Путин предложи Медведев за министър-председател

Очаква се кандидатурата му да бъде одобрена още утре от парламента
Обновена: 7 май 2012 15:33 | 7 май 2012 15:22, Елка Василева
13
Путин предложи Медведев за министър-председател
Путин предложи Медведев за министър-председател. Снимка: Reuters

Владимир Путин, който встъпи днес в длъжност като президент на Руската федерация, внесе в Държавната дума кандидатурата на Дмитрий Медведев за премиер, съобщи председателят на руския парламент Сергей Наришкин.

Очаква се досегашният президент Медведев да бъде утвърден за министър-председател на извънредно заседание на Думата утре. Днес предстои номинираният за премиер да проведе консултации с представители на парламентарните групи на четирите политически сили в Държавната дума.

Изпълняващият длъжността министър-председател на Русия Виктор Зубков, досегашен първи вицепремиер в кабинета на експремиера Путин, подписа днес разпореждане за прекратяване на пълномощията на правителството, адресирано до новия президент Путин. По закон, подавайки оставка, вицепремиерите и министрите продължават да изпълняват функциите си временно до съставянето на ново правителство.

Конституцията на Руската федерация предвижда в срок до две седмици след встъпването си в длъжност новият президент да представи пред Държавната дума кандидатурата на премиера. След това долната камара на парламента има на разположение още една седмица да я обсъди и гласува. Но в конкретния случай тази процедура ще протече в рамките на едно денонощие.

Още по темата

След като бъде утвърден за премиер, Дмитрий Медведев ще трябва до една седмица да представи на президента Владимир Путин кандидатурите на министрите, които държавният глава ще назначи с укази. Но и тази процедура вероятно ще бъде изпълнена в по-кратък срок - от няколко часа до няколко дни, прогнозира ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
сЛАВА преди 11 години
СЛАВА НА ВЕЛИКИЯТ РУСКИ НАРОД....*** ДА ГО...СИЛНО!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
БКП преди 11 години
Говорят си Путин и Медведев:- Странен народ са това французите - казал Владимир Владимирович на Дмитрий Анатолиевич.- Какво имаш предвид? - попитал Медведев.- Ами остават два дни до президентските избори, а те все още не знаят кой ще им е новият президент - отвърнал Владимир Путин.
11
1
 
2
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Министър за външни работи трябва да бъде Кльо Валуев. Кой само попита да каже нещо против веднага ще получи!!!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия две джуджета с фройдистки и мегаломански комплекси през 2010 подариха на Норвегия 90 хиляди квадратни километра руска терититория, за която норвежците имаха претенции, само и само Газпром и Лукойл да могат да почнат да копат там. всъщност, те са просто едни пионки на финансовите кланове, които в действителност управляват страната. вече и руската печатница за пари е частна, и в конституцията им вече не вписано, че природните богатства принадлежат на държавата. Голямото разграбване продължава
9
1
 
7
 
! Отговори
Дядо Иван преди 11 години
Ами, че кой друг да предложи? Ала Пугачова ли?Айде събуждай се Руска Мечко, стягай казаците и да хвърчат ***!
8
3
 
3
 
! Отговори
галактика преди 11 години
На добър час !
7
1
 
3
 
! Отговори
рр преди 11 години
нищо ново!!!
6
3
 
6
 
! Отговори
43 преди 11 години
да и аз се учудих,това не го очаквах :D
5
1
 
11
 
! Отговори
Малко демокрация;-)) преди 11 години
От 1989 - 1993 /Дж. Буш/От 1993 - 2001 /Уилям Клинтън/От 2001 - 2008 /Дж. Буш(младши)/От 2008 - 2012 /Х. Клинтън - държ. секретар(управител на колониите)/От 2012 - 201? /Х. Клинтън - държ. секретар или Джеб Буш - вицепрезидент/
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия въртят Русия като на DP порно
3
2
 
10
 
! Отговори
не вЕрващ преди 11 години
Не може да бъде !!!!
2
2
 
15
 
! Отговори
Владо преди 11 години
Б**ти изненадата!
1
2
 
8
 
! Отговори
Русофил преди 11 години
Me Gusta!