Разрешиха на Тимошенко да се лекува извън затвора

Бившият премиер на Украйна страда от дискова херния
2 апр 2012 17:16, Елка Василева
7
Разрешиха на Тимошенко да се лекува извън затвора
Юлия Тимошенко. Снимка: архив, Reuters

Главната прокуратура на Украйна разреши на бившия премиер Юлия Тимошенко да напусне затвора, за да бъде лекувана от дискова херния в местна болница, предадоха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

Според говорител на прокуратурата Тимошенко ще бъде приета на лечение в специализирана клиника в източния град Харков, където излежава седемгодишна присъда в поправителна колония.

Още по темата

51-годишната лидерка на "Оранжевата революция" бе осъдена през октомври миналата година за злоупотреба с власт. Присъдата обтегна отношенията на Украйна със Запада, който я определи като политически мотивирана.

Германски лекари, които прегледаха Тимошенко миналия месец, констатираха, че тя изпитва остри болки в гръбначната област и се нуждае от спешно лечение в специализирана клиника. Семейството й твърди, че тя страда от дискова херния.

В края на миналата седмица заместник-генералният прокурор Ренат Кузмин съобщи, че в Киев проучват възможността Тимошенко да бъде изпратена на лечение в Германия, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая за отрицателно време нанесе такива поражения на Украйна.За пари беше готова със топките да го налапа на американските си господари.
4
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Тя Меркел свърши тази работа.
3
1
 
2
 
! Отговори
pl преди 12 години
Хахахах пуснали я да си ликува хернията. Явно и там минава тоя номер. Да ви *** на правосъдието на целия свят!
2
6
 
7
 
! Отговори
трепери от страх! преди 12 години
Т.н. "Газова принцеса", Тимошенко, имаше 26 (с думи, двадесет и шест) висящи дела, преди да завземе властта! Какво като са я опандизили? Пожарникарят също ще бъде опандизен, ако загуби изборите! И затова трепери от страх!
1
4
 
6
 
! Отговори
Иван Костов преди 12 години
Сакън, недей!Как така политик в затвора?Това да не е комунизъм?