Руски пътнически самолет се разби в Сибир

9 души са оцелели при инцидента
Обновена: 2 апр 2012 08:31 | 2 апр 2012 07:00,
7
Руски пътнически самолет се разби в Сибир
Снимка: архив, Reuters

Пътнически самолет, който може би е превозвал около 41 души, е катастрофирал на около 30 километра от град Тюмен, главен град на Тюменската област в Русия. Това предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на руското министерство на извънредните ситуации. 

По предварителни данни 39 души на борда са били пътници. Противоречиви са данните за екипажа. Според едни източници екипажът е бил от двама души, според други - от четирима души 

Девет души от разбилия се в Тюменска област самолет са намерени живи и настанени в болница в град Тюмен. 

След като открили отломките от изгорелия самолет, спасителните екипи са открили и 11 трупа. Самолетът е излетял от летище Рощино по посока на град Сургут. И двата града и цялата Тюменска област се намират в Сибир, пояснява Франс прес. 

Малко след излитането връзката с машината е била загубена и тя е паднала на 30-35 километра от летището на Тюмен. Останките на самолета са били открити с помощта на екипажите на следващите излетели от летището самолети. След като е паднала, машината се е подпалила, но пристигналите на място пожарникари са потушили почти напълно пожара. 

От Москва към Тюмен е потеглил самолет със спасители и психолози. Засега причини за трагедията не се посочват.

Машината е била ATR-72 и е произведена от френско-италианския самолетостроител ATR. Това е пътнически  двумоторен турбовитлов самолет за средно дълги полети. Машината може да превозва до 74 пътници и се управлява от двама пилоти.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
И въпреки всичко пак са по-добре от алкохолизираните ти родители. хахахахха разликата между пияният руснак и пияният българин е, че руснакът в такова състояние ако ще и ракета ще изпрати в космоса. А бияният ганьовец припада на земята в пълно безсъзнание и заспива в собствената си повърня и урина. Ехххх ***, Ганьооо.....
4
22
 
2
 
! Отговори
:) преди 12 години
Пилотите просто са прекалили с водката , пияна руска работа.
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за жертвите , май си е опасно да се пътува по вътрешните линии на Русия
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самолетът "може би е превозвал около 41 души", с "противоречиви" данни за екипажа, според едни източници- от двама души, според други- от четирима???? Жалко за загиналите!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Загиналите са 16 плюс един, който е починал в болницата в Тюмен. Горките хора, жестоко е !