Над 8000 души на протест в Москва

Опозиционери издигнаха лозунги срещу Путин
6 май 2012 18:35,
77
Над 8000 души на протест в Москва
Снимка: Reuters

Около осем хиляди души по официални данни се събраха на опозиционно шествие "Марш на милионите" в центъра на Москва, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирани от БТА.

По оценка на кореспондент на ИТАР-ТАСС в шествието участват не по-малко от 10 000 души, два пъти повече от заявените 5 000 участника.

За акцията са дошли жители на различни региони на Русия, някои от които се оплакват, че мнозина от съратниците им "не бяха пуснати да отидат в Москва".

Шествието ще се отправи от Калужкия площад към Блатния площад, където ще се състои митинг.

В колоните крачат активисти на Левия фронт с червени знамена, членове на опозиционното движение "Солидарност", анархисти, представители на секс-малцинствата с разноцветни флагове.

Издигат се плакати с лозунги против властта на Путин, с надписи "Долу самодържавието и престолонаследството", "Цялата власт - на Съветите".

Участниците издигат и социални призиви като "Искаме безплатно здравеопазване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като не е техен президент да почнат да взимат пенсиите преди неговото идване на власт - 20 долара, а останалите да ги дават на тия дето го признават за президент. Това ще е истински протест.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все едно в България да излезнат 80 души на протест. И като гледам са основно баби сталинистки.
26
3
 
18
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 години
Знаете ли защо се нарича "Марш на милионите"?Защото, миналия месец конгреса на сащ отпусна допълнителни 50 милиона за "поддържане на демокрацията" в Русия"
25
5
 
0
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
То така се почва.А определения за това кой какъв е няма да давам.Смешно е да се дават определения за човек, който не познаваш.Смешници са сигурно и комунистите в Русия, които странно защо протестираха срещу това "преминаване на товари".
24
0
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
А какво щяха да спечелят , ако не бяха позволили транзит през тяхна територия - абсолютно нищо.
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Агресори като Хитлер никога не побеждават, защото всички се обединяват срещу тях. Не виждам как руснаците щяха да спечелят повече при евентуална загуба, така че победата е за предпочитане. На твоя принцип агонията на Русия е започнала още при Иван Грозни и така продължава вече векове. Мустакатия немец е виновен за смъртта на милиони немци, а по време на гражданска война така се получава, че нацията се дели на две и се избива и не виждам какво антинационално са извършили комунистите в СССР.
22
4
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
И какви руски интереси са защитени с подписване на договор за позволяване на транзитно преминаване на сили на НАТО през Русия?Да ти кажа ли какво каза един отговорен кадър от правителството в Москва - "Те (НАТО) си плащат. Всеки иска сили на НАТО да преминават през неговата територия и да получава пари."Ами тоя явно смята руснаците за ***.И преди да пишете минуси влезте в някой руски информационен сайт и се информирайте.
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Хитлер беше победил, щеше да е победа на по-малкото зло.А най-губещи от "победата" са руснаците.Удължава се агонията на Русия и унищожаването на руснаците.Онзи мустакатият (немец) поне е убивал чужди, а болшевиките убиваха руснаци.Това е една от разликите м/у двата режима - единият е национален, а другият е антинационален.
20
0
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
Какво значи противопоставяне - САЩ и СССР също си сътрудничеха по- много въпроси. Всеки има национални интереси и гледа да се придържа максимално към тяхното изпълнение.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да видиш как се прави парад. Иначе България никога от нищо не е спечелила, при нас всичко е на загуба и нямеме нужда от нищо.
18
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И защо да гледаме пикливият парад?Какво е спечелила България от победата на болшевиките?
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледайте на 9 май парада, 9 часа българско време.
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички, които смятат, че в момента има противопоставяне Русия - САЩ, да погледнат фактите.Всички мултимилиардери в Русия са чужденци.Няма нито един руснак.Просто Русия е продадена.Предадена.От същият агент на КГБ, който е възхваляван от руските медии.Лошото е, че няма алтернатива.Защото, ако дойдат други на власт в Русия ще е същото.Трябваше да се върне царската власт - т.е. Русия да стане монархия, но нито капиталистите, нито комунистите искаха това (и не го позволиха).
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Похода на милионите" събрал 8000 ХАХАХА. Ем така е... хората осъзнават лека полека каква глупост са извършили, пък и у които е проговорила съвеста и те така са отакзали парите пред балогопучието на страната си. Сори чичо Сам ама тука нема да миен номера, другаде се пробвай !
14
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Бокооооооооооо *** ли *** ли бахура. Москва е 19 милиона. Тези 8000 в кой хотел са отседнали? А дали са 8000 или само 80? Путин е пич, а ти си *утка.
13
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който и да дойде в Москва на власт с Русия е свършено.Сегашните подписаха договор за транзитно преминаване на сили на НАТО през Русия.Подписаха договор за съвместно сътрудничество в космоса със САЩ.Иначе са уж против американците.И руските филми от последните години само имитират американските.Русия се обезличава и изчезва.В същото време не се отрекоха от комунизма.Правят някакъв синтез м/у комунизъм и антикомунизъм в едно, което е лъжа и няма как да им повярвам, че е възможно да стане.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошото е, че Москва не се декомунизира.Трябваше след 1990 г. да тръгнат в друга посока, но не стана.И логично именно западът тогава не им позволи.Както не е случайно, че болшевишката революция е организирана от световното юдейство и се финансира от еврейските банкери в... САЩ.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При 20 милионна Москва 8 000 ???....
10
1
 
11
 
! Отговори
европчанин преди 11 години
Че като им гледам на тези на снимката колоната, за да се съберат 10 000 души тя трябва да е дълга поне 30 км. Явно Западът вече толкова е западнал че няма пари и за професионален фотограф, който да снима от такъв ракурс, че това да изглежда като невероятна тълпа!
9
1
 
19
 
! Отговори
евлоги преди 11 години
10000 човека били на протест а знаете ли колко милиона са за Путин или на dnes bg.не е интересно.много непрофесионално а и леко злобно.верно е че във България Путин не е на мода но моля работещите в dnes bg да уважават нашия интелект на мислещи хора.жалко за България че няма ме политик като Путин.