Башар Асад обвини "външни сили" за кризата в Сирия

Той отрече правителството да има нещо общо с клането в Хула
Обновена: 3 юни 2012 16:21 | 3 юни 2012 12:55, Елка Василева
181
Башар Асад обвини "външни сили" за кризата в Сирия
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад заяви, че Сирия преживява най-критичния си период след края на колониализма и обвини "външни сили" за кризата.

В реч пред новоизбрания парламент, предавана на живо по телевизията, той подчерта, че страната е изправена пред "истинска война" на външни сили и повтори тезата си от предишни изявления, че зад започналото през март въстание срещу управлението му стоят терористи.

Въпреки политическите реформи тероризмът ескалира в Сирия, каза президентът, който взима думата за първи път след клането в селището Хула, при което бяха избити над 100 души, половината деца, и което предизвика експулсиране на сирийски дипломати от редица столици по света.

Още по темата

"Това, пред което сме изправени, не е политически проблем, а опит за разпалване на война между отделните клонове на исляма, като инструментът за това е тероризмът", заяви Асад.

Сирийският президент добави, че вратата за диалог е отворена все още за онези, които не се стремят към чужда интервенция и не подкрепят пряко терористични групи.

Башар Асад изключи възможността за диалог с опозицията в изгнание.

Сирийското правителство няма да води диалог с представители на опозицията в изгнание, заяви сирийският президент.

"Вратата е отворена и ние сме готови за диалог, но не и с онези, които са свързани с чуждестранни сили. Има една част от опозицията, която чака знак от чужбина", подчерта той.

"Отговорните за тероризма не се интересуват от диалог и реформи. Те са натоварени с определена задача и няма да се спрат, докато не я изпълнят или докато ние не ги спрем", каза Асад и допълни: "Няма да има компромиси в битката с тероризма и онези, които го подкрепят."

Асад отрече правителството да има нещо общо с клането в Хула. Той изтъкна, че случващото се в Хула и на други места в Сирия са жестоки престъпления, които и "чудовища" не биха извършили.

Правителството и опозицията се обвиняват взаимно за клането. Разследващи от ООН силно подозират като негови извършители проправителствените милиции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: ХулаСирияБашар Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
4
 
10
 
! Отговори
bg преди 11 години
V Bibliata pishe 4e Rusia e unishtojitelkata na USA.
139
12
 
4
 
! Отговори
помнещ миналото преди 11 години
Тоз *** да няма за съветници кумунази ?И на тях все някой друг им беше *** в гащите :)))
138
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ачко Ачко сега без Кадафито Либийците са роби на така наречената''Демокрация''
137
4
 
4
 
! Отговори
муспи преди 11 години
bg, стига с товя Русия САЩ - и двете са еврейски колонии като България - тогова и ний да поделяме. И второ, чисто българско явление, - Ванга кото някоя фашистка казва "...още не е паднала Сирия", вместо още не е победила, - и на никой не прави това впечетление. Явно нашата колония е зомбирана по добре от американската и руската.
136
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Rusia,USA i Izrael da si podelat Ujna Korea po ravno.
135
2
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Rusia,USA i Izrael da si podelat Indonezia po ravno.
134
2
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
Rusia,USA i Izrael da si podelat Sauditska arabia po ravno.
133
7
 
0
 
! Отговори
Соте преди 11 години
Русия САЩ и Израел ще си я поделят по равно и това е .....
132
12
 
2
 
! Отговори
Ачо преди 11 години
Тоя наследи власта от баща си и твърди че има демокрация в Сирия ?Сирийците са доста *** парчета май щом сами тарпят некъв татин да ги командори,всичката пара обира тоя.Но и кадафито беше много ербап.Да си взема родата и 20-30 Милярда $ и да се омита докато е рано
131
5
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
Muslemskite suniti sa fashisti.
130
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С глупавата си упоритост Асад осъди на заколение не само себе си но и собственото си алауитско племе. Просто не знам кой щеги защити когато Асад падне. Руснаците както винаги първи ще си подвият опашката и ще избягат от Сирия.
129
1
 
5
 
! Отговори
до 164 преди 11 години
Крайно време е да спреш, това е най-умното нещо което си написал днес. Поне ще спреш дезинформациятя до утре.
128
2
 
9
 
! Отговори
164 преди 11 години
Ти си много зле. Спирам да ти пиша. С *** не се занимавам.
127
12
 
1
 
! Отговори
до 162 преди 11 години
Да целия свят с изключение на Русия и Иран, това хубаво си го набий зад ниското чело. Дори китайците не посмяха да репродуцират лъжите.
126
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** прости, каквито и глупости да пишете, колкото ербап да се правите, колкото и да ближете подметките на хора като Путин и Башар, знайте че сте изгубили вече Сирия, а скоро и Русия.
125
3
 
24
 
! Отговори
????? преди 11 години
Кой е тоя цял свят бе??? десет страни, свързани със щатите ли??????
124
0
 
1
 
! Отговори
до 154 преди 11 години
Абе като ти гледам акъла, и най тъпия *** черен и загубен *** има повече сиво вещество от теб.
123
2
 
9
 
! Отговори
до 153 преди 11 години
Какво да кажеш евреино за народ като нашия. Нищо не можеш да кажеш. Защото се дребни мошеници и сте много под нивото ни. Опитваш се да ни манипулираш като селски тарикат на дребно. И какво търсиш тук при "този" народ. Някой да те е викал или да те е търсил. Стой си у Израел и си пиши някъде на иврит. На всички стана ясно какво представлявате. Не се ли усещате, че номерата ви и лъжите ви от преди години вече не вървят. Отивате си в небитието.
122
0
 
1
 
! Отговори
154 преди 11 години
*** призовава да вървим да се бием в Сирия ,абе *** *** от черен смрадлив *** на европеец българин никога няма да станеш !
121
10
 
0
 
! Отговори
до 156 преди 11 години
Да точно това са направили. Има и останали живи свидетели. Затова изказванията най напред на Сергей Лавров, а след него и на Башар Асад който му повтори думите 1 към 1 предизвикаха снизходителен смях в целия свят. Демек вижте им акъла сами си повярваха на лъжите.