Ракети "земя-въздух" в Лондон ще пазят Олимпиадата

Разполагат ги на висока сграда в луксозен квартал
Обновена: 29 апр 2012 16:30 | 29 апр 2012 16:30, Елка Василева
25
Ракети "земя-въздух" в Лондон ще пазят Олимпиадата
Британските военни инсталират ракетни батареи на висока сграда в Лондон. Снимка: архив, Reuters

Британски военни са уведомили обитателите на луксозен жилищен квартал край Олимпийския парк в източната част на Лондон, че инсталират ракетни батареи на висока сграда в комплекса с цел защита на Олимпийските игри това лято, предаде Ройтерс.

Въпросната висока сграда е само едно от няколкото места в британската столица, на които военните смятат да поставят ракети "земя-въздух" за подсигуряване на игрите от въздушни нападения, съобщи министерството на отбраната на Обединеното кралство.

Това е първият случай от Втората световна война насам, когато в Лондон се разполагат батареи на противъздушната отбрана и жителите на квартала "Боу" са шокирани.

"Нямаше никакви консултации, никой не почука на вратата ни", каза пред агенцията  28-годишният журналист Брайън Уилан. "Просто се събуждаш една сутрин и има обява, която ти казва, че те ще сложат ракети на покрива", добавя той.

Британският министър на отбраната Филип Хамънд обяви още през ноември плановете за разполагането на ракети из Лондон. Той обясни, че вече има прецедент от предишните Летни олимпийски игри през 2008 г. в Пекин, където имаше ракети "земя-въздух" около стадионите, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Калин преди 11 години
китайците .. нали пазиха с ракети олимпиадата .. къфф вие проблема .. сатанистчета :) може би щото британските ракети хващат хаха
16
0
 
4
 
! Отговори
Житан преди 11 години
На покрива -ракети...на предпоследния етаж-снайперисти....по средата на сградите-картечари...от 1 до 3-ти етаж-кавалерията....в мазетата-танковете .
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе не приемайте буквално тва дето четете...Некой е решил да му платят военните за да сложат 2 ракети на покрива и да изкяри от Олимпиадата...Нема нищо общо ни със защити ни с нападения. Просто бизнес.
14
3
 
12
 
! Отговори
бачо преди 11 години
Що ли не хвърлят една атомн бомба над Лондон превантивно? Тия западняшки *** тотално са изперкали.
13
1
 
13
 
! Отговори
ПРО преди 11 години
А Русия ще разположи "Исканедери" в Калининград да си пази олимпийците.
12
2
 
5
 
! Отговори
Месия- наясно преди 11 години
Ле ле, убихъ мъ, ужас! Много тежко с тез талибани... И сирийците, и те страшни... И датчаните, и дядо Мохамед ако ме погне... Страхххххххххххххххххх!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Т'ва ако ще е цивилизацията и демокрацията, по-добре да фащаме гората.
10
2
 
5
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Не е като нашия щит "железен купол"..
9
0
 
9
 
! Отговори
До безработния преди 11 години
Лошата новина е, че ще има 3-та световна, добрата е, че ще си намерим работа. Малко грубо ама....
8
3
 
10
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 11 години
Хахахаа скоро на лондончани ще им се налага да се пазят от полицията с банани Класическя лондончанин носи *** води 10 чавета и се чуди как този просташки айфон не може да покаже пътя към джамията хахахахахахаха
7
2
 
16
 
! Отговори
Безработен преди 11 години
Подготовка за 3 световна война !!! Хитлер започва война след олимпиада !!! Сега всички пъчат гърди и показват сили , за да сплашат Иран , единствения независим производител на петрол !!! Другите всичките целуват *** на еврейските американци !!! Нищо добро не ни чака , щом ракети се гласят за охрана на олимпийски игри !!! Руснаци и китайци вече подсилват армиите и ги пращат към Иран , Израел пък щели да нападат ... естествено Обама не иска да е пръв, иска да има претекст за да стовари ракети
6
2
 
18
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Ако не им...стигнат ЗРК-батареи,да звъннат на наш Аню Ангелов.Все ще изкара...нещо от ръкава;ако не е...действащо,от музеите.
5
2
 
13
 
! Отговори
сп. Икономист преди 11 години
Втория отрасъл в икономиката на талибаните(след производството на мак) е продукцията на стратегически бомбардировачи.
4
2
 
16
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
Верно е братле! По рано войни и размирици са спирали заради олимпиадата а сега се страхува света да не го бомбандират баш на олимпиадата и то на самата олимпиада....на къде отива тоя свят не знам???
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
druga sekretna informazija imalo zapitvane da pratjat 1000 naschi polizai da pazjat ot horata na zvetanov i 200mitnichari suschto ama tova e sekretno de
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Талибаните не ги е еня,ако искат и ракети" земя-г.з" да сложат!Aко са решили,че ще ги гърмят,ще ги гърмят!
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди хилядаи години, войните спирали, а сега с ракети се пазят. Извъртян сват!