Масовият убиец Брайвик е бил депресиран и може да е бил гей

Това казаха негови бивши приятели в съда
29 май 2012 21:52, Елка Василева
134
Масовият убиец Брайвик е бил депресиран и може да е бил гей
Андерш Брайвик в съдебната зала. Снимка: Reuters

Норвежкият масов убиец Андерш Брайвик е бил силно депресиран, проявявал е женствено поведение и е възможно да е бил гей, споделят негови бивши приятели, цитирани от Асошиейтед прес.

Трима от бившите приятели на 33-годишния Брайвик заявиха пред съда в Осло, че пет години преди да извърши убийствата през юли миналата година, той се върнал да живее при майка си и прекратил всички социални контакти.

Освен това Брайвик се подложил на операция на носа като тийнейджър, защото искал да има по-арийски нос, заяви друг негов бивш приятел, цитиран от ДПА.

Още по темата

Брайвик, който призна, че е убил 77 души в нападенията от 22 юли миналата година, но твърди, че е невинен, бе помолен да напусне залата, преди 32-годишният свидетел да започне да дава показания.

Приятелят описа Брайвик като умен и общителен, но суетен и си спомни, че Брайвик му казал, че иска по-арийски нос.

Самият Брайвик публикува манифест малко преди нападенията, че си е направил операция на носа на 18 години, след като се сбил с младеж имигрант.

Свидетелят, който се сприятелил с Брайвик на 11 години, не си спомни подобен случай. Според него Брайвик отдавал голямо внимание на дрехите и понякога вечер носел очила и напудрял лицето си.

Друг бивш приятел на масовия убиец заяви, че Брайвик се усамотявал, след като се преместил да живее при майка си и повечето време играел компютърни игри. Той си спомни, че след 2006 г. Брайвик започнал да споделя силови възгледи по въпросите на имиграцията, възприемал исляма като заплаха и не обичал да бъде предизвикван, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
4
 
! Отговори
от 86 до 91 преди 11 години
А дали подкрепям БрАйвик си е лично мое мнение и са си лично мой възгледи. Ако имаше национално самочувствие и самосъзнание може би щях да приема твоята критика, но според мен ти показа, че не се гордееш и не мислиш за България. Мнението на хора като теб по националните, моралните или ценностните въпроси не ме интересува и не ме засяга.
94
3
 
4
 
! Отговори
от 86 до 91 преди 11 години
"възхваляввате Брейвик, убил десетки невинни хора, повечето младежи, мозъкът ми не го побира"Ами аз нарочно избегнах в предишния си коментар да споменавам БрАйвик. Исках да видя какво ще напишеш. Сега ако се вгледаш в коментара ми (87) ще видиш, че той няма нищо общо с БрАйвик. В него се пише за ТЕБ и за твоето отношение към България. Исках да видя дали заклеймяваш всички националисти. Ти сам показваш, че за теб всички националисти са "лоши".Ти си един човек без национално самосъзнание.
93
2
 
5
 
! Отговори
от 86 до 91 преди 11 години
"Отношeнието ми към България или по-скоро българите ще става все по-лошо вероятно щото това е което заслужават повечето от вас"Е може да си малко изненадан от истината, но тя е че НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА КАКВО ЩЯЛО ДА СТАВА С ТВОЕТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРИТЕ. Кой си ти? Някакъв Божи наместник ли? Възкръсналия Христос? Антихриста? С нещо да си по-специален от другите? Може да си мислиш, че може да ни съдиш, но това не е вярно. Ти просто си един арогантен ***, който се смята за прав и специален.
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом е масон, нищо не му пречи да е и ***!
91
3
 
5
 
! Отговори
ak-47 преди 11 години
Wsi4ki NAZIONALISTI sa TAKIWA- ot *** do SIDEROW!!!!
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И все пак, ако това се беше случило в Русия, отдавна нямаше да имате тема за коментар.Откачалката най-вероятно щеше да бъде убит на място, или прибран на сигурно място, без много шум и фанфари, а след това тишина. Харесва ми да няма демокрация.
89
3
 
