Ветеран войник на 87 г. уби 35-годишен нападател

Героят от Великата отечествена война няма да бъде наказван
22 май 2012 10:43, Елка Василева
73
Ветеран войник на 87 г. уби 35-годишен нападател
87-годишен ветеран от Великата отечествена война се справи в 35-годишен нападател. Снимка: архив, Reuters

В Забайкалието 87-годишен ветеран от Великата отечествена война влезе в бой с нападател, който нахлул в дома му с нож и се опитал да отмъкне спастрените пари и ценности.

При сбиването героят от войната с Япония и носител на множество награди Павел Веретелников убил нападателя. Самият той обаче е ранен в гърдите и в момента е в болница в тежко състояние.

Нападението в дома на ветерана е станало през нощта срещу 21 май в село Казаново. 35-годишният престъпник, който е бил осъждан по-рано, заплашил стареца с нож и му поискал парите.

Веретелников отказал да даде парите и двамата се сбили.

В завързалия се ръкопашен бой ветеранът намушкал нападателя с нож в корема. При това обаче самият той бил ранен с нож в гърдите.

Старият мъж успял да извика помощ. По данни на Life News, след като убил нападателя, Павел Веретелников успял да стигне до дома на съседите си.

Притискайки раната си с ръка, старият войник им съобщил, че е убил човек. Съседите извикали полиция и бърза помощ. Раненият е бил откаран в болница.

В дома на Веретелников имало малко пари и ценности – малки спестявания, които той бил заделил за погребението си и военни награди.

Предприета е проверка на инцидента от компетентните органи. Вече е ясно обаче, че ветеранът няма да бъде наказан: следователите са убедени, че той е убил нападателя при неизбежна самоотбрана.

NEWSru припомня случай от миналия април в Русия. Бизнесменът от Тула Гегам Саркисян уби трима души, нападнали дома му и заплашили семейството му.

Нападателите били хванали Саркисян, той обаче успял да се отскубне, втурнал се в кухнята и взел нож. С него умъртвил по-голяма част от бандата, като единственият оцелял нападател избягал. Първоначално беше съобщено, че Саркисян ще бъде наказателно преследван за превишаване пределите на неизбежната самоотбрана, от от следствието увериха, че той е само свидетел и потърпевш.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
68
 
! Отговори
Браво! Само така! преди 11 години
Браво на стария боец! Ще оздравее, защото има дух! "В бой уходят старики"! Впечатлен съм от адекватните действия на прокуратурата в този случай и в случая със Саркисян, който беше тази година (ако не се лъжа).
25
2
 
51
 
! Отговори
тишо преди 11 години
ако това стане тук ще ме съдят до дупка. да ти и ....... държавата
24
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нападателя е бил ром, *** искам да кажа! Знаете ли по какво познавам - като няма име (а в този случай дори и инициали), значи е ***. Защо поне не напишат, че е ром, какво от това, нека се знае? Ако не е ром ще има повече информация за извършителя. Много са толерантни журналистите. Кой ги натиска, да са такива?
23
3
 
101
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега разбирате ли защо руските войници са спечелили ВСВ! Представете си този Човек на младини!!! Слава на героя! Свалям му шапка.
22
0
 
91
 
! Отговори
Щандартенфюрер преди 11 години
Нека променят закона и частната собственост стане наистина неприкосновенна па тогава мръсната *** да заповяда у дома.Ще му отнеса главата и хич няма да ми е жал за гадния смрадливец.
21
3
 
78
 
! Отговори
Дядя Джо преди 11 години
За Сталина,за Родину...Вперд!В атаку...!:-)Браво да дядото!Дано се оправи и възстанови!
20
4
 
64
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
медал за всеки който заколи крадец, два за който заколи активист на БХК или друга правозащитна организация
19
0
 
67
 
! Отговори
ккккк преди 11 години
нека и нашите в НС да променят закона и да си решим проблемите с престъпноста в българия...
18
1
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По същият начин трябва да е и в БГ , влезне ли *** или крадец в къщата направо да му се отнася главата с бренекето. Само така престъпността ще се премахне на 100% - оръжие във всяка къща (минимум гладкоцевно) и 100% безкомпромисност към хайдуците.
17
0
 
94
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Не харесвам комунизма но при него имаше и много хубави неща.По времето на СССР за такова нападение тая *** щеше да изгние в някой лагер или колония.
16
0
 
103
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО!!! Военната подготовка си казва думата!
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спастерните? от от?
14
8
 
58
 
! Отговори
Селянин преди 11 години
Редно е и нашето НК да бъде променено и прокуратурата да не образува дела срещу отбранявалия се, въприки последствията след това. А за този дето е нападнал стареца да намерят баща му и да му върнат спермата обратно отзат за да разбере какво *** е създал?
13
1
 
117
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смел дядо, браво! Дано се оправи! На тая възраст да успееш да се справил с въоръжен човек и то на половина, че и повече по-млад, супер! Вярно, че на младини човекът е минал през ада, ама все пак 87 години са си това, не е шега работа!
12
0
 
112
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България щеше да лежи, а близките на убитите престъпници щяха да заведат дело за парично обезщетение, което и внуците му щяха да изплащат.
11
1
 
131
 
! Отговори
Браво на дядката! преди 11 години
Тук не става дума само за добра физическа форма и базови умения за убийство, но и за чест и достойнство! Ветеранът не е допуснал някакъв *** да се гаври с него! А нашите законотворци трябва да се поучат! Ако дядовците и бабите от крайните квартали, малките селца и паланки получат по една пушка (закупена от спестените бонуси на държавните служители) ще настане мир и люнов. И ще намалеят и разходите за полиция, и за прокуратура, и за ромски помощи!!!
10
1
 
76
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Ако беше в България щеше да лежи!
9
17
 
3
 
! Отговори
готвач преди 11 години
.....това на върха на ножа не е ли конфитюр...?
8
0
 
125
 
! Отговори
des преди 11 години
Браво на човека!!! Дано оздравее
7
1
 
114
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
Който си може,си го може. Ако ще и на 100г да е...да пробват пак. ако им стиска?