Неуспешно изстрелване на севернокорейската ракета

Отломките са паднали в Жълто море, не са причинени щети
13 апр 2012 09:21,
249
Неуспешно изстрелване на севернокорейската ракета
Южнокорейските телевизии отразяваха без прекъсване подготовката за изстралването. Снимка: Ройтерс

Северна Корея изстреля без успех ракета, която трябваше да изведе в орбита спътник за наблюдение на Земята и събиране на метеорологични данни. Това съобщиха южнокорейски медии и японския министър на отбраната, а впоследствие самата КНДР призна, че не е успяла да изведе спътник в орбита.

КНДР бе обявила, че изстрелването е в чест на 100-годишнината от рождението на основателя на страната Ким Ир Сен. Международната общност се опасяваше, че всъщност става дума за изпитание на ракета с голям обсег и многократно прикани Пхенян да се откаже от плановете си.

Източници от Южна Корея, Япония и САЩ потвърдиха, че ракетата е била изстреляна в 7,39 часа местно време (22,39 по Гринуич в четвъртък) от космодрума Чолсан, разположен в северозападната част на страната.

Японски източници заявиха, че ракетата се е разпаднала на части във въздуха след около около една минута полет. Отломките са паднали в Жълто море и не са причинили никакви щети.

Японските Сили за самоотбрана са били поставени в пълна бойна готовност, но противоракетните системи не са били задействани.

Още по темата
Говорител на южнокорейското министерство на отбраната също каза, че южнокорейски и американски разузнавателни сочат, че изстрелването се е провалило. Южнокорейската армия съобщи, че отломки от севернокорейската ракета са паднали на 190-210 км от град Кунсан, разположен на западното крайбрежие на Южна Корея.

Неуспешното изстрелване е удар по престижа на затворената и бедна севернокорейска държава, отбелязва Ройтерс. Това е вторият провал на КНДР при подобен опит за извеждане на спътник. Пхенян твърди обаче, че през 2009 г. е извършил успешно изстрелване на ракета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
2
 
! Отговори
до 140 преди 12 години
Така и трябва!!!!
119
6
 
6
 
! Отговори
Калин преди 12 години
АМИ ТО ГОЦЕ .. ПИШЕ ПИСМА НА МИЛОШЕВИЧ ПО ТОВА ВРЕМЕ .. ПРАВЕШЕ МУ .. ФЕЛАЦИО .. ВЕРНО ЛИ СТЕ МЕЖДУНАРОДНИ ПРЕСТЪПНИЦИ БЕ, МЕСТНИ МАФИОТИ И *** .. *** дръгливи
118
3
 
24
 
! Отговори
! преди 12 години
Браво на корейците. Да не забравяме, че американски ракети паднаха в София, а бяха изпратени в Белград!
117
12
 
9
 
! Отговори
Калин преди 12 години
*** .. БОГ ВИ НАМРАЗИЛ ЯКО ..ТЕЗИ ДНИ :) АЙДЕ ОТ УТРЕ ЗА КАДЕМ ДА ПОТЪРКАТЕ УШИТЕ НА МУМИИТЕ .. Г. ДИМИТРОВ .. СТАЛИН .. БРЕЖНЕВ .. ТОДОР *** ПРАВЕШКИ .. ХОШИТО.. КИМА .. МОЕ И ДА УСПЕТЕ.. НЯКОЙ ДЕН.. КАЧВАЙТЕ НА РАКЕТА .. И КЪМ ОРБИТАТА НА МАРС ВАЩА РОДИНА :) там се проваляйте колкото си щеще .. :)
116
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много болни мозъци на таз земя, а външните прояви на лудостта - неизброими. Много мъка има на този свят! Болни американски, европейски, корейски, японски и руски управници, впрегнати в робската каруца на другарите от Сион, не дават глътка въздух на обикновения човек. Много мъка!
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе тая ракета да не се е сблъскала с Фобос-Грунд на слизане?
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е хубаво, може и на марс ! :D
113
6
 
10
 
! Отговори
Калин преди 12 години
НА МАРС .. *** НА МАРС :) и без това ..минавате за ТО - ТА ..БЕЗПОДОБНИ
112
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всички комунисти - в космоса ! :D
111
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
към момента сигурно "виновните" за неуспеха са били изправени до стената и разстреляни, както повеляват традициите на партията.
110
6
 
2
 
! Отговори
Shark преди 12 години
до 135 Калинчо, пиле неграмотно, корейците не празнуват христовите празници!!!
109
3
 
14
 
! Отговори
Комунист преди 12 години
Явно не са били достатъчно корейчетата, дето са дърпали ластика!Напред другари! Другият път ще успеем, ако Костов и империалистите не ни приватизират ракетата.
108
7
 
3
 
! Отговори
Р-29РМУ-2 преди 12 години
Прав е 131-ви! Жълтите са царе на ширпотребата както едно време се наричаше- джезвета, канчета, маратонки, тениски, електр.дранкулки от рода на ТВ, касетофончета GSM-чета и т.н., но ракетостроенето не е за тях! В тази област се използват много спечифични сплави и материали, които се произвеждат единствено за тази индустрия, без да може да бъдат реализирани на цивилният пазар за дранкулки. Освен всичко друго трябват и традиции ..
107
6
 
7
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
Не е неуспешна пробата на ***, а е успешно попадение на противниците ... я япончета, я американчета!!!ха ха ха
106
13
 
12
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ЕЙ *** КАК ОЧАКВАТЕ НА ХРИСТОВИТЕ ПРАЗНИЦИ ДА СПОЛУЧИТЕ В НЕЩО!!
105
2
 
6
 
! Отговори
до 127 преди 12 години
Аз едва ли демократите ще ги смажат, щото комунизма е бита карта само гледай и като не схващаш иронията не пиши ***, комунизма е отживелица и не струва.
104
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хората поне правят нещо и не чакат ворлик да им каже "бравос"!
103
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жълтите не ги бива да правят ракети. Уж мегаразвитата Южна Корея също пробва на два пъти да изстреля спътник (с руска помощ) последните 5 години, и двата пъти се провалиха. И на всичкото отгоре само руските компоненти сработиха, южнокорейските бяха дефектни.
102
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
трябвало да я бутнат, за да запали!
101
5
 
3
 
! Отговори
мисля си, че преди 12 години
Американците са я свалили преди да излети.