Ветеран войник на 87 г. уби 35-годишен нападател

Героят от Великата отечествена война няма да бъде наказван
22 май 2012 10:43, Елка Василева
73
Ветеран войник на 87 г. уби 35-годишен нападател
87-годишен ветеран от Великата отечествена война се справи в 35-годишен нападател. Снимка: архив, Reuters

В Забайкалието 87-годишен ветеран от Великата отечествена война влезе в бой с нападател, който нахлул в дома му с нож и се опитал да отмъкне спастрените пари и ценности.

При сбиването героят от войната с Япония и носител на множество награди Павел Веретелников убил нападателя. Самият той обаче е ранен в гърдите и в момента е в болница в тежко състояние.

Нападението в дома на ветерана е станало през нощта срещу 21 май в село Казаново. 35-годишният престъпник, който е бил осъждан по-рано, заплашил стареца с нож и му поискал парите.

Веретелников отказал да даде парите и двамата се сбили.

В завързалия се ръкопашен бой ветеранът намушкал нападателя с нож в корема. При това обаче самият той бил ранен с нож в гърдите.

Старият мъж успял да извика помощ. По данни на Life News, след като убил нападателя, Павел Веретелников успял да стигне до дома на съседите си.

Притискайки раната си с ръка, старият войник им съобщил, че е убил човек. Съседите извикали полиция и бърза помощ. Раненият е бил откаран в болница.

В дома на Веретелников имало малко пари и ценности – малки спестявания, които той бил заделил за погребението си и военни награди.

Предприета е проверка на инцидента от компетентните органи. Вече е ясно обаче, че ветеранът няма да бъде наказан: следователите са убедени, че той е убил нападателя при неизбежна самоотбрана.

NEWSru припомня случай от миналия април в Русия. Бизнесменът от Тула Гегам Саркисян уби трима души, нападнали дома му и заплашили семейството му.

Нападателите били хванали Саркисян, той обаче успял да се отскубне, втурнал се в кухнята и взел нож. С него умъртвил по-голяма част от бандата, като единственият оцелял нападател избягал. Първоначално беше съобщено, че Саркисян ще бъде наказателно преследван за превишаване пределите на неизбежната самоотбрана, от от следствието увериха, че той е само свидетел и потърпевш.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
111
 
! Отговори
pool преди 11 години
Браво на човека!! Дано се оправи!
5
1
 
36
 
! Отговори
of преди 11 години
Друга снимка не можахте ли да намерите, а и ако няма снимка проблем ли е ????
4
0
 
75
 
! Отговори
valq преди 11 години
Bravo ! Dano dqdoto ojivee !
3
65
 
4
 
! Отговори
S преди 11 години
Абе нали руснаците беха много добре гледай кво става май само ПР иначе са мраднали освен в Москва ?
2
2
 
79
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Bravo na Veterana i na Prokuraturata,no ako beshe vav Balgaria zalna mu maika
1
2
 
135
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 11 години
Браво ,дядо,оздравявай по-бързо, а оня мафиот да се пържи в ада!