Земята в италианската област Емилия Романя още се тресе

17 от общо 23-те жертви са загинали на работното си място
Обновена: 31 май 2012 16:48 | 31 май 2012 16:43, Елка Василева
18
Земята в италианската област Емилия Романя още се тресе
Нови 37 труса са регистрирани през изминалата нощ в област Емилия Романя. Снимка: Reuters

Нови 37 труса, най-силният с магнитуд 2,7, са регистрирани през изминалата нощ в област Емилия Романя в Североизточна Италия, предаде Франс прес.

След като земетресението във вторник сутринта взе 17 жертви и хвърли отново в шок жителите в района на Модена, земята не престава да се тресе. От първия сериозен трус на 20 май в тази област са регистрирани голям брой вторични трусове, които будят у специалистите опасения от отварянето на нов разлом.

Трусът със сила 2,7 е усетен към 4.16 часа местно време тази нощ в провинция Мантуа. Огнището му е било на дълбочина 10 км.

Още по темата

Тази сутрин обаче земетресение с магнитуд 3,6 е станало близо до Финале Емилия - опустошена от труса на 20 май община.

Нестихващата сеизмична активност държи в постоянно напрежение 14-те хиляди души, които са настанени във временни убежища, тъй като домът им е бил разрушен или повреден или се страхуват да се приберат.

Съветът на италианските геолози напомни, че земетресенията са абсолютно непредвидими и препоръча спешно ревизиране на италианските карти за сеизмични рискове.

В отговор на критиките за неустойчивостта на срутилите се промишлени сгради множество строителни предприемачи изтъкнаха, че досега районът на Модена е бил категоризиран като слабо сеизмичен.

Седемнадесет от общо 23-те жертви на двете силни земетресения са загинали на работното си място. Десет от тях са италиански работници или имигранти (индийци, мароканци, китайци). Вчера прокуратурата в Модена започна разследване, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
Да бе,щото без ХААРП въобще нямаше да има вулкани и земетресения.Ти къде живееш бе малоумния?На планета или на някво паве
12
1
 
1
 
! Отговори
Иво преди 11 години
италианците са тарикати, визуално докарват сградите, обаче реално са направени едно към гьоторе както дойде, много по зле е строено от БГ
11
0
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 11 години
Колега,ти пили си скоро хапчетата!? Ако не си,по-добре си ги вземи веднага,че май скоро ще си прережеш вените!!!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пригответе се за тоталния срив на световната икономика и най-голямата икономическа депресия, наблюдавана някога на земята! Пригответе се за безработица, социални смутове, бунтове и престъпления, които ще бъдат естествена последица от предстоящия социален катаклизъм! Пригответе се за още катастрофални природни бедствия земетресения, изригване на вулкани, урагани, екстремни горещини или студове, проливни дъждове и наводнения, и др.! Не вярвайте на лъжите за календара на маите и апокалипсиса през 2012 г.! Този филм е символично откровение за технологията ХААРП и мощта на Илюминати изкуствено да предизвикват природни катаклизми! Символично откровение за новия 11-ти септември, който те подготвят и който ще се случи през 2012 г.!
9
1
 
3
 
! Отговори
да преди 11 години
Човек е създаден грешен, защото е несъвършен, няма нужда да се извинява постоянно за това. Достатъчно е да се стреми да не причинява злини и да помага, когато му е възможно. Тези религии, които непрекъснато съдят, заплашват и назидават, внушавайки чувство за вина, са много неприятни. Бог е любов, ние сами ще се съдим един ден, а той като всеки любящ родител ще ни прости и ще ни даде отново шанс да извисим духа си.
8
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Забранете на Фидосова да скача на въже. Вижте я какво прави.
7
1
 
7
 
! Отговори
Томас преди 11 години
11На много от хората им е приятно да искат - за греховете си не мислят. А всъщност това е главната причина за страданието - греха.
6
0
 
9
 
! Отговори
дасф преди 11 години
В молитвата не виждам и нотка на съжаление за греховете ни, а само на искане, и искане, и искане... Замислете се малко защо става така.
5
0
 
14
 
! Отговори
АЗО преди 11 години
МОЛИТВА за помощ при катаклизми Господи, дай ни Защита, Дай ни Своята Помощ, Дай ни Твоята Любов. Дай ни да поживеем, както сме живели, Помогни ни да съхраним нашите тела, Спри и заключи в Себе си всички разрушения, Всички земетресения и наводнения. Помогни ни да съхраним нашите жилища, Нашите деца и нашите приятели. Помогни ни да съхраним Всички хора и всички животни. Помогни на нашата Земя да се очисти и да не загине. Да не загине и никого да не погуби. Помогни ни, Господи наш Всевишен, На мен, и на моите близки.
4
1
 
9
 
! Отговори
ум патки пасе преди 11 години
БСП ПОБЕДА! НИЕ ДОКАЗАХМЕ, ЧЕ СГРАДИТЕ, КОИТО СЕ ПОСТОРИКА ПО ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА СА ЗДРАВИ И НАДЕЖДНИ, ФАКТ, КОЙТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОТРЕЧЕ! БСП ПОБЕДА! Млъкни слабоумнико, че да не ни тресне едно наистина сериозно земетресение от Витошкия разлом, че тогава ще видиш колко са ни здрави. Късмет извадихме този път, и специалистите го казаха. Да не дърпаме дявола за опашката по - добре
3
3
 
27
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Няма ли да се въведе съдебна отговорност за измислени журналисти, за поднасяне на новините по начин, който може да доведе до паника или псохоза!37 "труса" с магнитуд "до 2.7". Т.е. никакви осезаеми земетесения, камо ли "труса", а просто затихващи движения на земята, без реални последствия и едва ли усетени от хората.Обаче колко по-добре звучи "37 труса" и ви генерира ли генерира трафик.***, без извинение.
2
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От снощи до момента има над 53 труса ,показаха падналите фабрики ,едната е на 2 години .Има паднал супермаркет на 1 година .Има паднали огромно количество фабрики ,говорят за над 170 .Но реално са много повече .Да им имам жабарското строителство.Корупцията им е 100 пъти повече от нашата,няма как тези сгради да са били построени толкова калпаво без подкупи .
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви имам "сензациите" с човешкото нещастие. Такива малки(микро) трусове стават по целия свят всяка минута. Престанете вече...