Ветеран войник на 87 г. уби 35-годишен нападател

Героят от Великата отечествена война няма да бъде наказван
22 май 2012 10:43, Елка Василева
73
Ветеран войник на 87 г. уби 35-годишен нападател
87-годишен ветеран от Великата отечествена война се справи в 35-годишен нападател. Снимка: архив, Reuters

В Забайкалието 87-годишен ветеран от Великата отечествена война влезе в бой с нападател, който нахлул в дома му с нож и се опитал да отмъкне спастрените пари и ценности.

При сбиването героят от войната с Япония и носител на множество награди Павел Веретелников убил нападателя. Самият той обаче е ранен в гърдите и в момента е в болница в тежко състояние.

Нападението в дома на ветерана е станало през нощта срещу 21 май в село Казаново. 35-годишният престъпник, който е бил осъждан по-рано, заплашил стареца с нож и му поискал парите.

Веретелников отказал да даде парите и двамата се сбили.

В завързалия се ръкопашен бой ветеранът намушкал нападателя с нож в корема. При това обаче самият той бил ранен с нож в гърдите.

Старият мъж успял да извика помощ. По данни на Life News, след като убил нападателя, Павел Веретелников успял да стигне до дома на съседите си.

Притискайки раната си с ръка, старият войник им съобщил, че е убил човек. Съседите извикали полиция и бърза помощ. Раненият е бил откаран в болница.

В дома на Веретелников имало малко пари и ценности – малки спестявания, които той бил заделил за погребението си и военни награди.

Предприета е проверка на инцидента от компетентните органи. Вече е ясно обаче, че ветеранът няма да бъде наказан: следователите са убедени, че той е убил нападателя при неизбежна самоотбрана.

NEWSru припомня случай от миналия април в Русия. Бизнесменът от Тула Гегам Саркисян уби трима души, нападнали дома му и заплашили семейството му.

Нападателите били хванали Саркисян, той обаче успял да се отскубне, втурнал се в кухнята и взел нож. С него умъртвил по-голяма част от бандата, като единственият оцелял нападател избягал. Първоначално беше съобщено, че Саркисян ще бъде наказателно преследван за превишаване пределите на неизбежната самоотбрана, от от следствието увериха, че той е само свидетел и потърпевш.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
68
 
! Отговори
valeri преди 11 години
Поздрави за старият войник. Да е жив и здрав още много години.
45
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
85лвл войник срещу 35лвл бандит ... Дано оздравее ветерана! Респект!
44
1
 
52
 
! Отговори
??? преди 11 години
Ама и шегички си прави съдбата с хората. Да оцелееш в най-кървавата война в историята на човечеството и да бъдеш ранен в собствения си дом от един пикльо, дето дори в м.дете на баща си не е бил, когато ти си се сражавал. Дано не умре от това човекът, дано се оправи. Подкрепям писалият по-долу съфорумец - да върнат спермата на баща му на *** отзад.
43
2
 
61
 
! Отговори
ПОКЛОН преди 11 години
Мъжът, ако е мъж, е такъв и на 87 години. То или имаш топки или нямаш,а този стар войн явно има. Дано оздравее. А *** си е намерило майстора. Заслужава си съдбата, даже само затова, че е вдигнало ръка на човек два пъти и половина по-възрастен от него.
42
1
 
47
 
! Отговори
но комент преди 11 години
Жестока война, като втората световна ,е страшна школа за убийства.И подготоваката тогава за ръкопашен бой и за бой с ко ниво-знаело се е, че наученото ще се прилага на истина.Освен това, за убилия 5 или 10 човека по време на войната няма психическа бариера да убива.Така че този *** който е влязъл во дома на стария войник е изкарал лош късме-попаднал е на не когото трябва.
41
1
 
44
 
! Отговори
WW II преди 11 години
Дано Господ даде сила, здраве и още дълги години живот на ветерана.
40
1
 
24
 
! Отговори
тишо преди 11 години
абе тия коментарии кой ги чете освен нас писнами вече от безхаберие имам си градинка с череши как да я опазя набиеш някой той те съди че е влязал в твоя собственост е кво се прави
39
2
 
40
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Всеки ден в Русия стават такива неща, обаче много убиват старците за пари и ордена. Този дядо е велик войник, много здраве на Вас и да живеете още много години!
38
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спастрени е архаизъм и означава именно спестени, нечия друга е некомпетентността този път, не на днес.бг...
37
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така трябва нападат те колиш ги, мен са ме нападали това е шок и ти остава травма за цял живот, отървах се само с уплаха защото реагирах много бойно, а ако имах и нож тоя *** щеше да е при Св.Петър и нямаше да ми тежи на съвеста.
36
4
 
29
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
виждате ли, мъж е това, браво! ако беше в българия щеше да се оправдава че закона защитава магналите и да пусне крадеца по живо по здраво. няма топки българина
35
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"и се опитал да отмъкне спастрените пари и ценности",какво значи "спастрените",за първи път чувам такава дума,за "спестени" съм чувал,ама за "спастрени" не бях чувал,явно от "ДНЕС.БГ" пак показват некомпетенцията си.
34
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако и тук променят закона за частната собственост,ще има по малко грабежи,ще има страх в нападателите !
33
1
 
48
 
! Отговори
duhku4e преди 11 години
Браво само така с престъпниците,трябва да има повече такива хора............и да не се съдят,тогава престъпниците ще започнат да се замислят!!!!!!!!!Браво.....браво!!!!!
32
2
 
41
 
! Отговори
dedenze преди 11 години
Евалла на стареца, дано се оправи ! В цивилизования свят, притежаването на оръжие е разрешено и е въпрос на чест! Мислите ли че някой *** ще си разреши да влезе в дома ви посред нощ и ще задигне часовника ви от ръката ако го чака зареден пищов ? dedenze.blog.bg/lifestyle/2011/12/17/oryjie.868268
31
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе у нас ако те нападне куче и го убиеш, пак ше те съдят
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като "Ворошиловски стрелец" !!!!!!!!!!!!!!
29
1
 
55
 
! Отговори
Коко Лудия преди 11 години
ДА НО ТУКА Е ДРУГО - СЛЕДСТВИЕ , СЪД - ЩЕ ГО ПРОПИЛЕЯТ , ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТИ ЩЯХА СЪЛЗИ ДА ЛЕЯТ ЗА НАПАДАТЕЛЯ , КОЙТО Е УБИТ,ЖУРНАЛЯТА ЩЯХА ДА ВОДЯТ ПОЛЕМИКИ ПО МЕДИИТЕ КАКВИ ЧЛЕНОВЕ Е НАРУШИЛ ДЯДОТО , КАК Е ТРЯБВАЛО ДА ПОКАНИ НАПАДАТЕЛЯ В ДОМА СИ ДА МУ ДАДЕ КАКВОТО ИМА И Д АМУ СЕ ИЗВИНИ , ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО - ЧЕ СМЕ СКАПАНА ДЪРЖАВА С НЕНОРМАЛНИ ВЛАСТНИЦИ , КОИТО ТЪРПИМ
28
3
 
58
 
! Отговори
юнак преди 11 години
в ***,възрастния човек щяха да го осъдят дето наръгал мръсния магал.
27
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво на човека, дано се оправи