Кои са 10-те най-богати италианци

Заедно те имат точно колкото 3-те милиона най-бедни италианци
Обновена: 2 апр 2012 07:47 | 2 апр 2012 07:47, Стела Стоянова
15
Кои са 10-те най-богати италианци
Снимка: архив, Reuters

Десетте най-богати италианци притежават състояние, равняващо се на състоянието, което притежават 3-те милиона най-бедни италианци, пише в. "Кориере дела сера". 

Този извод се съдържа в изследване на италианската централна банка, в което се посочва още, че богатството в Италия все по-често се предава по наследство и че младите са по-бедни от възрастните.

В изследването на Банка д'Италия не се посочват кои са най-богатите 10 италианци, но агенция АНСА е отгатнала за кого става дума, базирайки се на италианците, фигуриращи в класацията на най-богатите хора в света на сп. "Форбс". На първо място в италианската класация е Микеле Фереро, шефът на едноименната фирма за шоколадови изделия и сладки изкушения. Той има състояние от 14,2 милиарда евро. В класацията на "Форбс" е на 23-о място. 

На второ място в италианската класация е Леонардо дел Векио, основател на гиганта на очилата Луксотика с 8,6 милиарда евро. В класацията на Форбс той е на 74-о място. 

На трето място е модният магнат Джорджо Армани с 5,4 милиарда евро. Следва го колежката му Миуча Прада с 5,1 милиарда евро. На пето място са братята Паоло и Джанфеличе Рока, главни акционери в компанията производител на тръбопроводи за пренос на газ и петрол Тенарис, със състояние от съответно 6 милиарда и 4,5 милиарда евро. 

На шесто място е бившият италиански премиер и бизнесмен Силвио Берлускони със състояние от 4,4 милиарда евро. На седмо място е съпругът на Миуча Прада - Патрицио Бертели, делегиран управител на компанията Прада, със състояние от 2,77 милиарда евро. 

На осмо място е Стефано Песина, бивш ядрен инженер, шеф на Алианс Уникем, която през 2006 г. се сля с британския фармацевтичен колос Буутс. Песина има състояние от 1,95 милиарда евро. 

На девето място е кланът Бенетон, съставен от Карло, Джилберто, Джулиана и Лучано, всеки от които има състояние от 1,5 милиарда евро. 

На десето място е Марио Морети Полегато, шеф на обувния гигант Джеокс, със състояние от 1,35 милиарда евро.

(БТА)


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Тези 3 милиона най-бедни италианци имат средно по 19290 евро. Италия са около 60-61 милиона и тези 3 милиона са около 5% от населението на Италия. Ако погледнем как е в България то 5-те процента най-беди, я имат по 10-20 евро, я не. А за да стигнем до средно 19290 евро, то май ще трябва да са 95% от населението, без най-богатите 5%.
12
0
 
0
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 8 години
аз съм съгласен със седми...
и какво значи в 9 пишеш по форумите, ами, ако имаше какво да прави постоянно нямаше да е така, но не винаги това зависи изцяло то същия човек!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 10
Годишно италианската мафия ЩЕЧЕЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ПЪРВИТЕ 100 НАЙ БОГАТИ ИТАЛИАНЦИ
По италиански данни това е сума от над 135-137 000 000 000 евро
Цифрите няма да ги публикува Кориере делла *** от срам
последно конфискуваха над 250 000 000 евро само от един клан и то дребен .
Берлускони е съден до сега 25 пъти ,без да успеят да гоп осъдят ,Версачи ,се говори и пише ,че е застрелян точно от мафията за неуредени сметки .
Има и много други .
10
0
 
3
 
! Отговори
от 7 до 9 преди 8 години
В друга часова зона съм просто. Светът не е България (ГМТ+2).
9
3
 
3
 
! Отговори
Баце до 10-тия преди 8 години
Абе колега ти да си чул ,видял или чел класация за богати мафиоити ? Да си чувал че тези които ги обявяват са публични личности и парите са печелени много продалжително или от жестока реклама . Всеки нормален човек когато има фирма неплаща всичко а само което трябва да плати и неможе да скрие . И запомни от мен честен милионер няма . Милиони особенно в страни с прогресивно данъчно облагане са само хора съомяли да не си платят всички данъци . Плащаш ли всичко компанията ти загива .
8
1
 
10
 
! Отговори
8-ия ден преди 8 години
Да ги видим :
На първо място е Микеле Фереро, шефът на фирма за шоколадови изделия
На второ място е Леонардо дел Векио, основател на гиганта на очилата Луксотика
На трето място е модният магнат Джорджо Армани
На 4-то Миуча Прада с 5,1 милиарда евро.
На пето място са братята Паоло и Джанфеличе Рока, главни акционери в компанията производител на тръбопроводи за пренос на газ и петрол Тенарис,
На шесто място е бившият италиански премиер и бизнесмен Силвио Берлускони
На седмо място е Патрицио Бертели, делегиран управител на компанията Прада,
На осмо място е Стефано Песина, бивш ядрен инженер,
На девето място е кланът Бенетон, съставен от Карло, Джилберто, Джулиана и Лучано,
На десето място е Марио Морети Полегато, шеф на обувния гигант Джеокс

Да има някой мафиот ?

А ако трябва да изброим 10-те най -богати у нас - ще са само с псевдоними - баретата, кокъла, златния, шкафа, черния, окото, ухото.........
7
7
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 8 години
Е какъв си ,не си ли безделник, в 9 часа пишеш по форумите и богатите са ти виновни. По-полека с марксистката пропаганда.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето как работи света. Един процент от населението са богатите, на които този световен ред и това неравно разпределение на ресурсите ги устройва. Всички политици работят за този един процент от населението. Полицията и държавата съответно защитава техните права. Когато ние бедните и неоправданите се опитваме да променим този световен ред (например сдружението уол стрийт), веднага ни заклеймяват като терористи, безделници и пр. и започват масови арести на хората искащи промяна. Честито.
5
1
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Смисълът е да се види колко неравно е разпределението на благата в капитализма. И че трима човека с пари, могат да си позволят да диктуват правилата на 3 милиона. А уж всички сме равни ...
4
3
 
10
 
! Отговори
ник преди 8 години
Когато последното дърво бъде отсечено, последният литър чиста вода - изпит и изпикан, и последната педя плодородна земя осрана, тогава дори и тези десетимата ще разберат, че пари не се ядат.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено няма имена от Гомора, Коза ностра,Ндрагетата,сигурно са беднички горките или "Кориере дела ***"не е чувала за тях
2
2
 
30
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
смисълът е да разбереш колко си беден и невзрачен
1
4
 
28
 
! Отговори
Истината преди 8 години
3-те милиона най-бедни италианци притежават два пъти повече от целокупния български народ!