Неуспешно изстрелване на севернокорейската ракета

Отломките са паднали в Жълто море, не са причинени щети
13 апр 2012 09:21,
249
Неуспешно изстрелване на севернокорейската ракета
Южнокорейските телевизии отразяваха без прекъсване подготовката за изстралването. Снимка: Ройтерс

Северна Корея изстреля без успех ракета, която трябваше да изведе в орбита спътник за наблюдение на Земята и събиране на метеорологични данни. Това съобщиха южнокорейски медии и японския министър на отбраната, а впоследствие самата КНДР призна, че не е успяла да изведе спътник в орбита.

КНДР бе обявила, че изстрелването е в чест на 100-годишнината от рождението на основателя на страната Ким Ир Сен. Международната общност се опасяваше, че всъщност става дума за изпитание на ракета с голям обсег и многократно прикани Пхенян да се откаже от плановете си.

Източници от Южна Корея, Япония и САЩ потвърдиха, че ракетата е била изстреляна в 7,39 часа местно време (22,39 по Гринуич в четвъртък) от космодрума Чолсан, разположен в северозападната част на страната.

Японски източници заявиха, че ракетата се е разпаднала на части във въздуха след около около една минута полет. Отломките са паднали в Жълто море и не са причинили никакви щети.

Японските Сили за самоотбрана са били поставени в пълна бойна готовност, но противоракетните системи не са били задействани.

Още по темата
Говорител на южнокорейското министерство на отбраната също каза, че южнокорейски и американски разузнавателни сочат, че изстрелването се е провалило. Южнокорейската армия съобщи, че отломки от севернокорейската ракета са паднали на 190-210 км от град Кунсан, разположен на западното крайбрежие на Южна Корея.

Неуспешното изстрелване е удар по престижа на затворената и бедна севернокорейска държава, отбелязва Ройтерс. Това е вторият провал на КНДР при подобен опит за извеждане на спътник. Пхенян твърди обаче, че през 2009 г. е извършил успешно изстрелване на ракета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Анализът на посткомунистическите техники на манипулация и индоктринация, с цел укрепване на левичарските идеологеми, чрез които лявото мислене у нас остана доминиращо дори след 20 години преход към либерална демокрация е актуална, но недостатъчно изследвана тема. Тази статия е отговор на циркулиращите в българското медийно пространство, в много леви, патриотарски и заговорнически интернет сайтове на неверни и едностранни анализи на манипулативните техники в демократичните общества, според които капиталистите, американските империалисти, скритите (юдео-масонски) елити налагат своята фалшива представа за света, за да експлоатират и господстват. Всъщност повечето от тези техники са в арсенала на (пост)комунистическия олигархичен елит в България и особено в днешна Русия.
159
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тия от северна корея що не питаха Бойко ТИКВАТА как се прави ракета. той щеше да им каже.Даже щеше и да им я изстреля белким стане и космонавт
158
8
 
5
 
! Отговори
морски преди 12 години
Нищо,те пак ще опитат,а на американците нека им се спече зад..ка от страх.Нека треперят алчните янки.
157
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правилното е "хлйеп" и "млйеко" !
156
2
 
16
 
! Отговори
:) преди 12 години
Аз им виках да не използват китайски ластик !
155
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стреляли са със лайн*метя и не са умерили
154
6
 
24
 
! Отговори
Сега следва преди 12 години
Конструктурите, работниците, готвачите, пазачите,чистачите в лагер..........мазните партийни другари нямат вина, те и без това нищо не могат и за к*р не стават
153
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Националната им телевизия обаче сигурно е предала,че днес е велик ден ........ така обявиха че са световни шампиони по футбол, правете сметка за какъв гигантски концлагер иде реч......
152
13
 
34
 
! Отговори
умерен преди 12 години
Западна Германия правеше Мерцедеси, Източна трабантчета. Северна Корея яде корени, докато се напъва да прави атомна бомба, Южна прави Самсумг ,Хюндаи...........това ми стига да кажа на черверастите да си *** *** Ленинова с техните идеи...
151
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
VIVA SOUTH KOREA !
150
3
 
21
 
! Отговори
M преди 12 години
Айдееее, напълниха още лагери с хора.
149
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХЛЕБ и МЛЕКО е правилно, ако ще да си съдерете задниците, селянчета. И дедо ми и баба ми и 50 поколения преди тех са казвали ЛЕП и МЛЕКО и сега нема некъв мякащ *** да ми казва как да говорим, прави са македонците, че са се отделили от такива откаченяци. Така както при вас е правилно да се казва ХЛЯБ, при мене е правилно ЛЕП. И точка. Ако искате мир, требва да се върне азбуката отпреди последната комунистическа езикова реформа.
148
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
VIVA NORD KOREA !
147
3
 
2
 
! Отговори
до 189 преди 12 години
Драги Жо, теб пък какво те мъчи толкова, че изливаш гнева си върху хора с други предпочитания?!.....
146
1
 
20
 
! Отговори
Apple преди 12 години
....ШО ТРИЕШ БЕ МОДЕРАТ СКАПАН....!
145
5
 
4
 
! Отговори
Stolz преди 12 години
До 193-ти. Пиян ли си?
144
5
 
4
 
! Отговори
Киркорчо преди 12 години
За какво става дума селяни, правилни думи е БРОТ и МИЛХ.
143
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОЛОВИНАТА ОТ КОРЕЙЦИТЕ СА КАТОЛИЦИ БЕ УМНИКО....---------------- Е, да, но не точно тези, които живеят в Сверна Корея...
142
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ НИЕ КАЗВАМЕ МЛЕКО А ВИЕ НЕ НИЕ КАЗВАМЕ ХЛЕБ А ВИЕ!!----------------- Ми то правилното е МЛЕКО и ХЛЕБ, бе ***! Ти къде си видел славянски език, в който да мйекат? Даже на руски е ХЛЕБ, а не ХЛЯБ !
141
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Със сигурност е свалена... Браво на USA.