Ситуацията в Сирия може да засегне националната ни сигурност

Категорично сме против избиването на цивилни, отсече Младенов
Обновена: 30 май 2012 11:02 | 30 май 2012 11:02,
113
Ситуацията в Сирия може да засегне националната ни сигурност
Младенов на среща с представители на сирийската опозиция. Снимка: БТА

Ситуацията в Сирия може да засегне националната сигурност на България, заяви външният министър Николай Младенов пред Нова телевизия.

Още по темата

Според Младенов кризата в арабската република може да засегне и икономическите ни интереси в региона.

По думите му България е една от най-активните страни по казуса с продължаващото насилие в Сирия.

Вчера България експулсира временно управляващия посолството на Сирийската арабска република в София Салах Сукар и още двама дипломати. Страната ни взе решение и временно да преустанови дейността на дипломатическата ни мисия в Дамаск.

Решенията дойдоха в отговор на на зверското убийство в Хула на повече от 100 души, извършено от режима в Дамаск, и продължаващото насилие срещу цивилни граждани в арабската държава.

“Същото във вторник направиха още девет държави", каза министър Младенов днес.

Той определи управлението на сирийския президент Башар Асад като най-бруталния режим в Близкия Изток. По думите му загиналите при сблъсъците между силите за сигурност на Асад и цивилни граждани са загубили живота си, защото са искали само да участват в управлението на страната си.

Младенов обясни, че диктаторите като Асад са една особена порода хора, които не се  подчиняват на общоприетите правила.

По думите на външния ни министър сирийският президент се чувства спокоен, защото разчита на подкрепата на някои държави, които не са се обявили категорично против режима. Една от тях е Русия. България обаче е категорично против избиването на цивилни граждани, подчерта Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
2
 
! Отговори
PRINCESS преди 11 години
DO 106 .RAZLIKATA E ,4E BUNTA V SYRIQ NE GO PRAVI SIRIISKIQT NAROD,A VNESENENI OT VAN TERORISTI.RAZBERETE GO !
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Sega Siria, posle Iran , tia ne ostaviha edno mqsto kadeto ima petrol, bez da se namesqt da prokarvat demokracia !
93
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
USA I AL KAIDA SA EDNO I SA6TO PARVO PUSKAN AL KAIDA POSLE VLIZAT AMERIKANCITE EDIN I SA6T SCENARII VVAV VSIKI RABSKI DARJAVI EDNI I SA6TI CELI RADELQI I VLADEI NA VSQKA CENA AZA OBIKNOVENNITE XORA GLAD BOLESTI MIZERIQ
92
2
 
22
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Гнусна *** управлява България. Има ли несъгласни?
91
0
 
6
 
! Отговори
до 90 преди 11 години
Въпреки, че избягвам да чета постове по-дълги от стандартните 500 символа(по обективни причини) държа да Ви поздравя най-малко за това, че не плюете с празни приказки наляво-надясно, а излагате обоснована теза! Хубаво е повече хора да прочетат коментара.
90
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека ясно да се знае Младенов е с еврейкси корени служил е в изрелската армия,клел се е във вярност на ционистката *** ,затова питам такъв ли ще защитава българския национален интерес ..никога ,напишете в търсачката евреите в българската политика и история и четете и мислете ,те са нашето проклятие и не само наше ,но и на цял свят
89
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навремето НАТО почнаха войната в Босна с информацията, че за взривовете на Пазара в Сараево са виновни сърбите, после се оказа, че това е дело на босанците, ама вече късно. Войната беше почнала. Мръсни мошенически лъжи, които продължават и сега да оправдаят военна интервенция срещу Сирия
88
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свободни /поне формално/ държави имаше има няма максимум 80-90 години. И отново започва колонизацията като се използуват гигантски отвратителни лъжи, за да се оправдаят гнусните действия спрямо независимите държави. А пък този министър е срам за българската държава
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая мишка кво църка
86
3
 
6
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Да те е срам, че имаш нещо общо с тази гнусна държава!
85
1
 
21
 
! Отговори
Нина преди 11 години
българските политици определено са ***....Танцът със сабии около Русия, свързан с радостта от изграждането на ПРО, сега и танц със саби около Сирия....да вземат да направят нещо за българския народ, който е достатъчно беден и има твърде много проблеми, те тръгнали света да оправят...ужас!
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе подлого ибрикчииска герберска скрии се ! му скапаняци заедно с педерушката и тиквуна
83
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По поведението на Младенов и водената идиотска външна политика от правителството на Бойко Борисов, оказва се, че България е сътрудни, съорганизатор на кланетата, извършвани от чуждестранната сирийска опозиция. Това е голямо падение и позор за България. Да сме съучастници на убийци. Древна България да се нареди до наркокартела Косово. До къде ни докара това продажно правителство. Да ходят да си се срещат в Косово. Ако министърчо го тресе военна треска, да ходи да се бие в Сирия. Срам за България
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
interesno e kogato se izkazvame, bez nikoi da ni pita !
81
0
 
10
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Интересно дали е против избиването на цивилни, когото това го правят господарите му оттатък океана!?
80
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гарибалди ти на това избори ли му викаш и у нас имаше ОФ избори по време на социализма и какво от това , нямаше диктатура ли.
79
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 83имаше истинска опозиция , в университетите , по площадите, имаше я и в СДС разбира се без внедрените , които един по един лъснаха и се/бяха отлюспени. ако не си живял тогава дори не можеш да го разбереш.
78
1
 
16
 
! Отговори
Гарибалди преди 11 години
Младенов заговорничи срещу сирийският народ. Скоро имаше избори ,които показаха че болшинството сирийци против ислямистите,Алкайда и и чуждите наемници.Младенов събира край София заговорниците от различни групи.Последното "клане " на цивилни между които и деца е дело именно на тези които Младенов и сие организират и подстрекават към братоубийствена война.Последните разследвания показват че край това селище въобще не е имало правителствени сирийски войски. Ислямистите са готови да обезглавят двойно повече невинни ,да препишат злодеянията си на сирийската власт,само и само да накарат света да се възмути и предприеме военна интервенция.
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
младенов ,като ви се засяга нац.сигурност,води си ги тия специалисти по резане на глави в изсраел ,какво намесваш българия тука.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 83,a spored tebe v Bulgaria imalo li e ISTINSKA opozicia ,kakvato e imalo v drugite bivshi socialisticheski durjavi?Ili BKP mai si otgleda nashata si opozicia ,A???????