Талибаните се целели в афганистанския вицепрезидент

Силите за сигурност реагирали ”много професионално” на атаките
15 апр 2012 19:10,
21
Талибаните се целели в афганистанския вицепрезидент
Атаките започнаха днес по обяд. Снимка: Reuters

Един от двамата афганистански вицепрезиденти, Мохамад Карим Халили, е бил сред мишените на координираните нападения на талибаните днес в Кабул, съобщиха разузнавателните служби, цитирани от Франс прес, предаде БТА.

Двама пленени атентатори самоубийци и още един нападател заявили, че групата им била натоварена да нападне къщата на Халили, един от двамата заместници на президента Хамид Карзай.

Още по темата

Това посочи пред АФП говорителят на Управлението за национална сигурност Латфула Машал.

Преди това говорителят на талибаните Забихула Муджахид съобщи, че талибански бунтовници са атакували строго охранявания комплекс в Кабул, където се намира дворецът на афганистанския президент Хамид Карзай.

Сред нападнатите от талибаните обекти в Кабул днес бе и посолството на Великобритания, но целият персонал на мисията е невредим. Това заяви източник от британското министерство на външните работи, пожелал анонимност.

Представител на американското посолство също посочи, че никой от персонала на мисията не е пострадал.

Американският посланик Райън Крокър коментира пред телевизия Си Ен Ен, че отговорът на афганистанските сили за сигурност на вълната от атентати днес е "много професионална реакция".

Освен това силите за сигурност са успели да действат при такива събития самостоятелно, което е "ясен признак за напредък", допълни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
1
 
! Отговори
Ах, летете, талибани преди 11 години
Ето татък край върбите екнаха пушкала скритии вълни от кървав пламък срещнаха се гръд със гръд;сви се буря безпощадна, зазвънтя стомана хладна кратка схватка и наново талибаните летят... Ах, летете, талибани! В устрема ви милионипогледи са приковани със надежда и любов.Свил десницата корава, целий свят се днес изправястреснат, трогнат, очарован от победния ви зов. Нека в ужас, в изненада рухне всяка черна сградана световната неправда, на сподавения стони човекът да намери зад открехнатите дверимъртви старите химери на бездушния закон. Ах, летете вий сред сеч и дъжд от огнени картечи,вий развихрени предтечи на безоблачните дни!С буря, мълния и грохот възвестете гордий походна възбунените роби, на талибанските вълни! И когато сетний камък на обгьрнатия в пламъки разруха древен замък се отрони в пепелта,вий слезнете от конете и земята целунете възцарете вечна обич, вечна правда на света.
18
1
 
0
 
! Отговори
offtopic преди 11 години
еее, айде стига с това чуждопоклоничество, не само тука, но и в други статии, чужденците също се интересуват понякога от България, учат български и прочее. това си е просто културен обмен. пък и чужденците, които идват тука или научават език, култура, история винаги носят със себе си нещо по-разнично, по-различна интерпретация и т.н., и така ни обогатяват със своя различен поглед, маиери, и т.н. като в статията с шоколада.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато влезеш в съюз с някого освен ползи имаш и задължения поемаш отговорности , за това се нарича система за колективна сигурност глупчета.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да им изпратим на афганистанците двама вице президенти евреи : Соломон и Николайчо (или Николайка),
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Афганистан американците си търсят новия Виетнам, ама ние чий го дирим там?Но с такива продажни марионетки и чужди агенти!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците там си навряха един чадър отзад, но ... сега като го вадят, той се отваря ...
13
7
 
2
 
! Отговори
талибан преди 11 години
Христос воскресе ! Иисус Христос е и наш пророк и е исвестен под името Иса. Господ е велик и ние верните му последователи НИКОГА НЯМА ДА ДОПУСНЕМ чужди завоеватели да тъпчат свещената Афганска земя.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябваше да ударят Българското посолство, да се осерат нашите надути пуяци, че в България да престанат да лъжат и не казвата истината, използувайки журналисти, телевизии, вестници.
11
2
 
4
 
! Отговори
eй 5 преди 11 години
говориш нелепости "пошла организация" - да не си моден дизайнер? това е организация за колективна защита, а и ако не ви харесва въврете при талибаните, северна корея, куба и беларус, но дори не ви виждам да тръгвате и към русия...свободата ИМА цена.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали спонсорите на червеното издание са шалвари и скирти ислямисти от алкайда, много добре знаят каква е тайната цел на талибаните...Ако се разровят малко повече из офисите спецчастите на българското разузнаване (не бивш ДС) ще открият сигурно и чертежи на следващите им пъклени дела. като бомбени атентати, убийства, нещо присъщто и изконно право на червените талибани и кхмери.
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да ривиете и да не ривиете все тая , Варшавския договор няма да възкръсне , за атеистите възкресение няма.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как са ги пленили тия атентори самоубийци толкова са били самоубийци начи.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Соломончо го интересуват повече интересите на янките и евреите. Пука му за България.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не ясно какво България дир там? Може би само на Соломон Паси и приятелите му е ясно.
5
5
 
4
 
! Отговори
lara преди 11 години
O6TE EDNA BITA KAUZA OT SAMOTO I ZAPO4VANE USA SE PROVALIXA ZA POREDEN PAT I 6TE SI BLIJAT NARITANITE ZADNICI DALGO NQMA DA POSMEQT V IRAN TAM 6TE IM E KRAQT NA AVANTIURITE DOBRE GO ZNAQT
4
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАТО e пошла фалшива ортанизация , възхвалявана от Соломон Паси и Петър Стооянов.Последния беше известен с това,че говореше много , но не казваше нищо
3
9
 
27
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
Айдееее, прочутата натовска армия се ***. Едни прости необразовани талибабани я навряха в *** знаете какво. Сега ще си идат ранени и психясали и това е всичко.
2
6
 
29
 
! Отговори
вън преди 11 години
Те там са си в 18 - ти век. И си им харесва. Ами ние чий го дирим там???? Ама като сме гъзобизци и чуждопоклонници. Много започна да прилича на последните дни на сащ във Виетнам.
1
2
 
18
 
! Отговори
Добри Колев преди 11 години
Не е на добре работата там. Хората си живеят в 19-ти век и това е. По-добре е да ги оставим да си се оправят както могат и журналистите да престанат да ни занимават с тази държава.