Близък на убит от Брайвик хвърли обувка срещу терориста

Ти си убиец, върви в ада!, извика братът на една от 69-те жертви на Ютьоя
Обновена: 11 май 2012 15:07 | 11 май 2012 14:06, Елка Василева
55
Близък на убит от Брайвик хвърли обувка срещу терориста
Андерш Брайвик в съдебната зала. Снимка: Reuters

Близък на жертва на нападението на норвежкия остров Ютьоя хвърли обувка срещу Андерш Брайвик и извика "Ти си убиец, върви в ада", съобщи Франс прес.

Инцидентът, който бе последван от аплодисменти и одобрителни възгласи "браво" от публиката, временно спря заседанията през 17-ия ден на съдебния процес срещу норвежкия масов убиец.

Братът на един от 69-те убити от Брайвик на 22 юли 2011 г. бързо бе обуздан от силите на реда и изведен към изхода, докато продължаваше да вика: "Върви в ада".

Това е първият сериозен инцидент от началото на процеса на 16 април срещу крайнодесния екстремист, съден за стрелбата на остров Ютьоя и бомбения атентат срещу сградата на норвежкото правителство, при които загинаха общо 77 души.

Черната обувка не уцели Брайвик, а адвокатката му Вибеке Бера, която седеше между обвиняемия и публиката. "За щастие това бе само обувка", каза Бера за АФП.

Още по темата

Ужасяващи подробности за това как последните 12 от общо 69 жертви на Брайвик са умрели на остров Ютьоя бяха показани в съда днес в Осло, посочва ДПА.

Виктория Стенберг, на 17 години, е починала от рани в гърдите и главата, заяви пред съда патоанатомът Сидсел Рогде, като използва манекен, за да покаже къде са попаднали трите куршума.

Рогде описа нараняванията и на други жертви, включително 21-годишния Дидерик Амот Олсен, който е починал от един изстрел в главата. 15-годишният Кевин Берланд е починал от "рани в главата и врата", допълни патоанатомът.

Брайвик призна, че е извършил двойния атентат на 22 юли в Осло и на остров Ютьоя, но пледира невинен.

По-късно днес съдът в Осло ще изслуша двама свидетели, преживели стрелбата. Единият от тях, Ейвинд Риндал, е бил сред 12-те младежи, които избягали от острова с лодка, улучена от 11 куршума, която по-късно потънала, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
9
 
32
 
! Отговори
АнтиБрайвик преди 11 години
Абе много сте отворени и много знаете.Възхищавате му се на тоя.За какво?Още един въпрос след случка: Международно детско селище по черноморието е атакувано от неизвестен изверг с калашници и макаров,който в последствие се оказва последовател обучавал се в някоя арабска или мюсюлманска фракция против християнството да речем.Над 50 деца загиват.И КВО? Пак ли ще го възхвалявате?! О тоя е нашия човек!О тоя е господ! О тоя е идола! ОТКАЧАЛКИ!
34
9
 
32
 
! Отговори
Хас преди 11 години
Кронос, ами съди и сега. В речта си *** Брайвик подчертава превръщането на Норвегия в "мултикултурна" и "мултиетническа" страна. Там, обаче, няма и помен от *** изстъпления. Обвинява управляващите и елита в "МАРКСИЗЪМ". За съжаление, в главата му е пълна боза.Понеже съм живял достатъчно при управление изповядващо открито марксизма като своя идеология, нека да припомня - *** не разполагаха с колективни права като днес, работеха задължително, бяха по-ниски от тревата и тихи от водата
33
10
 
34
 
! Отговори
Бранко преди 11 години
Старите хора викаха - *** и на снимка, като видиш, шамар да му удариш, ама ние станахме мнооооого толерантни нещо
32
11
 
35
 
! Отговори
вдд преди 11 години
Брайвик разкри какви ни чака,ако продължаваме да се залъгваме с мултикултурализма.
31
12
 
35
 
! Отговори
Kronos преди 11 години
37ми , според теб защо му се възхищаваме ? Ами защото ни писна да ни мачкат в собствената ни родина *** които не само че са супер привилигировани , ами и на всичкото отгоре убиват ,крадът и безчинстват под одобрителния поглед на държавата и Европа ! Ако бях на мястото на Брайвик щях да съдя държавата за това ,че ми отнема правото на избор и ме принуждава да живея с *** , с която не искам да имам нищо общо !
30
30
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пич, не са няколко души които бият минуси и чкии а едно и също лайн$е, което се мисли за голям разбирач на нацистката идеология, а всъщност бие гьобеци на Азис, реве и се кълне във Васил Левски, (на когото би му се доповръщало от такива като него). Такива колко съм ги гледал две мастики и пее на ***, иначе революционер е в главата си.
29
27
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брайвик не прави разлика между мюсолманите и вас, скъпи българи дето му се възхищавате. Този уби невинни хора, млади, деца. Този не е човек, а болно същество. Насилието ражда насилие. Какво постигна? Почерни десетки семейства в името на себе си и болестта си, за никакви принципи не става въпрос, защото принципите могат да бъдат само благородни, а не изродени и безсмислени. Светът е на всички хора, никой не е по-голям от живота и няма право да го отнема. Кой е той? Бог, създател, съдник?
28
26
 
