Линчуват с камъни прелюбодейка в Судан

Младата жена е вкарана в затвора с бебето си
Обновена: 2 юни 2012 11:52 | 2 юни 2012 11:52,
35
Линчуват с камъни прелюбодейка в Судан
Млади жени в Судан Снимка: архив, Reuters

Млада суданка беше осъдена на убийство с камъни за прелюбодеяние - рядък случай за ислямския режим в Судан, съобщиха две международни правозащитни организации, цитирани от Франс прес. 

Според "Хюман райтс уоч" Интисар Шариф Абдалах, която вероятно все още не е навършила 18 години, е била осъдена през април в района на столицата Хартум и е вкарана в затвора с бебето си.

Нейният случай е сериозно нарушение на местните и международни закони, подчертава правозащитната организация. Според "Амнести интернешънъл" момичето е на 20 години и е било осъдено на 13 май. 

Случаят не е отразен в официалните судански медии. Интисар Абдалах е била осъдена по силата на разпоредба в наказателния кодекс на Судан, която предвижда линчуване с камъни за извършителите на прелюбодеяние, посочва "Хюман райтс уоч". 

Съдията основал присъдата си само на самопризнанието на жената, която проговорила, след като била бита от член на своето семейство. Тя нямала нито адвокат, нито преводач, от какъвто имала нужда, тъй като арабският не е майчиният й език. Според "Хюман райтс уоч" Судан е една от седемте страни в света, в които линчуването с камъни се прилага като наказание.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: камънилинчСудан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
15
 
! Отговори
инук преди 11 години
в момента исляма е най голямото зло за човечеството.
13
2
 
3
 
! Отговори
чеп преди 11 години
ей, оставете ги *** да правят к'вото си искат в техните държави. кеф им да си пребиват жените, кеф им да си избиват децата, кеф им да ги ..... там к'вото си искат. че като почнем да ги поучаваме и започват да идват с динамит навързан по тех и оп в час пик у метрото. не ги мислете! сами ще се наредят я някоя чума, я някоя малария а нещо подобно.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европа е заплашена от мюсулманството,"Арабската пролет"e конспирация на САЩ срещу Европа,но както винаги Американците действат срещу Европа,сега обаче изпуснаха Китай!
11
3
 
17
 
! Отговори
LORA преди 11 години
ISLQMA E FAL66IVA I IZVRATENA RELGIQ 4OVEKOLIUBIE NQMA V NEQ SAMO OMRAZA E ZALOJENA
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е исляма,мама им рязана,за жените мюсулманки е закона,а за мъжете от същата религия ,но с друговерки не е! Кога ще се родят новите Кръстоносци?
9
0
 
14
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
А бе, ***!Сега си "анонимен",но иначе сигурно си онзи, който се представя и като "***".Ти през целия си досегашен живот само жена си ли си "опъвал"?Или за теб е позволено разнообразие, а за друг - не?Ами не ти ли направи впечатление,че това самопризнание - ако изобщо го е имало - е изтръгнато с бой?Може изобщо да не е изневерила.Като е нямало преводач, как са разбрали каква е истината?И освен това,момичето е съвсем младо.Дали са я питали,когато са я омъжвали?Длъжна ли е търпи нелюбим мъж?
8
2
 
5
 
! Отговори
А бе, журналисти! преди 11 години
Третото изречение от статията противоречи на останалите факти, които се съобщават в този текст.Защо не уточните дали в противоречие са изпаднали различните информационни източници, които цитирате или вашата статия не е прецизно редактирана?
7
4
 
16
 
! Отговори
Евро-атлантик преди 11 години
Ужас, веднага пращайте силите на НАТО да изтребят хората.С бомби е по-хуманно от убийството с камъни!
6
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бита била, убили я с камъни...а като са я опъвали хубаво и било, а.СМЪРТ!
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия не ги ли бомбардират в момента?
4
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И в България трябва да се прилагат подобни методи.Опасявам се обаче, че няма да ни стигнат камъните.
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези от снимката са готови за магистралата
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така да изчистиш злото от себе си...
1
16
 
7
 
! Отговори
Чужденец преди 11 години
А пък в България прелюбодейството се наказва с наръгване с нож, разстрел, изхвърляне през прозореца, пребиване от бой, като за разлика от Судан, дори няма съдия, а съпруга сам определя и изпълнява присъдата.