Нови сражения избухнаха в Хомс

Армията на Башар Асад обстрелва бунтовнически квартали
15 апр 2012 14:20,
8
Нови сражения избухнаха в Хомс
Сблъсъците в Хомс продължават. Снимка: Reuters

Ожесточени сражения са избухнали тази сутрин при изгрев слънце между силите за сигурност на Башар Асад и бунтовници в сирийската провинция Алепо, предаде Франс прес, като се позова на сирийския център за наблюдение на правата на човека, цитирани от БТА.

За втори ден части на бастиона на бунта град Хомс са подложени на обстрел от сирийските сили.

Според сирийски правозащитници обстрелът е насочен основно по квартала Халдие, като там падали средно по три снаряда в минута.

Сирийски разузнавателен самолет прелитат над квартала. Снаряди падали и в квартал Баяда.

И двата обстрелвани квартала са в ръцете на бунтовниците. Армията контролира 70 процента от Хомс.

От влизането в сила на 12 април на прекратяването на огъня в Сирия досега са загинали 32 души, повечето от които са цивилни.

Новите информации за сблъсъци и за обстрел последваха приетата вчера от Съвета за сигурност на ООН първа резолюция за Сирия, според която още днес на сирийска територия пристигат първи наблюдатели, които ще следят как се спазва прекратяването на огъня.

Днес се очаква в Сирия да пристигнат първите наблюдатели на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Постоянно се говори и пише по западните медии как армията (разбирай президента Асад) нарушава примирието и убива невинни цивилни. Вчера по ВВС не знам как се изпуснаха че в Алепо примирието било нарушено след като бунтовниците нападнали и в последствие загинали 3 цивилни! За което разбира се вината пак е на армията! Писна ми от едностанно отразяване на случващото се в Сирия!!!!! Всеки нормалем човек знае че т.н. Сирийска Освободителна Армия е финансирана (и снаряжавана !) от Катар и Сауд Арабия!
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На комуноидите винаги им се привиждат провкации , нищо ново под небето и у нас в края на 40 и началото на 50 опозиията обслужваше чужди интереси и след 10 ноември сините митинги се спонсорираха от запада , тази тяхна песен е много стара.
6
2
 
14
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Търси повод Западът за открита военна интервенция. Затова беше и номерът с примирието: Башар се съгласява, "опозицията" прави провокация, и... вече положението става нетърпимо, значи НАТО трябва да се намеси. Западните и ционистките *** не се посвениха да провокират кръвопролития дори на Велекден!
5
0
 
10
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Спомнете си европейските физиономии на Либийската опозиция и ще Ви стане ясно!Тая международна *** от наемници трябва да бъде смляна от армията!Опустошиха Либия.Ще подпалят света алчните "богоизбрани"!16 годишна война в Ливан,Судан,Ирак,Авганистан.Трябва и Иран да нападнат,за да се затрие от света прокълнатото,паразитно съсловие!Но,никой няма да остане за да опише безумието на ***!
4
1
 
15
 
! Отговори
Путин преди 12 години
Мачкай,Асад !
3
1
 
20
 
! Отговори
коко преди 12 години
Тези ,на които Сирия пречи ,няма да позволят,защото ще лъсне кой,кой е!А уж били "мирни,кротки опозиционери"...Парите са дадени и трябва да се заработят!!!Майната им на невинните цивилни жертви-да отоговаря за тях правителството!Колкото повече кръв -по-добре за шоу-то ,наречено "арабска пролет в Сирия".Остава въпроса:Кой плаща музиката?!
2
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С тия араби оправия няма
1
1
 
30
 
! Отговори
талибабин преди 12 години
Това се очакваше. Иначе цялата гюрултия на запада пропада, а и стават за смях.