Меркел ще приеме Оланд с отворени обятия

Новото гръцко правителство да продължи със структурните реформи
7 май 2012 16:15, Елка Василева
16
Меркел ще приеме Оланд с отворени обятия
"Франсоа Оланд ще бъде приет с отворени обятия в Германия от мен". Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че ще приеме новоизбрания президент на Франция Франсоа Оланд с отворени обятия и че двамата ще работят в тясно сътрудничество, предаде Ройтерс.

"Ще работим заедно добре и интензивно и ще се срещнем много скоро", каза Меркел на пресконференция, след като Оланд бе избран вчера за президент на Франция.

"От своя страна мога да кажа, че Франсоа Оланд ще бъде приет с отворени обятия в Германия от мен", каза Меркел, която публично подкрепяше президента Никола Саркози по време на предизборната кампания.

Меркел каза също, че е важно Гърция да продължи със съгласуваните програми за реформи. Управляващите партии в Гърция, подкрепящи спасителните финансови операции, загубиха своето мнозинство в парламентарните избори в неделя, припомня Ройтерс.

Още по темата

Финансовият пакт на Европейския съюз не подлежи на преразглеждане, каза Меркел. "Ние в Германия сме на мнение, както и аз лично, че финансовият пакт не подлежи на предоговаряне. Той бе договорен и подписан от 25 страни", каза Меркел на пресконференцията.

Оланд отправи критики към строгата позиция на Германия по отношение на икономиите като начин за преодоляване на дълговата криза в Европа и призова за политика за съживяване на икономическия растеж, припомня агенция Ройтерс.

"Ние сме по средата на дебат, в който Франция, разбира се, със своя нов президент, ще внесе своя акцент. Говорим обаче за две страни на една и съща монета - напредъкът е постижим само чрез солидни финанси и растеж", каза Меркел.

Канцлерът Меркел заяви също така, че новото гръцко правителство трябва да продължи да прилага серията от мерки за икономии и структурните реформи, които страната е договорила в замяна на международните спасителни заеми.

Меркел каза, че самата Гърция трябва да реши какво коалиционно правителство е възможно след парламентарните избори вчера.

Германия заяви, че ще работи с всяко демократично избрано гръцко правителство, но Меркел подчерта, че "най-важното нещо е програмата, която сме договорили с Гърция, да бъде продължена".

Същевременно германският външен министър Гидо Вестервеле изрази опасения от несигурното бъдеще на Гърция, след като партиите, подкрепящи международните кредитни споразумения, претърпяха неуспех на парламентарните избори, предаде ДПА.

"Разчитаме, че ще бъде съставено правителство с разумни възгледи, което да продължи проевропейската линия", посочи Вестервеле.

Гърция, която е в дълбока рецесия, се съгласи на строги мерки за икономии и реформи в замяна на два мащабни спасителни заема от ЕС, Европейската централна банка и МВФ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оланд няма да управлява с нея.Край на Меркел-Саркози.Франция е силнастранаи Оланд ще вдигне нивото на франсетата.
15
1
 
1
 
! Отговори
топала преди 11 години
тая изкукуригала дъртофелница все още си пмисли че като хитлер ще управлява цяла европа и света няма го вече сарко те си мислеха че са призвани от бог дае управляват съдбите на хората смешници
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
FRancuzite nachelo sys Sakro i germancite s Merkel sa tolkova icemerni i bezskrupulniDavat pari na gyrcite , a iskat v zamqna da im kupuvat gyrcite oryjiqta i vertoletchetataAbe prehvyrlqme edni pari ot ediniq djob v drugiq ama...Sarkozy nali ot mlad obicha na bogatite interesite da uvajava i zashtitavaSamo, che Sarko, te sami si se branqt bogatiteA teb sega koi shet te brani.... a zabrvaih, shet se vyrnesh v kojata na advokat brakorazvoden, deto svalq po dve koji na nenachesalite se bogati
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EVROPA GLADUVA
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Франсето едва ли си пада по дърти швабски пастърми!
11
1
 
5
 
! Отговори
;) преди 11 години
Das ist nicht wahr!Er kommt hier, um die Schulden der Griechen zahlen, weil wir genug davon hatten.
10
0
 
16
 
! Отговори
Цочо преди 11 години
Остана само една автомобилна индустрия и тя половината се осигурява от азиатски подизпълнители. И като много умни, се натъпкахме с коли, щото на тъпакът това му е мечтата - да се качи и да кара! Ама Чичико Сам вика: я да изкараме сега малко кинти от бензинеца, я да го направим по 2 евра за литър! Безработни с по 2 - 3 коли на семейство! Ура!Жито от Украйна, картофи от Бразилия, ориз от Египет, месо от Аржентина, дрехите ни китайски...Само офисите пълни с адвокати, счетоводители, рекламисти...
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Меркел ще приеме Оланд с отворени обятия"Даже и една *** мое да му врътне...
8
6
 
9
 
! Отговори
Цочо преди 11 години
Най-големият проблем на ЕС се нарича САЩ! Докато тиквите в Европа не си отворят очите и не видят от къде получават най-мощните анални пункции, само ще се затъва! Като *** подскачат на янките и гонят призраци по свирката на шепа мошеници - Ирак, Агганистан, Либия, Иран, Сирия, С. Корея, Русия, Беларус, Украйна... ЕС се е превърнал в циркаджийско кутре, което подскача по пръчката на дресьора. Да не остане по-назад от американците си изхвърли с лека ръка цялата индустрия в Азия и сега - к^р!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Меркел ще се срещнес един нормален Президент -ОЛАНД,добре образован и живял в нормална правова държава,тя дете на ДДР и живяла , работила в Берлин.
6
2
 
9
 
! Отговори
Kaput преди 11 години
Аз мисля, че е крайно време да разтурим седянката (евро съюза )!Така дори за нас ще е по-добре.
5
2
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Няма да изчезне. Най-много рита против помощта Самарас, а днес я подкрепя. Защо ли - ами защото няма къде да иде , няма транш, няма заплата.Та и сегашните новоизбрани пробват какво може да се случи с един кьорфишек"няма да плащаме" и чакат за реакцията на благодетелите. Като кучето - бягаш - гони те, обърнеш се и се наведеш за камък - то подвие опашка. То и Папандреу как подаде оставка ....отиде като аслан,върна се като ***
4
1
 
1
 
! Отговори
EC.do 2 преди 11 години
Za kakvo iz4ezvane pi6e6 ,koi e iaxnal rabotnicite? Vie v kakav svet ziveete neznznam celata dandania i kriza e zaradi tezi kradci i mo6ennici malakite,cela Europa se svi zaradi tex i im davat pari na tezi lentiai voinata v libia i tova se otrazi .
3
4
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Да ще изчезне.Не може работливите да носят на гръб мързеливите.Възхищавам се на германците,възкресиха родината си от пепелта, за да бъдат днес най-силната икономика в света без колконии и без грамадни природни ресурси и на всичкото отгоре мъкнат 20 години източното си братчемкоето като нас е увредено от комунизма и знае само да мрънка,та сега мъкне и целия ЕС.Еми не е честно.Германецът блъска здраво и качествено,гъркът мята чинии в таверните и вечно му е горещо да работи.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Блазе му на тоя, вреди се
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европейския съюз ще изчезне. Не може богатите да се яхат на гърба на бедните и само да поставят непосилни условия.