Доживотен затвор за британец, обезобразил приятелката си

Жестокостите на Шейн Дженкис потресоха Великобритания
12 май 2012 17:49, Красимир Ангелов
102
Доживотен затвор за британец, обезобразил приятелката си
Снимка: Reuters

33- годишен британец беше осъден на доживотен затвор заради жесток побой, приключил с избождане на очите на 32-годишната му приятелка, предаде АФП.

Жестокото престъпление потресе Великобритания, а близките на жертвата Тина Наш казват, че травмите по очите й са толкова ужасяващи, че дори не смеят да останат в една стая с нея.

През април на 2011 г. Шейн Дженкис пребил приятелката си, като й счупил носа и челюстта. После я душил, докато тя изпаднала в безсъзнание и тогава избол очите й.

По време на престъплението, извършено в дома на Тина в град Хейл, в югозападната част на Англия, там били и двете деца на жертвата от предишна връзка, които били на 13 и на 3 години.

Нападателят не позволил на жената цели 12 часа да потърси помощ, след като я обезобразил.

Разследването установило, че Шейн често пъти пребивал приятелката си и в миналото, но Тина не се оплаквала в полицията, защото си мислела, че той ще се промени.

Когато жената дошла в съзнание след ужасяващата агресия и установила, че вече не може да вижда децата си, Тина най-после го издала на полицията.

В съда пострадалата жена призова на процеса жертвите на домашно насилие във Великобритания да не премълчават издевателствата и да издават насилниците в полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
24
 
! Отговори
убеден съм преди 11 години
че минусите на *** са поставени от *** ,които обичат да понатупват жените си !
7
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През април на 2011 г. Шейн Дженкис пребил приятелката си, като й счупил носа и челюстта. После я душил, докато тя изпаднала в безсъзнание и тогава избол очите й.--------------WTFFFFFFFFFFFF... ***!
6
1
 
34
 
! Отговори
читател преди 11 години
Ако някой не ми вярва, нека провери какво стана с мутрите, които убиха един швед пред дискотека "Хелп" в Несебър, докато полицията ги гледаше и предбиха тежко приятелят му - няма виновни.
5
11
 
31
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
"И преди я пребивал от бой,но тя не се оплаквала защото мислела ,че той ще се оправи" ! Ах, ах ,колко глупави хора има на този свят !!! Вероятно е била вярваща и се е надявала с молитвите си и Божията сила да се оправи! Аз така си го обяснявам! Ако е била нормално мислеща жена ,дори и да го е обичала ,просто щеше да изстине обичта й ,*** не ги обичат трайно ,а ги обичат докато се издънят 1-2 пъти ,после дузпа! Пасивността й е докарала тази трагедия !
4
14
 
11
 
! Отговори
2 преди 11 години
Като убиха Радостина във Варна кво стана? Студентите протестираха и убиеца и получи доживотен затвор...Като убиха Яна,пак имаше протести..........Има гражданско общество и има случай ,които го доказват ама смешници като тея ,които си писали първия и втория коментар могат само да се плюнчат зад комютрите.....Навсякъде в затворите за богатите е различно ве ***...Що си мислиш че в Англия или в Америка е като в Рая и там не се случават нещата ,които се случват тук???
3
16
 
11
 
! Отговори
do 1 преди 11 години
Мълчи бе царвул!!!
2
5
 
67
 
! Отговори
читател преди 11 години
Да беше дошъл в България, тук щяха да му дадат най-много 5 години за тежка телесна повреда, щеше да ги излежи в някое общежитие от открит тип, щеше да работи, да ползва и отпуски, за 200лв на надзирател щеше да си има лаптопче, телефонче, интернет, и след 2 години щеше да е на свобода.Да де, ама британците си няма "справедлив и независим български съд" и са му лепнали доживотната...
1
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тука политиците се гаврят жестоко с цял един народ от 68 г. и... нищо. Никой не е потресен.Комунистите говорят безочливо за вина и ракии.Убиецът се надсмива над жертвата.А тя се свила в ъгъла и чака той сам да се самоубие.