39
 
! Отговори
Заключение преди 11 години
Комплексарите,като им омръзне да бият ч....и ,стават неонацисти !
27
32
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И всички продължават да дават минуси!!!! Да ама само тука сте много силни , форумни мишоциииии. Ако видите мюсюлманин пред вас само ще го подминете и дори няма да си помислите да го убивате. Защитавайте си психасалия "лидер" бРайвик.
26
29
 
41
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Охо, много фенчета на *** Брайвик, тука бре.
25
24
 
40
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
В един друг форум четох защитната реч на Брайвик. Нищо повече от рафиниран фашист. Да предположим, че в някои аспекти е прав - и к`во грабва автомата избива 70 човека, забележете немюсюлмани. Аз, например, ако превъртя някой ден от *** в Бг, не бих отишъл с автомат в ръка на младежка сбирка, а бих влязъл направо в Столипиново. Тоя *** Брайвик е страхлив мишок, що не се самоуби, както би направил един японец в неговия случай. Много добре знае, че ще лежи 20 г. и то като на курорт. Затова аз лично смятам, че най-справедливо би било да излежи първите 10 г. в Централния Софийски затвор. При Недко Цигулката, та да го открехне на някои мурафети. След това, даже, могат да му суспендират присъдата.
24
26
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Надявам се да изкарат това животно Брейвик невменяем и да го пуснат в малко по-свободен режим...Тогава възмездието ще настъпи неизбежно!
23
25
 
46
 
! Отговори
toxic_alien преди 11 години
По стечение на обстоятелствата бях на екскурзия в Норвегия една седмица след тези ужасяващи събития, не можех да си отменя резервацията, а и щях да загубя доста пари от това...както и да е; онова, което видях на място беше покъртително: снимки на млади хора и деца, около които имапе цветя, свещи и плюшени играчки..близки и приятели, непознати и много други - просто човеци със сълзи на очите!Това причини този!Давате ли си сметка за безумието му, та му се възхищавате?! Добре ли сте, бе хора?!
22
22
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България вече от чисти арийци не можеме да се рзминеме, ама не тия русите, а чисто нови смугли, тъмни, ниски и глупави ориенталоарийци с чалгарска жилка. Да ви се пик***м на философията.
21
14
 
32
 
! Отговори
vivian преди 11 години
Брайвик има много фенове, безспорно. Обаче норвежката съдебна система ме изумява, т.е. в България не е чак толкова зле!
20
27
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-голямата част от жертвите му са християни. Ако той се бори срещу исляма така , то ние християните ще бъдем заличени много преди тях!! Нека всички пубери ***, който го подкрепят да помислят малко!!!!!
19
12
 
40
 
! Отговори
catenaccio преди 11 години
"Убий един човек и ще бъдеш убиец. Убий милиони - ще бъдеш завоевател. Убий всички - и ще станеш Бог. " Жан Ростан
18
27
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирам само как може да му се радвате ?! Как може той да в знак на каузта си да убие свой сънародници ?! Това доказва, че е поредния психопат!!!! Възмутен съм колко време го мотаят. Мисля , че скоро няма да го замерят с обувки , съвсем скоро...6
17
17
 
39
 
! Отговори
четете книги бре преди 11 години
24 невежеството ти е страшно вземи прочети Моята борба и тогава прави *** изказвания. Ама да четеш книжки не е като да щракаш с пръсти на Тони Стораро и да викаш "Оно я съм националист и ариец ама чалгийката си *** вличе". Ако не знаеш българина Георги Димитров е сред обвинените за запалването на Райхстага на 1933 г. при изслушването си по делото прави на 5 стотинки ултра идиотскта утопия на Хитлер и открито го нарича ***$аст с това си печели свободата.
16
21
 
49
 
! Отговори
Аре у лево, бе ! преди 11 години
Брайвик е завършен ***. Дори не е националист, той е нищо. Ако беше герой щеше да воюва с въоръжени мъже, а не с деца и невинни хора по улиците. Какво героично има да убиваш 12-15 годишни пишлемета - невъоръжени, без военна тренировка ? ? ?А и защо уби своите, а не уж мразените от него ***????