13
 
! Отговори
моя преди 11 години
В България турци няма - това е всеизвестно от 1984 година.
88
2
 
3
 
! Отговори
Националист преди 11 години
Всички сме за Пловдив.Кой не скача е предател.Всички сме за Пловдив.Кой не скача е предател.Всички сме за Пловдив.Кой не скача е предател.
87
3
 
6
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Не знам какво разказват неговите приятели, но повярвайте ми не е гей...
86
11
 
6
 
! Отговори
Турчин с фес преди 11 години
Изби няколко души и вече го изкарахте голяма работа, а всеки втори мюсюлманин е готов да избие много повече и да бъде убит за каузата. Победата е наша, вие имате един Брайвик, ние имаме милиони :)
85
18
 
5
 
! Отговори
Julian преди 11 години
Тези коментари които подкрепят това изродче са писани вероятно от 1-2 *** души които се представят под различни имена, някви нещастни чикиджийчета социопати.Прави ми впечатление че коментара по долу "ДА ЖИВЕЕ БРАЙВИК - НАЙ ВЕЛИКИЯТ!!!" е с близо 90 гласа одобрение, нали се сещате че колкото и да сме озлобели в тази държава това няма как да е така.Дивия ръкоблудец явно си сменя постоянно IPто за да гласува по няколко пъти.
84
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брайвик си е откровен психар. Само като се вгледаш в очичките му можеш да разбереш, че му хлопа дъската. И все пак донякъде направи услуга на норвежците, както неоспорими заслуги има Хитлер за днешното благосъстояние на германците, които още "консумират" редът и дисциплината, която въведе и си нямат "*** за смет". Прекалено им охлабиха въжетата около врата на емигрантите - ислямисти и съвсем започнаха да си разиграват конете. Време е да се постреснат.
83
8
 
13
 
! Отговори
до 91 преди 11 години
Никой нормален човек не може да възхвалява масов убиец!НО , възгледите му са правилни! Не начина по който ги показва разбира се!Прав е че мултикултурализма заличава нации и националности! Прав е че еврапейците се оказват гости в собственните се държави. Виж само какво става у нас с ***. Не плащат данъци ,не допринасят с нищо , ползват безплатно ток , вода и пр. и се множат като *** ,заявявайки постоянно правата си. Нашето положение е същото като на норвежците превзети от ислямистите.
82
7
 
18
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
Хитлер е жив в сърцата ни!
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За всички които оишат коментари, прочетете, помислете и след това коментирайте. lyubomircholakov.blog.bg/politika/2012/04/26/zashto-anders-breivik-ubi-77-dushi-neka-razberem-ot-samiia-n.946066 Извинчвам се на г-н Чолаков, че пускам този линк без негово разрешение.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Деца на партийни членове обаче. Пак бъдещи ***
79
19
 
7
 
! Отговори
до 88 преди 11 години
не мога да повярвам, че този пост има толкова харесвания... 77 невинни деца загубиха житова си заради това чудовище...
78
23
 
17
 
! Отговори
До 86 и 87 и други преди 11 години
Отношeнието ми към България или по-скоро българите ще става все по-лошо вероятно щото това е което заслужават повечето от вас. И не изпитвам оргазъм от това че *** и турци се множат, напротив, смятам че проблемът с *** е най-сериозният от всички в дългосрочен план. Ама да възхваляввате Брейвик, убил десетки невинни хора, повечето младежи, мозъкът ми не го побира. Психично болни ли сте, нереално *** ли сте, животни ли сте, не знам... но не сте нормални хора със сигурност.
77
4
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
Pove4eto ot nacistite i ravinite sa geiove.
76
16
 
96
 
! Отговори
ТЕОДОРА преди 11 години
ДА ЖИВЕЕ БРАЙВИК - НАЙ ВЕЛИКИЯТ!!!