Ветеран войник на 87 г. уби 35-годишен нападател

Героят от Великата отечествена война няма да бъде наказван
22 май 2012 10:43, Елка Василева
73
Ветеран войник на 87 г. уби 35-годишен нападател
87-годишен ветеран от Великата отечествена война се справи в 35-годишен нападател. Снимка: архив, Reuters

В Забайкалието 87-годишен ветеран от Великата отечествена война влезе в бой с нападател, който нахлул в дома му с нож и се опитал да отмъкне спастрените пари и ценности.

При сбиването героят от войната с Япония и носител на множество награди Павел Веретелников убил нападателя. Самият той обаче е ранен в гърдите и в момента е в болница в тежко състояние.

Нападението в дома на ветерана е станало през нощта срещу 21 май в село Казаново. 35-годишният престъпник, който е бил осъждан по-рано, заплашил стареца с нож и му поискал парите.

Веретелников отказал да даде парите и двамата се сбили.

В завързалия се ръкопашен бой ветеранът намушкал нападателя с нож в корема. При това обаче самият той бил ранен с нож в гърдите.

Старият мъж успял да извика помощ. По данни на Life News, след като убил нападателя, Павел Веретелников успял да стигне до дома на съседите си.

Притискайки раната си с ръка, старият войник им съобщил, че е убил човек. Съседите извикали полиция и бърза помощ. Раненият е бил откаран в болница.

В дома на Веретелников имало малко пари и ценности – малки спестявания, които той бил заделил за погребението си и военни награди.

Предприета е проверка на инцидента от компетентните органи. Вече е ясно обаче, че ветеранът няма да бъде наказан: следователите са убедени, че той е убил нападателя при неизбежна самоотбрана.

NEWSru припомня случай от миналия април в Русия. Бизнесменът от Тула Гегам Саркисян уби трима души, нападнали дома му и заплашили семейството му.

Нападателите били хванали Саркисян, той обаче успял да се отскубне, втурнал се в кухнята и взел нож. С него умъртвил по-голяма част от бандата, като единственият оцелял нападател избягал. Първоначално беше съобщено, че Саркисян ще бъде наказателно преследван за превишаване пределите на неизбежната самоотбрана, от от следствието увериха, че той е само свидетел и потърпевш.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Ветеаните от Втовата световна война имат право на безплатно погребение. Това е за сведение. Дано човекът да си е жив и здрав още дълги години.
65
1
 
3
 
! Отговори
^3АDttack преди 11 години
Браво на дядото втеран трябва да е в страхотна форма да победиш мъж на 35 (освен ако алкохола не го съсипал вече) но наистина е впечатляащо .. Най тъжното е обаче че този престъпник искал да му отмъкне парите за ПОГРЕБЕНИЕТО .. което човека си бил спестил ужас .. Получил си е заслуженото85.14.28.164/d/imagesments/btn_lekota.png
64
2
 
13
 
! Отговори
Точно така преди 11 години
Така е в нормалните държави. В Щатите даже можеш да застреляш всеки влязъл в имота ти без разрешение, независимо дали те напада или не. Само тука престъпниците имат всички права, а ако се опиташ да се защитиш, после ще те съсипят от съдене и на практика с живота ти е свършено.
63
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на ветерана. Молодец.
62
6
 
2
 
! Отговори
A преди 11 години
А ПО ПРАВИЛАТА НА САЙТА ЛИ Е ДА ОСТАВЯТЯ РАЗНИ ПЪПЧИВИ ТИНЕЙДЪРИ ДА ВЪЗХВАЛЯВАТ ИЗВЪРШВАНЕТО НА УБИЙСТВО И ДА СЕ ПРЕКЛАНЯТ ПРЕД ПУСКАНЕТО НА КРЪВ?. за това си има органи на властта. Банбюгата си е бандюга и си има наказание, но не може да оставите неуките лапета с такъв кеф га коментират една трагедия. Научете ги да уванават все пак някои положения защото обществото не е джунгла.
61
1
 
3
 
! Отговори
до 64 преди 11 години
пиши село Казаново в гугъл и ще ти излезе адреса . друг остава въпроса дали ще си спазиш желанието ?!
60
3
 
20
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 11 години
Хвала и чест за ветерана,на тази земя една *** по-малко!Няма ли начин да му науча адреса,50 евро от следващата заплата му пращам!Браво,храбрецо!
59
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Сибир живота е като в Дивия Запад. Кал, беднотия и бродещи рецидивисти.
58
5
 
30
 
! Отговори
doc. N. K. преди 11 години
Браво на достойният руски войник! Подобни животни трябва да се убиват на място!
57
4
 
34
 
! Отговори
ico33 преди 11 години
Браво Войнико! Стискам палци да оздравееш бързо!
56
2
 
32
 
! Отговори
ЗА НЕОСВЕДОМЕНИТЕ преди 11 години
В БГ ВСЕ ОЩЕ НЯМА ЗАКОН ЗА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ.НО ПЪК ИМА ЗА ЕТАЖНАТА ЧИЯТО ЦЕЛ Е ХОРАТА С ПАНЕЛНИ ЖИЛИЩА ДА БЪДАТ НАСИЛСТВЕНО НАПРАВЕНИ ДЛЪЖНИЦИ НА БАНКИТЕ.ПРИ ПОДОБЕН СЛУЧАЙ НА НАПАДЕНИЕ В СОБСТВЕН ДОМ ОТ *** В СЕЛО ЛЮБЕН НАПАДАТЕЛЯТ/***/ БЕШЕ УБИТ. А НА ГОРКИЯТ ЧОВЕК МУ ДАДОХА 10г И 100 000лв КРЪВНИНА.Е*АТИ И ДЪРЖАВАТА.
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този ме стар войн ме вдъхновява. Засърбява ме дланта да стисна ножа и *** да намалеят поне с един-двама! Искам да видя кръв на *** по обувките ми! Искам поне за малко справедливостта да възтържествува с моя помощ. Искам честните хора да имат надежда!
54
5
 
15
 
! Отговори
do 56 преди 11 години
СРАМ МЕ Е ОТ ВЛЕЧУГИ КАТО ТЕБЕ..... ПАЗИ БОЖЕ
53
46
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати скръндзавия пенсионер, да убие човек за 50 рубли. Явно старото куче е било на повече водки от нападателя. Почти сигурно, че няма да гледа следващия парад на победата.
52
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека нашите пенсионери вземат пример от този човек.
51
2
 
61
 
! Отговори
да преди 11 години
Ако този герой бе в България ,някоя изрусена чалга съдийка щеше да го осъди на доживотен затвор-браво на ветерана-един *** по-малко!!!!!
50
1
 
26
 
! Отговори
Кюлчо преди 11 години
А що е "спастрените пари и ценности".Инак на ветерана - Браво!
49
4
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахаа изкарал е ножа и го е заклал.Точно като в играта каунтър страик.Браво на дедката-утрепал е един ***.Хубаво е да се случват повече такива неща.Дано се оправи.Ако бях на мястото на някой управник бих му дал парична награда и още един медал.Заслужил си го е.
48
49
 
8
 
! Отговори
а преди 11 години
Егати бандюгата, след като се е оставил един опикан старец да му види сметката.
47
4
 
74
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
Ей това е държава, а не *** като Американската колония ***! На улицата те заплашват и ти скачат на бой (както днес ми се случи на мен без да имам вина) и няма какво да направиш,а ако се сбиеш ти го отнасяш, а не мутрите, защото те са с привилегии нали карат скъпите коли, а честните хора, които работят ги мачкат мутрите и ***!!