Руска учителка, сигнализирала за изборни измами, е дадена под съд

Тя е била подложена на натиск да помогне за фалшифициране на резултатите
17 май 2012 12:58, Елка Василева
15
Руска учителка, сигнализирала за изборни измами, е дадена под съд
В Русия съдят учителка, заявила, че е била подложена на натиск да помогне за фалшифициране на резултатите от парламентарните избори. Снимка: архив, Reuters

Руска учителка бе дадена под съд, след като публично заяви, че е била подложена на натиск да помогне за фалшифициране на резултатите от парламентарните избори в Русия от декември м.г. за повишаване чрез измама на резултатите на партията на Владимир Путин, предаде Асошиейтед прес.

Подобно на много учители и училищни директори в Русия Татяна Иванова е била член на секционна комисия в училището, където работи.

Тя обвини служител на градския отдел по образование в Санкт Петербург, че оказал натиск върху нея и на други членове на избирателната комисия да фалшифицират изборните резултати и им дал инструкции как да го направят.

Иванова сега е подсъдима по обвинения в накърняване професионалната репутация на служителя от образователния отдел.

Ако бъде обявена за виновна, може да й се наложи да плати обезщетение в размер до 100 000 рубли (около 3300 долара).

Татяна Иванова получи огромна обществена подкрепа. Десетки нейни поддръжници присъстваха на първото заседание по делото й вчера, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
измисления *** наречен България учи на демокрация останалия свят .нема проблем скоро съседката ви Гърция ще рухне и вие след тях и Европата , па давим тогаз какъв строй ще има в България )))
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
новина за ***
11
1
 
2
 
! Отговори
анти преди 11 години
Русия е скапана държава, подчинена изцяло на ***-комунистическата ***. хората нямат права, милицията работи за *** и техните слуги ***. Ако не вярвате можете да видите на живо gazeta.ru/***/2012/05/17_a_4588857.shtmlняма правосъдие, няма надежда...В България таакава гнида нямаше вече да е парламента, и щеше дса е подсъдим, в Русия арестуват пребитите хора, може да сме по-бедни, но поне имаме демокрация в сравнение с руснаците.
10
5
 
7
 
! Отговори
^3АDttack преди 11 години
**********Държавата на злото никога нема да се оправи ! **********Държава на злото никога няма да бъде ... Но политиците и са пълни *** .. и най-лошото че дори омразния Путин да си иде няма кой нормален след него да дойде.. следващия ще още по лош и антизападно настроен .. това е самата истина .. Нищо хубаво не чака Русия с тези политици а и света защото като голяма страна това се отразява на глобалната сигурност..Студената война ще се завърне....
9
5
 
7
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 години
"Руска учителка бе дадена под съд, след като публично ИЗЛЪГА/ЗАЯВИ, че е била подложена на натиск да помогне за фалшифициране на резултатите.........."Кое е точно от двете - ИЗЛЪГА или ЗАЯВИ, ще реши СЪДЪТ. Навсякъде по света съществува "Дело за клевета"
8
7
 
7
 
! Отговори
Отново преди 11 години
Отново като се заговори за Русия, *** са привлечени във форума като мухи от ***.Пример 3 ти и 7 ми коментар
7
7
 
2
 
! Отговори
Товарищи преди 11 години
Ну скажите, это ни как -- Путина все правомерна сделал.Тюрма за этой учителнице -- петнит имени Путина.
6
11
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 11 години
Не не знаех. А съдебната система си работи много добре. Като пример мога да ти дам Ходорковски, който открадна 20 млрд.$ от държавата и сега в затвора. Жалко, че нашата не е такава.
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 3 Влади-Мир , нали знаеш че мир на руски е свят , вие винаги сте се домогвали до завладяването на света , но сте си некаърни и за това не успявате , успявате само да организирате избори по путински.
4
4
 
6
 
! Отговори
анон преди 11 години
ако казваш истината . си подсъдим -някой хора не искат истината.
3
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Русия има само пародия на правосъдие.
2
8
 
12
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 години
Точно за това си има Съд, който да определи дали е виновна или невинна, дали ще плаща или не. Съдът - не е "Асошиейтед прес"
1
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държавата на злото никога нема да се оправи !