49 разчленени тела изхвърлени край магистрала в Мексико

Това е поредното от серията масови убийства, разтърсили страната
Обновена: 14 май 2012 09:18 | 14 май 2012 09:18, Елка Василева
11
49 разчленени тела изхвърлени край магистрала в Мексико
49 разчленени тела откриха в Мексико. Снимка: архив, Reuters

Властите в Мексико откриха най-малко 49 разчленени тела, натъпкани в черни полиетиленови чували, изхвърлени накуп край магистрала близо до северния индустриален град Монтерей, предаде Ройтерс, като се позова на властите в щата Нуево Леон.

Наркокартелът Сетас пое отговорността за едно от най-жестоките престъпления в страната през последните години в оставено на място послание. Зловещата находка е била открита на около 180 километра от границата със Съединените щати.

Труповете, които са на 43 мъже и 6 жени, са били обезглавени и с отрязани ръце и крака под глезените. Това ще затрудни тяхното идентифициране.

Още по темата

Това е поредното от серията масови убийства, които разтърсиха Мексико през последните няколко месеца, отбелязва БТА. Много от тях бяха извършени в северната част на страната, където Сетас водят война с вражески картели за контрол върху каналите за трафик на наркотици за Съединените щати.

18 човешки трупа, обезглавени и разчленени, бяха открити само преди пет дни в два изоставени автомобила на път в централния западен щат Халиско, близо до втория по големина град в Мексико Гуадалахара.

Над 50 хиляди души бяха убити в Мексико при свързани с наркотрафика прояви на насилие през последните пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.