федералната медико-биологична агенция, цитиран от ИТАР-ТАСС. Двама от тях са оперирани в момента, останалите не се нуждаят от хирургична интервенция.

Самолетът се е разбил при опит за принудително кацане. Възможно е да са възникнали технически проблеми със самолета веднага след началото на полета, съобщиха представители на силовите структури.

Като приоритетни причини за катастрофата се разглеждат неизправност в самолета и пилотска грешка, предаде още ИТАР-ТАСС, като се позова на говорителя на Следствения комитет Владимир Маркин. Няма основания да се допуска, че метеорологичните условия сами по себе си може да са допринесли за злополуката.

АТР-72 е двумоторен турбовитлов пътнически самолет френско производство за средно дълги полети. Той може да превозва до 74 пътници и се управлява от двама пилоти, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: СибирРусияСургутТюмен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
До 11-ти преди 12 години
Към банановите републики освен Русия ще причислим Франция, Италия, САЩ, Израел, Тайван. В Индия растат банани, но тяхната Kingfishers (експроатираща и ATR) е една от 6-те в света, които имат 5 звезди. А България нито е бананова, нито е рапублика, а протекторат!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак фалшива снимка. Това не е АТР, а някакъв Як на друга компания. Защо така рефлекторно се хвърляте в архива на Ройтерс, като има днешни снимки? Работете!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мер на душите на загиналите! А тук - пак простотии "***", "изпили бензина" "стари железа". Срамота, като не можете да кажете нещо, помълчете, колкото и да ви сърби! В момента викито е отразило и тази катастрофа, 14-та за този модел ФРЕНСКИ самолети с АМЕРИКАНСКИ двигатели. Летят по цял свят, всекиднивно ги виждам над София. Проблемите им да в обледеняването на крилата, изглежда.
18
1
 
7
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Кокоша главо,я се разрови из пространството да видиш кои са най-несигурните авиокомпании,ще се разочароваш,като видиш,че са американските-летците с най-ниско заплащане и най-малко почивки!
17
5
 
3
 
! Отговори
До Костов преди 12 години
Тия самолети нямат забрана за летена в евро съюза нещо си есе объркал. Напротив даже са масово използвани в някой държави. В авиацията всичко е въпрос на тех. подръжка и спазване на правилниците за авио сигурност, това при *** обаче явно не важи.
16
1
 
5
 
! Отговори
4444 преди 12 години
в авиации все бъйвает
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да прости загиналите.
14
6
 
3
 
! Отговори
Handel преди 12 години
Пак пилотите са изпили бензина по време на полета...
13
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия па се изтрепаха с техните самолети и кораби от времето на динозаврите.
12
2
 
15
 
! Отговори
- преди 12 години
Каква трагедия ! Ужас... Бог да прости загиналите и да даде сили на близките им, дано оцелелите да се възстановят и да няма повече жертви от тази катастрофа !
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И въпреки всичко пак са по-добре от алкохолизираните ти родители. хахахахха разликата между пияният руснак и пияният българин е, че руснакът в такова състояние ако ще и ракета ще изпрати в космоса. А бияният ганьовец припада на земята в пълно безсъзнание и заспива в собствената си повърня и урина. Ехххх ***, Ганьооо.....
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Великия Бог Тангра вижда всичко и дава на всеки му заслуженото"Това казвал ли си го на чичковците и лелките в белите престилки на 4-ти километър? : )))
9
25
 
6
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
Великия Бог Тангра вижда всичко и дава на всеки му заслуженотоДойде време Изродените Руски *** от Български произход да платят за геноцида над своите братя на Дунав, Волга и КавказТангра ще заличи това Нечестиво племе и освободи Българските земи от Хазаро-Славянската Чума От века Българи сме ниепотомци сме на род велик надмогнали сме мъки времезапазили сме своя ликИ тук на Дунав и на Волгакрай Вардара и при Кавказс кръвта си българска сме гордисветлик тъй древен грее в нас
8
7
 
23
 
! Отговори
Van преди 12 години
ATR-ите имат доказан проблем със системите срещу обледеняване на крилата. Но силното влияние на Франция и Италия като производители на този тип самолети противопоставиха пълната забрана на полети на тези машини. Има и няколко документални филма .. но какво са 70тина човешки живота срещу интересите на тези държави ?!?! И после Руските самолети били зле...и имат забрана за летене в Европа..... ЯК-а излита и при -40 на заледено езеро.....
7
4
 
19
 
! Отговори
Борислав преди 12 години
Френски самолети !!!
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"АТР-72 е двумоторен турбовитлов пътнически самолет френско производство. "Май си *** ?
5
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То си пише под снимката, че е АРХИВ от Ройтерс! Не мога да разбера, това ли ви е проблема като четете тази новина?
4
1
 
16
 
! Отговори
rt преди 12 години
ужас!
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЖАЛКО ЗА ХОРАТА ,А ИДВА ТАКЪВ СВЕТЪЛ ПРАЗНИК , ВЕЛИКДЕН
2
2
 
24
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Една и съща новина е публикувате в две съобщения с различни снимки и на двете не е АТР-72.Жалко за загиналите .