Мъж се самозапали пред съда в Осло

Опитал да пробие загражденията около съда, където се гледа делото "Брайвик"
Обновена: 15 май 2012 16:12 | 15 май 2012 15:44, Елка Василева
43
Мъж се самозапали пред съда в Осло
Андерш Брайвик в съда. Снимка: Reuters

Мъж се самозапали днес в Осло пред съда, където продължава процесът срещу масовия убиец Андерш Брайвик, избил 77 души миналия юли, предадоха световните агенции.

Мъжът е тежко пострадал и е откаран в болница. Той бил възпрян при опит да пробие загражденията около сградата на съда, добавя Ройтерс.

Според полицейски представител мъжът се полял със запалителна течност и се подпалил, но полицаите пред сградата бързо потушили пламъците.

Засега самоличността на мъжа и мотивите му са неизвестни, допълва АП. За момента няма основания да се смята, че действията на мъжа са свързани с процеса срещу Брайвик, посочва Франс прес.

Според очевидци, цитирани от телевизия ТВ2, мъжът викал на шведски: "Застреляйте ме!", докато се подпалвал, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Андерш Брайвик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
JET LI преди 11 години
Ок Брайвик е луд ,не е нормално да застреляш деца.Тези деца са от младежката организация на лявата управляваща партия в норвегия(включително и много деца на емигранти от цял свят),чиято политика е Много либерална към емигрантите изобщо.Имаше случай когато един чеченец застреля в собствения му дом норвежец,престъпленията на 70 % в норвегия са дело на чужденци.И НАЙ-НАКРАЯ СИ ЗАДАЙТЕ СЛЕДНИЯ ВЪПРОС:ЗАЩО ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА С ДОБЪР СТАНДАРТ ИМА ЕМИГРАНТИ ОТ ИСЛЯМСКИЯ СВЯТ-ХОРА ОТ ДРУГ БИТ И КУЛТУРА=
25
0
 
0
 
! Отговори
пепи преди 11 години
шведски психично болен,поредния..
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идеалист - може би трябва да преосмислиш псевдонима си и да го смениш на нещо като "кретенист" - въпреки че хора като Левски и Ботев са били официално смятани за терористи от властите, никой от тях не е убивал беззащитни деца, никой от тях не е звънял на полицията да им каже, че иска да се предаде. Тоя не е герой и никога няма да бъде, тва е *** с промита глава, почти толкова жертва колкото неговите жертви, а който мисли друго яче е умствено изостанал.
23
2
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 11 години
Като стана въпрос за Брайвик,никога героите не са били оценявани от своите съвременници.Нужни са да да минат години ,за да осъзнаят следващите поколения величието на техния подвиг и да ги определят като герои...
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Викал на шведски - Застеляйте ме. А стига беМи пуснете го в гугле транслейта и на швецки и на норвецки та да разберете за какво става дума
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе ще си играят децата, много си ***, а какво ще кажеш за варианта да се превърне в мъченик и герой за такива като него? Тоя за какво се е запалил?
20
2
 
32
 
! Отговори
Айна преди 11 години
Голям сладур!
19
1
 
1
 
! Отговори
До 25 от 19 преди 11 години
Споко 25, знаем много добре как е и на двата езика, тъй като живеем в Швеция от отдавна, а сме учили и норвежки няколко години. Една хубава история обаче никога не трябва да се разваля с факти :)
18
1
 
1
 
! Отговори
Ив преди 11 години
Това, последното, се отнасяше за 14 - welik.
17
2
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
Айшето ли не ти пуска вече, че бълваш толкова злоба срещу славяните или ти пуска а на теб не ти става. КараИбрахиме познах те. Нищо че си се написал с друг ник.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де някой направи ли си труда до сега как е "Застреляйте ме", на шведски и как е на норвежки?:-)Или е по лесно да ставате за смях?
15
5
 
0
 
! Отговори
Ив преди 11 години
За подобни изказвания трябва да се сезира прокуратурата, или психиатрията. Обикновено кипящата злоба е признак на страшен комплекс, а това е много сериозно!
14
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брайвик,в ада ще гориш!Затри невинни хоратака не се става геройспоко Господ рано или късно наказва.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Towa e klip4eto s zapaleliq se: vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10053586Dosta maloumno izglejda. Sqka6 e iskal da naprawi nqkakyw protest, a ogynq samo za efekt, a posle plamwa i se hwyrlq na zemqta poneje mu se podpalwa liceto. *** bol na tozi swqt.
12
2
 
11
 
! Отговори
Lost in translation преди 11 години
Викал викал той на шведски в Норвегия, но норвежките полицаи не го разбрали и взели, че го угасили!
11
26
 
4
 
! Отговори
Мустафа хирурга преди 11 години
На такива ампотиране главата още в побертета с остър ятаган.
10
1
 
2
 
! Отговори
do 7 преди 11 години
Q ne obijdai Brejwik :D
9
0
 
7
 
! Отговори
do 13 преди 11 години
Logika ima da, no ne po zakon. 4oweka wsy6tnost se e za6titawal sre6tu miusulmanskata invasia w stranata mu. I qwno e na principa, atakata e naj-dobrata za6tita. Samo 4e towa w edno ciwilizowano ob6testwo sa pylni gluposti i ne towa e na4ina. Tozi ne e po-razli4en ot edin obiknowen terorist. 4e miusletata idwat samo da polzwat socialnata sistema na Ewropa, da taka e. No probelma trqbwa da se re6i politi4eski, a ne po tozi na4in. Jalko za ubitite deca na ostrowa.
8
1
 
11
 
! Отговори
Горо Гащата из бек преди 11 години
Няма нужда да крият някой ш*бан ислямист се е самозапалил
7
6
 
11
 
! Отговори
муню преди 11 години
еми прав е Брайвик.....просто не трябваше да ги трепе тия хорица.иначе съм сигурен че под мен писалите не знаят даже за кво го съдят...ама си лаят колкото да не е без хич!