Разследват снимките на US войници с убити афганистанци

Виновните трябва да бъдат наказани, смята американският президент
Обновена: 19 апр 2012 07:48 | 19 апр 2012 07:46,
21
Разследват снимките на US войници с убити афганистанци
Барак Обама Снимка: Reuters
Американският президент Барак Обама поиска разследване на снимките на американски войници, които позират с телата на убити афганистански бунтовници, и заяви, че виновните трябва да бъдат наказани. Това съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс. 
 
"Поведението, показано на тези снимки, трябва да бъде порицано", заяви говорителят на Белия дом Джей Карни в президентския самолет Еър Форс-1, с който Обама пътува за Охайо. Там той ще произнесе реч за икономиката. 
 
Според Карни това поведение не съответства на стандартите на американска армия. Снимките бяха публикувани във в. "Лос Анджелис таймс". Те показват военни от 82-а въздушнопреносима дивизия на САЩ, които позират през 2010 г. с афганистански полицаи и убити бунтовници, някои с отрязани крайници. 
 
Карни заяви, че не знае дали президентът е видял снимките. Пентагонът увери, че е започнало разследване на тези "нечовешки деяния", посочва Франс прес. Вестникът получил снимките от американски войник, който иска да привлече внимание към проблемите на дисциплината и командването в американската армия. 
Още по темата
Белият дом обвини правителството на сирийския президент Башар Асад в неискреност заради продължаващия обстрел на опоненти въпреки прекратяването на огъня и предупреди за следващи стъпки на международната общност в случай, че нападенията не спрат, посочва Ройтерс. 
 
"Това е още един признак на очевидната, но не напълно неочаквана неискреност на режима на Асад, който обеща да спазва елементите на прекратяването на огъня и изтеглянето", изтъкна Карни. 
 
Обама се е обадил на Уорън Бъфет след съобщението на милиардера инвеститор, че е диагностициран с рак на простата в първи стадий. "Говориха кратко, Обама му пожела да оздравее", заяви Карни пред репортери в Еър Форс-1, пише БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
18
 
! Отговори
LARA преди 11 години
DO 12 RESPEKTIVNO 17 QVNO TIE QSNO 4E VSI4KO OPIRA DO PETROLA AMI TO NE STAVA SAMO S QDENE PI4 ISKA I AKAL)))))))))))))0
17
0
 
18
 
! Отговори
лъжливите янки преди 11 години
Правителството на САЩ се преструва, че живее под върховенството на закона, зачитащо човешките права и осигуряващо свобода и демокрация за гражданите. Претенциите на Вашингтон и суровата реалност са диаметрално противоположни. Чиновниците на американското правителство редовно критикуват други правителства за това, че те са недемократични и нарушават човешките права. Въпреки това, нито една друга страна, с изключение на Израел, не изпраща в суверенни държавни бомби, ракети и безпилотни летателни
16
0
 
18
 
! Отговори
lara преди 11 години
a stiga gluposti vzemat im petrola na brzcenica a ti odi v amerika za6titniko kvo pavi6 v bg dugai se i xaide tam darven filosof
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 16 кака Лара от руското посолството , за тази година дават на Ирак по голям ръст на БВП от Китай в проценти , вярно тръгват от много ниска база и всико е базирано на добива на петрол , но нещата бавно се нормализират , проблемите са им вътрешни и са многослойни , но рано или късно ще се оправят , базата за разрешаването им е създадена .
14
0
 
19
 
! Отговори
lara преди 11 години
DO 12 VERNO OBAMA SE IZTEGLI OT IRAK SLED KATO OPRAVI VSI4KO S PETROLA I OSTAVI IRAK V GRAJDANSKA VOINA I RAZRUXA VERNO 4E NEE ZAPO4NAL NOVA VOINA VERNO E I 4E 6TESE IZTEGLI I OT AFGANISTAN ZA6TOTO I TAM PIPNAXA NARKOTICITE ZA TQX AZA NARODA SA6TOTO KATO V IRAK.SASIPAXA LIBIQ DA IM PIPNAT PETROLA .SEGA ISKAT I IRAN DA SASIPQT ZARADI PETROLA KAKVA TI QDRENA PROGRAMA BITKATA E ZA PETRODOLARA ZA NIKAKVA SVOBODA I DEMOKRACIQ NEE,TRQBVA DA SI MNOGO TAP DA NE VIJDA6 TOVA NO NA SVETA MU PISNA OT AMERIK
13
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 13 Защото другите воиски не са нали , на война като на война , това францизите са го иамислили ,а ние си иамме много пресен спомен от Босненската война , където братята ни славяни от различни вероизповедания се клаха така като турчин не ги е клал.
12
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американците доказаха и в Корея и във Виетнам, че са садисти. Останалото са сълзливи демагогии от екрана на Холивуд.
11
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 10 чичо Митко , кои нови войни започна че нещо не се сещам , а контингента от Ирак го изтегли съгласно постигнатите споразумения , ей стига писали глупоти , ставате за смях.И да знаеш най-страшно е да имаш болен и ограничен мозък.
10
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що за *** трябва да си за да позираш с телата на убити?
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пловдвиски Ти като си *** и даже името не можеш да си напишеш вярно, не обиждай пловдивчани!
8
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На американците им се видяха засяканите бели *** с ако отзад и жълто отпред."Залезът на запада" - Освалд Шпенглер
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо пък не към Китай ,стига вече с тази северна корея че се оляхте
6
31
 
24
 
! Отговори
Бай Иван Пловдвиски преди 12 години
Американците са ни виновни за дереджето! Българите сме малък народ, но за сметка на това много ***! Стягайте си раничките и на бегом към Северна Корея. Там да опитате вкуса на "хубавия" комунистически живот!
5
5
 
49
 
! Отговори
оон преди 12 години
Америка е империята на злото. ООН трябва да наложи санкции на тази престъпна държава, ако иска човечеството да живее по-добре.
4
4
 
46
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
То това им е Демокрацията (ДЕМОНОКРАЦИЯТА) с нас 22 години се гаврят нищо че не сме умрели!
3
3
 
44
 
! Отговори
иводжима преди 12 години
империя на злото .хъъъъ това гаврене е системно в американската армия .да не говорим за *** и изнасилванията в нея
2
21
 
20
 
! Отговори
436 преди 12 години
Ами нали са на воина
1
4
 
59
 
! Отговори
yashinaki преди 12 години
Поредното насира*е на американците. Отидоха да носят демокрация, а се гаврят с трупове. И после се чудят, защо по цял свят ги мразят.