Масовият убиец Брайвик е бил депресиран и може да е бил гей

Това казаха негови бивши приятели в съда
29 май 2012 21:52, Елка Василева
134
Масовият убиец Брайвик е бил депресиран и може да е бил гей
Андерш Брайвик в съдебната зала. Снимка: Reuters

Норвежкият масов убиец Андерш Брайвик е бил силно депресиран, проявявал е женствено поведение и е възможно да е бил гей, споделят негови бивши приятели, цитирани от Асошиейтед прес.

Трима от бившите приятели на 33-годишния Брайвик заявиха пред съда в Осло, че пет години преди да извърши убийствата през юли миналата година, той се върнал да живее при майка си и прекратил всички социални контакти.

Освен това Брайвик се подложил на операция на носа като тийнейджър, защото искал да има по-арийски нос, заяви друг негов бивш приятел, цитиран от ДПА.

Още по темата

Брайвик, който призна, че е убил 77 души в нападенията от 22 юли миналата година, но твърди, че е невинен, бе помолен да напусне залата, преди 32-годишният свидетел да започне да дава показания.

Приятелят описа Брайвик като умен и общителен, но суетен и си спомни, че Брайвик му казал, че иска по-арийски нос.

Самият Брайвик публикува манифест малко преди нападенията, че си е направил операция на носа на 18 години, след като се сбил с младеж имигрант.

Свидетелят, който се сприятелил с Брайвик на 11 години, не си спомни подобен случай. Според него Брайвик отдавал голямо внимание на дрехите и понякога вечер носел очила и напудрял лицето си.

Друг бивш приятел на масовия убиец заяви, че Брайвик се усамотявал, след като се преместил да живее при майка си и повечето време играел компютърни игри. Той си спомни, че след 2006 г. Брайвик започнал да споделя силови възгледи по въпросите на имиграцията, възприемал исляма като заплаха и не обичал да бъде предизвикван, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
14
 
15
 
! Отговори
От чужбина преди 11 години
Ако такива коментари се напишат някъде в истинска Европа не само че ще бъдат изтрити но и пишещите ще се вземат под съдебна отговорност. Но разбира се в България криво разбраната цивилизация която се нарича демокрация позволява свободна промоция на расизъм, хомофобия и насилие. Дивашка страна с манталитет на средновековни ***.
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не е ясно защо като е против исляма и имигрантите, е застрелял свои сънародници - бели християни?Иначе съм съгласна с това,че Европа се ислямизира и почернява и толерантността ще ни погуби
53
6
 
9
 
! Отговори
Простака до 58 преди 11 години
да те целуват студен до утре сутринта, казах, толераст мръсен
52
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей *** възмущаващи се от стореното , човека ще се окаже от вашите , НО СВЕСТЕН !
51
14
 
9
 
! Отговори
До простаците преди 11 години
Интересно ако един такъв Брайвик се появи в България и опита по същият начин да се бори срещу *** на страната. Да застрелия 77 българи в името на идеите си. Тогава как ще се чувствате *** селски?Този *** е психично болен и само може да се радва че смъртната присъда вече не съществува в Европа.
50
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пуснете човека ! Той е герой направете му паметник в Осло !Ще има още много като него, казах !
49
8
 
4
 
! Отговори
до чужбина преди 11 години
И като си от чужбина - к'во? Шпалир ли да ти направя! Ти би ли се върнал да се биеш в окопите заедно с пъпчивите чалгарчета - Ако не... Get the F**K out от новини ,форуми ,език и т.н.
48
5
 
5
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
40, така така:)...даже и убиец накрая ще го изкарат горкия Брайвик...
47
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе,вие наред ли сте?????По-никакъв начин не трябва да се оправдава такова безумно престъпление!Искал да спаси народа от исляма!?!?!?-ами защо тогава обива невинни бели млади хора???????...вид на протест или обикновен садизъм?
46
5
 
14
 
! Отговори
опа! преди 11 години
Не само, че е гей, а е и еврейски ***??? Какво ли още ще го изкарат? Според мен просто много грубо привлече вниманието на оществото към наистина много сериозен проблем с ислямизацията на ЕВРОПА!
45
4
 
6
 
! Отговори
до 46 преди 11 години
Ами ти си имигрант ,много ясно ,че ще те е страх от такива.А не си ли се замислял що си имигрант ?Щото тея си деистват ултра националситично на държавно ниво и ни сриха икономиката.Имаше и 1000 коментара които бяха искрени за италианците и бяха чуствени ,не всичко е черно.Но и ЕС ни държи с 120Е СТАНДАРТ а налива 100 милиярда в Гърция.
44
3
 
22
 
! Отговори
Очаквано преди 11 години
Имаше си хас пък да не го изкарат гей. Почти както *** след ВСВ се самотаковаха като твърдяха че Хитлер бил евреин. Малко ми напомня като тоя виц: Трима англичани в бара. Изведнъж забелязват ирландец. Единият казва: Сега яката ще го бъзикна.Приближава се до него: Представяш ли си, Свети Патрик бил ***! Така ли? Хм Не знаехАнгличанинът се връща изненадан. Абе този е някакъв странен ирландец!Вторият: Стига, бе! Сега ще го наредя!Приближава се до ирландеца: Брат! Вашият Свети Патрик е бил травестит! Сериозно ли? Да не повярваш!..Англичанинът се върнал разочарован: Не, този определено е непробиваем.Третият: Сега е мой ред и тръгва към ирландеца. Момче, вашият Свети Патрик е бил англичанин!Ирландецът подскача: О, ето какво ми намекваха твоите приятели!!!
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи Уорлик водача на педи парада е расист убиец , и ще го заведе в някоя *** махала ?!?!?
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе то и расистки да са тоя що си избиваше от своите ,че и собствените си институции взриви.Просто за мен е масов убиец грабнал идеята за борба с имигрантите.Изобщо не го подкрепям въореки ,че залитам по национализма.А във връзка с героя в Англия ,е ще има ли свое -НЕ.МИслете понякога като месари !!! (съвет но полезен)
41
8
 
11
 
! Отговори
От чужбина преди 11 години
Бърз въпрос към образованите. Не живея в България от много години но следя новините. Само от днес прочетох някои коментари срещу успехите на Димитров и Пиронкова, някой нарече пострадалите от земетресението-мръсни жабари, Сол Кембъл го обрисуваха като гадна ***, много почитатели на Брайвик.Та искам да попитам, да не би злобата да се е превърнала в национален спорт, или просто тези коментари са на пъпчиви селски чалгарчета които се мислят за интересни?
40
5
 
12
 
! Отговори
СТИГА преди 11 години
Спрете с расистките коментари и мненията за страна, в която не живеете! Не знаем какви са им проблемите с малцинствата и тн, знаем само, че от човешка гледна точка случилото се е трагично. Не мисля, че жертвите са му мислили лошото точно пък на него, че да ги убива.
39
10
 
15
 
! Отговори
Рекс преди 11 години
Той е герой, нарочно опетняват името му....
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
36 е Атлиа женчото. Недоразвито сополанче Смеят му се и женички и момички. Сладурана!
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много толерасти тук бе ужас.....
36
7
 
6
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
"Героят" Брайвик...травмиран от нанесен му побой от имигрант човечец, със силно изразен едипов комплекс, който на средна възраст продължава да се крие под полата на майка си и да играе в другата стая на компютърни игрички...типичен расист:)